Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
1 év alatti gyermek esetében mennyi tartásdíjat gondoltok reálisnak?
Tökmindegy mennyit keres anyuka, akkor is jár a gyerektartás, és attól nem jár kevesebb mert anyuka jó színvonalon él. Az a gyereknek jár, és igenis fizessen rendesen az apuka, ha már máshogy nem tud hozzájárulni a dologhoz. Ha anyukának nem kell az a pénz, akkor meg lehet beszélni, hogy egy bankszámlára utalja el és gyűlik a gyereknek felnőttkoráig.
Az én gyerekem apja is tisztességesen fizet, pedig nem szorulunk rá. Én is korrekt vagyok vele mert bármikor láthatja a gyereket, elviheti hétköznap is, és ha pl a nyár felét nála tölti, akkor arra az időszakra nem kérem el a pénzt, sőt, volt olyan hogy nem is fogadtam el az összeset, mert nem tartottam reálisnak arra az időszakra, mert épp nem volt semmi extra kiadás a gyerekre.
Akadj már le a bébiszitterről! Kerestél már egyáltalán valaha? Ez is olyan, mint a bölcsi. Elvileg mi sem egyszerűbb, feladsz egy hirdetést, aztán hétfőn kezd.
Gyakorlatilag meg a legféltettebb kincsed bízod egy idegenre, és hosszú távú károkat okoz, ha nem megfelelő. Az nem elég, hogy időben eteti a gyereket és pár óránként cserél pelenkát. De már akkor is összeteheted a két kezed, ha erre képes...
A szülők közös megállapodásának hiányában a bíróság a legtöbb esetben 40.000 – 50.000,-Ft/gyermek összegű tartásdíjat állapít meg manapság.
Van amikor a szülők azt kérik egy bontóper során, hogy egyáltalán ne fizesse senki a gyerektartás díját, mert mondjuk abban állapodtak meg, hogy a gyermek(ek) ugyanannyi időt fognak mindkét szülőnél tölteni (pl: 1 hét itt, 1 hét ott).
Van, amikor az egyik szülő irreálisan magas tartásdíjat követel a másiktól. Ezt természetesen a bíró is azonnal észreveszi, éppen ezért jellemzően nem szoktak a bíróságok teret engedni ezeknek a túlzó követeléseknek.
Minden gyermeknek joga van olyan életszínvonalhoz, amely lehetővé teszi kellő testi, értelmi, erkölcsi fejlődését. Ez a jog több mint az ellátásra való jog.
A szülők a tartásért fokozottan kötelesek helytállni, ami azt jelenti, hogy a szülő saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles biztosítani a gyermek megfelelő tartását. Azonban ez a kötelezettség nem vezethet a szülő megélhetésének teljes ellehetetlenüléséhez. A szülőnek gyermektartásdíj-fizetési kötelezettsége nem korlátlan.
Nem köteles a szülő saját szükséges tartásának korlátozásával tartani a gyermeket, ha tartásra kötelezhető más egyenesági rokona van, (pl.: másik szülő, nagyszülő), vagy tartása a saját jövedelméből kitelik. A tartás sorrendjében a szülők tartási kötelezettsége a nagyszülőkét megelőzi.
---
Tehát 40-50 körül kell majd fizetned, ha megteheted. Ha most leszel munkanélküli, akkor sem csökken sokkal a tartásdíj az első 1-2 évben, mert az elmúlt 12 hónap átlagos jövedelmed alapján fogsz fizetni. Csak akkor nem kell fizetned, ha a gyereknek van elég rokona/másik szülő, aki el tudja tartani. Vagy ténylegesen ellehetetlenítené a gyerektartás összege az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!