Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Több, mint tíz éve váltam,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Több, mint tíz éve váltam, egy gyermek után fizetésem 20%-a a tartásdíj, ami jelenleg 70000 Ft. Ha most másodállást vállalok, akkor annak is mindenképp köteles vagyok a 20%-át kifizetni?

Figyelt kérdés

júl. 16. 14:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/90 anonim ***** válasza:
7%

Ne haragudj meg érte, de még mindig nem érted. Ha többet vársz a jogszabálynál, lefejezed az apukát. :D

Nem fogok leállni veled vitatkozni mi mennyibe meg hogyan kerül és mennyi elég, mert ez totál szubjektív.

"De komolyan, az neked hogy jön ki, hogy apukának kevés a 110 ezer, de anyukának meg a gyereknek nem?"

Pont leírtam hogy ez így van jól. Tessék elolvasni.

júl. 17. 22:50
 82/90 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon sok válasz érkezett, nagy vita kerekedett arról, hogy a válaszolók szerint mennyi gyt.lenne igazságos.

De konkrétan a kérdésre válaszolva: Nézd meg, mi van a végzésben: ha az van, hogy minden jövedelmed 20százalékát kell fizetned, akkor igen, kell fizetned a másodállás után is. Ha az van, hogy 70 ezret kell fizetned, akkor nem kell a másodállás miatt önként növelned a gyt-t. Mindaddig ennyit kell fizetned, amíg a valamelyik fél be nem ad egy kérelmet a bíróságra a gyt módosítása érdekében, ami úgy tudom, kétévente lehet vagy a körülmények lényeges megváltozása esetén.

júl. 18. 07:17
 83/90 anonim ***** válasza:
94%

"Ne haragudj meg érte, de még mindig nem érted. Ha többet vársz a jogszabálynál, lefejezed az apukát. :D"

Én ezt értem, de így meg anyuka van lefejezve a gyerekkel. Csak ugye az nem fontos, mert a férfiak javarésze csak megcsinálni tudja a gyereket, normálisan gondoskodni róla már derogál.

júl. 18. 07:21
 84/90 anonim ***** válasza:
92%
Egyébként nem tudom, miért olyan nehéz kimondanod, hogy igen, abból a pénzből, amiből apuka éhen hal, abból a gyerek is. Te is tudod, hogy ez az igazság, csak nem érdekel, mert magadat is próbálod igazolni más felelősségének hiányával, ezért nem válaszolsz sosem a konkrét válaszra, csak tolod ugyanazt a süket szöveget.
júl. 18. 07:23
 85/90 anonim ***** válasza:
26%

Nem fogom kimondani, mert nekem nem ez a véleményem és ezt ha jól tudom még megtarthatom magamnak. Vagy nem? :D

Miért olyan nehéz megérteni hogy én másképp gondolom ezt? Tudom te annyit követelnél az apától, hogy neki max kajára meg benzinre maradjon, de szerintem ez nem fair úgy.

júl. 18. 18:46
 86/90 anonim ***** válasza:
94%

De az neked hogy jön ki matematikailag, hogy ha apukának nem elég 110 ezer, akkor anyukának és a gyereknek elég fejenként 110 ezer?

Mert ezt írod, de nem értem.

júl. 18. 20:31
 87/90 anonim ***** válasza:
18%

Komolyan nem értem basszus. Leírtam hogy ez a jogszabály és így jön ki és így jó. Gyereknek, anyukának, férjnek kb egyformán marad. Mit nem értesz ezen? :D

Sőt azt is írtam hogy jó esetben az apuka ettől többet is besegít ahogy én is. De b.sszamármeg, ha az exem ennyire értetlen követelőző és sértődött lenne mint te, nem kapna egy forinttal többet se.

júl. 18. 21:56
 88/90 anonim ***** válasza:
74%

Segítek, olvass és értelmezz:

"

A garantált bérminimum 220 körül van. Adókedvezménnyel családival 250. Apukától megkapja a 70-et az már 320.

Alsó hangon ennyit kap az anyuka. Nyilván ebből a gyereket is el kell tartania, de nézd reálisan.

Anyuka kifizeti az albit marad 220 kettőjükre.

Apuka kifizeti az albit és gyerektartást 280 ezres fizetésből, akkor marad 110 ezre.

Félre ne értsetek, ez a helyes, ez van a törvényben meghatározva, de azért ne húzzunk már le többet az apukáról ennél is mert kinyírjuk és ez sem lesz. :D

Nehéz a másik oldalt is látni, de néha kellene az empátia."

Ennek az egész szövegnek az a lényege, hogy ugyanannyi marad mindhárom személyre. Miért olyan nehéz megérteni, hogy ha az anyuka van jobban terhelve, akkor ő van veszélbyen és a gyerek. Ha az apuka akkor meg ő és a gyerek. Nem értem mi olyan nehéz ezen. Magyarul írtam. Sehol nem írtam hogy az apukának nem elég. Pont azt írtam hogy ez így fair. Ha többet vársz, az nem fair.

júl. 18. 22:06
 89/90 anonim ***** válasza:
81%

88#

Meséld már el, hol találsz albit 100e Ft-ért rezsivel?

júl. 20. 17:15
 90/90 anonim ***** válasza:
63%
A gyermek szükseglete hatarozza meg a gyt t,nem az apa fizetese. Az inflacioval novekedhet a gyt ,de nem a fizetesed emelese miatt. Kedves hõlgyek,egyszerűbb lenne valtott gondoskodas 2het valtas nulla gyerektartas, egyforman fizet es gondoz apa es anya. Hiszen ketten vàllaltàk akkor ketten is jaruljanak a koltsegekhez es a termeszetbeni gondoskodashoz
szept. 28. 04:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!