Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Több, mint tíz éve váltam, egy gyermek után fizetésem 20%-a a tartásdíj, ami jelenleg 70000 Ft. Ha most másodállást vállalok, akkor annak is mindenképp köteles vagyok a 20%-át kifizetni?
Azt 2-es; tudom, h feminista hozzáállásod van, a kommentből látszik, de azt ne feledd, a Kérdező így is fizet 70 ropit.
Kérdező:
Ha a konkrét összegben állapodtál meg, akkor a 70 a fix. Cserében mondjuk milyen apai jogaid vannak, ha már fizetsz?
3-as:
A kérdező honnan tudja, hogy neked mi a véleményed?
Azért HAVI 140-ből már lehet nevelni; ne kiskirályra gondolj... Szted mi alap nem hozható ki napi közel 5ezerből; és ez csak a gyerek igénye, ebben nincs benne az anyáé... tehát ne most össze!
Nem kell rohannod a bíróságra hogy több a beveteled
Már konkrét összeget ítélnek amennyire szüksége van a gyereknek
Majd anyuka indít keresetet ha kevesli, neked egyelőre nincs ezzel dolgod
4
Oh, most látom, hogy félreírtam, természetesen "szerinted" akart lenni.
Nos lássuk csak...
- minőségi étrend
- gyógyszerek (ha nem krónikus beteg, időnként úgy is befigyel egy-egy lázcsillapító, sebkenőcs, antibiotikum, orrspray, torokcukorka és sorolhatnám)
- ruhák (a gyerekek hamar kinövik őket, és tönkretenni is haljamosabbak)
- cipő (lásd ruhák)
- tanszerek
- egyéb iskolai kiadások (osztálykirándulás, közös gyűjtés tanári ajándékra, ilyen-olyan programok stb.)
- bútorok, ágynemű, festés stb. (mert gondolom nem ugyanabban a gyerekszobában fog lakni 17 évesen, mint amiben 5 évesen)
- elektronikus eszközök + havi díjak (előbb-utóbb szükség lesz rá)
- diákbérlet
- bicikli / gördeszka / úszófelszerelés vagy bármilyen hobbi tartozéka (nyilván nem kell mindegyik, de azért valamit csak vesz az ember a gyerekének)
- bármilyen magánóra vagy edzés
- fogszabályzó vagy szemüveg ha szükséges
- vis maior esetek (mondjuk egy törött kar)
- a gyerek furikázásának benzinköltsége
- soroljam még?
Szerinted ezeket hónapokra leosztva kijön a 140 ezer? És ebben konkrétan egyetlen luxuscikk sem volt, csak egy átlagos gyerek mindennapi életének kellékei.
Ha az apuka minden nagyobb költségnek állja a felét, és a 70 ezer valóban csak a kaja, víz, rezsi, otthoni fogyóeszközök gyermekre eső részét fedezi, akkor oké. Különben nevetséges.
Nem értem miért 140? Nem úgy van, hogy akkor anyuka is 70et ad bele, mert ha a kérdező minden 2. hétvégén viszi el őket, akkor anyuka természetben jóval többet rak bele.
És nem vagyok feminista egy kicsit se.
A 70e gyt pedig egy relative jó összeg - én 30at kaptam, és kín volt mire apuka a 45be beleegyezett!!!
Miért ne adna bele az anya is 70-et? A leglogikusabb így számolni.
Az hogy vannak nyomorékok, akik ennyivel, vagy ennek a felével kiszúrják a saját gyerekül szemét az szégyen, de ettől még a konkrét érvelést kellene cáfolni. A felsoroltakat nem lehet 140 ezerből megoldani.
"Azért HAVI 140-ből már lehet nevelni; n"
Mikor fogjátok már fel végre, hogy ez nem így müködik!
A nevelő szülő elsősorban természetben járul hozzá a gyerek neveléséhez. Ő foglalkozik vele, ő látja el, ő gondoskodik róla, az ő ideje lesz korlátolt és kötött. A másik fél meg elsősorban anyagilag járul hozzá. Ez nem az én véleményem, a törvényben van így meghatározva.
Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény családjogról szóló 4. könyve
4:216. § (1) A gyermeket gondozó szülő a tartást természetben, a különélő szülő elsősorban pénzben teljesíti (a továbbiakban: gyermektartásdíj).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!