Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleség kiment Ausztriába dolgozni, ott összejött valakivel. Válni szeretne, de van 3 gyerek. Ilyen esetben hogy van a családi pótlék, illetve a gyerek tartásdíj megállapítása?
Nem viszi ki a gyerekeket?
Akkor igenyeld meg te a kinti családit a te számládra.
En is kintrol kapom.
Szerintem menj el szépen ügyvédhez, és ott kapsz hiteles információt.
Az szerintem nem ilyen egyszerű, hogy ő felveszi a családit, és azt se adja oda teljesen. Akkor tulajdonképpen gyerektartást se fizet, hisz a gyerekek a nekik járó csp egy részét kapják meg, tulajdonképpen az osztrák államtól. Komolyan: menj el ügyvédhez! Vagy van ingyenes jogi tanácsadás.
De megteheti hogy nem adja oda a kinti csp-t sajnos mivel ő is szülő.
Ezért annak kéne megigenyelni gyorsan aki ellátja neveli is a gyerekeket.
Es azon felül.jár zőle még a gyerektartás is. Azt is jobb ha bíroság írja le, szóbeli egyezségbe semmibe ne menj bele ami nincs aláirva gyt ről se, mert követelni sem fogod tudni ha nem fizeti!
Hol a 3 gyerek? Nálad? Akkor tiéd a családi pótlék, fizet neked a magyar állam, ő meg a különbözetet igényli. Aztán elvileg az is a tiéd lenne. Plusz gyetektartás. De én most nem válnék, mert eléggé zavaros a helyzet most, aki elvált, nem biztos, hogy kap különbözetet.
Szóval irány az ügyvéd és bíróság.
Okos legyél! Ha elköltözött és elváltok, ne engedd meg, hogy közös maradjon a lakcím! Kisebb gond, hogy minden hivatalos levél oda fog menni. De például ha tartozást halmozott fel, akkor a behajtó is nálad kopogtat.
Ő most arra játszik, hogy a családiból fizet nektek, a jövedelméből meg semmit. Te meg neveld fel a közös gyerekeket.
Ez a viselkedés férfitól is undorító, na de egy anyától...
Hány évesek a gyerekek? Nagyok már? Nem semmi, de miért lépett le, fenyegetted?
Mert elképzelhetetlen hogy egy anya miért hagyna el a gyerekeit
A kérdésben ugy irtad hogy már kiköltözött.
Akkor nem olyan szar anya ahogy előadtad..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!