Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
1 év alatti gyermek esetében mennyi tartásdíjat gondoltok reálisnak?
#17:
Lehet, hogy még szopik, nem ez lenne az első, hogy egy éven túl is igényli az anyatejet.
A bölcsivel az a gond, hogy egyrészt sok helyen nincs, másrészt nincs férőhely. Gyakran teherbeeséskor kell jelezni, hogy vinnéd, és akkor talán egy évesen mehet. Ez nagyon nem úgy működik, hogy odamész, hogy vinnéd a babát, és hétfőn kezdhet. Sőt, sok esetben az ovi se ilyen egyszerű!
Nem szólva arról, hogy az első pár évben többet beteg, mint egészséges. A covid óta meg minden aprósággal haza is küldik.
Három műszakban, folyamatos műszakban mindig van felvétel. De 9-14(15) óra között, normális fizetéssel, milyen munka van? Főleg vidéken.
Bébiszitter meg konkrétan a dupláját kéri óránként, mint az átlagbér. Aztán idegeskedsz, hogy a gyerekkel foglalkozik, vagy csak életben tartja.
#22:
Ezzel az a baj, hogy a hozzád hasonló ezt úgy érti, hogy ha ő fizet 20 ezer gyerektartást, anyuka magára költ egész hónapban 20 ezret, akkor magára költötte a gyerektartást. Anyuka lesz szíves krumplis zsákot hordani, száraz kenyeret enni, és legfőképp nem csinosnak lenni, élete végéig.
Miközben te meg azért vinnéd az új puncit a horvátokhoz pancsikálni.
#22: Hogy a lófüttyben tudod megállapítani, hogy az anyuka magára költi a gyerektartást? Mondjuk Te fizetsz 50E-t, anyuka 'magára költ 70E-t. A Te ötvenedet? Vagy azt a 70-et, amit a fizetéséből magára szán?
'Abban az esetben én vállalnám 100%-ban felügyeletet, ha anyuka úgy dönt, hogy önmagára költi a gyerektartást.' Nem jó a hopzzáállásod- ne várd meg, amíg magára költi, kérd azonnal a gyerekfelügyeletet Te, aztán nézd meg, hogy mire elég a gyerektartás.És kompenzálja-e az X ezer Ft azt, amennyit a gyerekkel foglalkozol direktben vagy áttételesen? Mert főzöl, mosol rá, gondozod, stb, de mellette azért nevelni is kellene, tehát kvázi a gyerekről szól az egyedülálló szülő élete. Ezt Te miért nem azonnal akarod, miért csak akkor, ha anyuka 'magára költi....'? Gondolom azért, mert a kényelem és a spúrság erős harcot vív a hamvas lelkedben....
24: De nem nekem kell az anyukát is eltartani. Az én felelősségem csak a gyerek. Nem kellene elvált szülő nyakába varrni a régi párját is.
Nem vagyok ilyen helyzetben, nem azért írom. Egyszerűen apukánk nevelt fel hármunkat, mert meghalt édesanyám nagyon korán. De nem panaszkodott édesapám, hogy randira csinosítgatni kell magát meg, azon, hogy kevesebb jut neki és le kell mondania csomó mindenről. Nem volt probléma munkájában sem. Nekem ezért furcsa, amikor így összeállnak a nők a sanyarú sorsuk miatt, hogy nem elég a gyerektartás meg ilyen nehéz gyereket nevelni.
Egyetemet/főiskolát végeztünk és jó munkánk van, tehát annyira nem is volt rossz apa ezek alapján. De nem kellett 0-24 ben ott ülni és babusgatni. Tudott mellettünk dolgozni is. A munka volt számra az első, mert csak így tudott minket eltartani.
Az előítéletem, ami miatt ez(fillérbaszás) a véleményem az a gyakorikérdések női kommentelői alapján generálódott, akik állandóan panaszkodnak, hogy mennyire nehéz meg sok munka meg dolgozni sem tud mellette, stb.
Legyen nálad a gyerek és akkor nincs gyerektartás.
Gondolom az már nem lenne olyan jó.
A gyerek eddigi életszínvonalát nézik, úgyhogy akár 100 ezerre is számíthatsz.
13 hónapos a kislányom.
Pelenka, popsitörlő, popsikrém 30-35 ezer Ft havonta kb.
Bogyós vitamint nem kap, de naponta többször gyümölcsöt igen. 2 banánt megeszik egy nap, de mellé kap néha szőlőt, dinnyét, almát. Múltkor beteg volt, a gyógyszere 15 ezer Ft volt. Bexsero 30 ezer Ft egy adag, kell belőle 3. Új szandál, cipő, 15-20 ezer Ft. Napi kaját nem számolok de nyilván olyan főzök amit ehet, nem pacal az ebéd hanem például roston csirke vagy hasonló. Néha kap gyümölcslevet is, teát, tejszeletet, stb. Igazából én nem számolom hol áll meg az összeg, mert ezt nem is lehet fillérre pontosan. Nem is értem az ilyen sz.rágókat.
"Egy átlagos összeget fognak megítélni, fizetés alapján."
Nem pont azért szüntették meg a %-os megállapítást, hogy ez ne így legyen? Nem ugyanannyi a kiadása a minimálbéres és a mérnök gyerekének? Nyilván idősebb gyerek esetében ha már megszokott egy adott életszínvonalat érthető.
Amúgy ne értsetek félre, nem akarok rosszat a gyerekemnek, emelésre is nyitott lennék később mondjuk ha eléri az iskolás kort. De jelen helyzetben úgy érzem az exem nem költene egy ekkora összeget kizárólag a gyerekre, inkább a saját anyagi helyzetén akarna úgy általánosságban dobni vele (gyeden van jelenleg). Én csak ezt nem támogatnám ha nem muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!