Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amíg nincsen bírói végzés meggondolhatom magam tartásdíj összegével kapcsolatban?
Sziasztok, próbálom nem bőlére engedni de értelmesen megfogalmazni. A helyzet, hogy kedves feleségem több mint fél éve úgy döntött nem jön haza többet és új életet kezd a szeretőjével, itt maradtam a 2 gyerkőccel, akik felől hetekig-hónapokig nem is nagyon érdeklődik, de azért közös szülői felügyelet meg stb. az kell neki. Szóval nagynehezen kikönyörgött egy közös megegyezéssel történő válást, közös felügyelettel, de a gyerekek nálam laknak, csak 2 hetente mehetnek hozzá és idióta módon (mert még most is próbálok korrekt lenni és figyelembe venni a másikat, most már bánom) belementem, hogy sz@ros 15.000Ft / gyerek tartásdíjjal szújra ki a szemem (mert neki nincs munkája épp vagy rosszul fizet és még albérlet stb rinya kifogások). A megállapodást aláírtuk, az ügyvéd beadta, még nem volt tárgyalás / végzés. Ez még ugye így egyelőre nem kötelez senkit semmire, de szintén igyekezvén korrektnek lenni, engedtem/engedem 2 hetente hétvégén, hogy elvigye a gyerekeket, most az ünnepek alatt is elvitte őket egy napra. Szóval a megállapodás rám eső részét (ami még nem jogerős vagy minek hívják ilyenkor) én korrekten betartom, de ő a több mint fél év alatt egy fillér tartásdíjat nem fizetett még mindig és a családi pótlékot is zsebrevágja (mert az mindig is az ő számlájára érkezett). Persze tetoválásra meg egyéb esszenciális dolgokra mindig telik, csak a gyerekek kapcsán jönnek a kifogások. Most untam meg, elfogyott a türelmem. Nemrég tudtam csak meg, hogy ha a másik fél nem fizet gyerektartást, akkor azt az állam megelőlegezi nekem? És majd az állam hajtja be rajta? Ez tényleg így van? Mert akkor nem érdekel milyen a fizetése, van-e állása, majd elszámol állambácsival ahogy akar, én meg megkapom ami a gyerekeimnek jár. (Eddig úgy voltam vele, hogy hiába kérnék többet, ha úgysem tudja kifizetni)
Kérdés, így, hogy a megállapodás már be lett adva, de nincs még döntés, van lehetőségem módosítani? Szeretném minimum 30.000Ft / gyerek -re emelni a tartásdíjat. Csak ugye azt sem akarom, hogy a viszonylag gyors közös megegyezéses válást ez borítsa és évekig húzódó huzavona legyen belőle. Járt már valaki így, mi ilyenkor a gyakorlat? Ha a tárgyaláson azt mondom, hogy a megegyezés minden egyéb pontjára rábólintok, de csak a tartásdíj tekintetében szeretnék módosítást, és a bíróságra hagyni, hogy döntse el, azt lehet? Ez nem fog évekig elhúzódó tárgyalássorozatot vonni maga után? (A jelenlegi várható mindössze 2db tárgyalás helyett?)
Előre is köszönöm a válaszokat és elnézést hosszú kisregényért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!