Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
1 év alatti gyermek esetében mennyi tartásdíjat
gondoltok reálisnak?
#30: GYED-en van- mennyivel kap kevesebbet most, mint amennyi a fizetése lenne? És ez a 'kiesés' kizárólag az ő problémája? Ezt a difit si 'be fogja árazni' a bíróság, mert a Te fizetésed a baba miatt 0 Ft-tal csökkent. Pont hogy most fognak többet megítélni, és esetleg kérhetnél csökkentést, ha már dolgozik az anyuka 8 órában, normálisan. Még valami: ' De jelen helyzetben úgy érzem az exem nem költene egy ekkora összeget kizárólag a gyerekre' - ez érzés vagy tudod számokkal bizonyítani? Mert az anyuka fogja tudni, ha csak egy csepp esze is van. Én anno nem a gyerektartás miatt csináltam, csak látni akartam egyszer viszonylag tisztán, mennyit költök a gyerekeimre, ezért 3 hónapig gyűjtöttem a blokkokat és szummáztam a gyerek kiadásokat. Megdöbbentően nagy összeg jött ki, sokkal nagyobb, mint amit én magam feltételeztem volna.
2022. aug. 25. 11:01
Szeretem az ilyen pasikat akik megcsinálják a gyereket aztán ennyi. Van fogalmad róla hogy mennyi energia hogy minden rendben legyen.
Te éled világod, míg ő éjszakázik, kínlódik a beteg gyerekkel majd. Lehet vissza se tud menni majd dolgozni.
Jelen leszel a gyerek életében? Vagy csak azon pörögsz hogy mennyi a gyerektartás?
Neveljétek felében, aztán akkor az exednek is marad egy kis magánélete meg gyerektartás sincs.
2022. aug. 25. 11:14
2022. aug. 25. 11:14
Jujj hát nehogy már az exed 10 dekával több csirkemellet egyen. Sőt, ha iszik 2 deci almalevet a fél literből, akkor már mehet is a pokolra!
2022. aug. 25. 11:41
A gyerekek utan jaro osszeget allandora allapitjak meg, tehet azt fogod fizetni 10 eves korban is. Hacsak anyuka nem indit perujrafelvetelt, es nem tudja megindokolni a magasabb osszeget. Ilyen is van. Az idejet kell megfizetned, 7/24-es szolgalatban van, aminek a fele rad esne, a fele koltsegen felul. Tehat koltsegek fele es a munkaido fele a te reszortod. Olcson meguszod az 50000-rel.
2022. aug. 25. 11:48
36/58 A kérdező kommentje:
Akkor úgy néz ki igencsak jó ügyvédet kell majd keresnem.
Tényleg fogalmad sincs mi mennyibe kerül kérdező?
2022. aug. 25. 12:17
Jó drága ügyvédre szívesebben költesz mint a gyerekedre. Maxi grat.
2022. aug. 25. 12:23
A válás sosem igazságos. Nincs senkinek sem "igaza".
Egy családban megbeszéljük a kiadásokat, és ha nincs pénz babaúszásra meg márkás cumisüvegre, akkor nem lesz. Nem úgy működik, hogy az anya kitalál valami szélsőséget, az apa meg fizessen mert "bezzeg akkor éjszaka jó volt"
Válásnál mindenkinek az életszínvonala csökken, mivel két háztartást kell onnantól fenntartani az egy helyett. Ez van.
Anyuka/Apuka legközelebb megnézi kinek szül/csinál gyereket.
2022. aug. 25. 12:28
#35:Ez nem igaz, 2 évente mindkét fél kérheti az összeg felülvizsgálatát.
2022. aug. 25. 12:57
Kapcsolódó kérdések: