Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 1 év alatti gyermek esetében...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

1 év alatti gyermek esetében mennyi tartásdíjat gondoltok reálisnak?

Figyelt kérdés
Ha csak a gyermek szükséges kiadásait vesszük figyelembe. Mi számít ebbe pontosan, illetve kérhetem az anyától hogy a tárgyaláson mutasson bizonyítékot a tényleges kiadásokról? Valóban megítélhet a bíróság annyit, mint egy kamasz gyerekre, a fizetésre kötelezett fél viszonylag magas keresete miatt? Mert lássuk be, nem kerülhet annyiba egy csecsemő, mint egy fiatal felnőtt, ezért nem éreznék reálisnak egy 70-80000 forintos tartásdíjat, amikkel mostanában dobálóznak.
2022. aug. 25. 08:04
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
22%

Jó kérdés, engem is érdekelne.

(Bocs, nem tudok hozzászólni érdemben, csak azért írok kommentet, hogy lássam értesítésben, ha valaki választ ír)

2022. aug. 25. 08:06
 2/58 anonim ***** válasza:
83%
Fizetés függő is. Szerintem 50 körül biztos
2022. aug. 25. 08:17
 3/58 anonim ***** válasza:
92%
Legyen a kaja napi 1500, mert keveset eszik, az 45000, annak a fele 22500. Rezsi felének a fele legyen 10000. Pelenka, popsitörlő, stb legyen havi 30ezer, annak a fele 15000. Ruhák, cipő, stb az is legyen megfelezve 10000. Egy jófajta vitamin 10 ezer, akkor annak a fele 5000. És akkor még nem volt sehol de ez így összesen már 62500, és még keveset mondtam.
2022. aug. 25. 08:36
 4/58 anonim ***** válasza:
5%
Még 20 ezer ft-ot is sokallnék,azt ha valaki többet ad,azt csinálná mint a többi ilyen anyuka,egyből edzőteremre,pedikűr manikűr,wellneszre elverné azt a gyerek semmit se látna.
2022. aug. 25. 08:37
 5/58 anonim ***** válasza:
97%
4 - Mert az hol van kikötve, hogy az anya semmire nem költhet a gyerekén kívül? A gyerektartást azért fizeted, hogy a gyerekkel kapcsolatos költségek egy részét álld, ha már felelős vagy te is a megcsinálásában. Az, hogy a nő emellett a saját maga által megkeresett pénzből milyen szinten él, az téged nem kell, hogy érdekeljen.
2022. aug. 25. 08:39
 6/58 A kérdező kommentje:
Akkor 50-60000-nél kevesebbre ne nagyon számítsak? Akkor sem, ha az anya nem tudja bizonyítani, hogy tényleg elkölti ennek a dupláját a gyerekre? Mert ugye nem vagyok köteles egyedül én finanszírozni, és szerintem egy ilyen összeg a teljes havi kiadásait fedezné egy ekkora gyereknek. Vagy ilyenkor mi alapján dönt a bíró, az anya bemondására?
2022. aug. 25. 08:50
 7/58 anonim ***** válasza:
93%

Lehet hogy a kamasz többet eszik mint a csecsemő, de mondjuk a kamasznak nem kell pár hetetnte új ruhát venni mert kinotte, nem kell a rohadt drága tápszer és pelenka, nem beteg olyan sűrűn mint egy baba stb.

Egyébként elég nagy szegénységi bizonyítvány tőled hogy halvány gőzöd nincs mi mennyibe kerül.

2022. aug. 25. 08:54
 8/58 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem ez úgy lenne korrekt, ha mindennek a felét te fizeted. Tehát anyuka hónap végén összeírja a költségeket (+viszi blokkokat), amiket elköltött és te kifizeted. Majd következő hónapot megelőlegezed folyamatosan az előző havi költségek alapján. Csak kérj mindig részletes elszámolást.
2022. aug. 25. 09:02
 9/58 anonim ***** válasza:
95%

Csináld úgy, hogy legyen osztott felügyelet! Két hetet az anyával a gyerek, kettőt nálad, és senkinek semmit se kell fizetnie.

Aztán egyéni szociális probléma, hogy oldod meg a munkahelyed a következő 18 évben, meg mennyid marad, ha kirúgnak.

Másrészt: NEM 50%, amit a költségekből állsz. Az az alapelv, hogy a külön élő szülő első sorban anyagilag, a gondviselő szülő elsősorban természetben gondoskodik a gyerekről. Ugyanis te se veszed ki 50%-ban a részed a nevelésből, nem te kelsz hozzá minden második este, nem te mosod minden második nap, ha hátközépig fo55a magát. Nem te nem tudsz évekig normális állást vállalni, mert nem te viszed-hozod bölcsiből.

Az is szempont, hogy ha az anya esetleg csak gyes-t kap, munkahelyet nem talál, akkor a bitang kemény 45 ezerből nem fog tudni eltartani egy gyereket, akkor se, ha te 80-at fizetsz. Vagy téged az se érdekel, ha nincs fűtés meg víz és villany? Ne aggódj, majd a gyámhatóságot fogja. Aztán majd pattoghatsz az államnak, hogy mire mennyit akarsz fizetni.

2022. aug. 25. 09:03
 10/58 anonim ***** válasza:
93%
8 igen, kedves okoska és a nő idejét, amit apuka gyereke miatt 0/24-ben a kicsivel van és nem dolgozhat, azt ki fizeti?
2022. aug. 25. 09:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!