Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 1 év alatti gyermek esetében...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

1 év alatti gyermek esetében mennyi tartásdíjat gondoltok reálisnak?

Figyelt kérdés
Ha csak a gyermek szükséges kiadásait vesszük figyelembe. Mi számít ebbe pontosan, illetve kérhetem az anyától hogy a tárgyaláson mutasson bizonyítékot a tényleges kiadásokról? Valóban megítélhet a bíróság annyit, mint egy kamasz gyerekre, a fizetésre kötelezett fél viszonylag magas keresete miatt? Mert lássuk be, nem kerülhet annyiba egy csecsemő, mint egy fiatal felnőtt, ezért nem éreznék reálisnak egy 70-80000 forintos tartásdíjat, amikkel mostanában dobálóznak.
2022. aug. 25. 08:04
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
92%
A jo ugyved sem ment meg. Itt eleg eguertelmu bizonyitek van a guerek formajaban. Tehat fizetned kell. Az osszeg a biro dontesen mulik, ott mar mindegy mit hadovalna az ugyved. Arra nincs befolyassal. Egy nem lehuzos ugyved el is mondja ezt.
2022. aug. 25. 13:56
 42/58 anonim ***** válasza:
90%

Amúgy miért van az, hogy itt soha nem a közös felügyeletért sírnak az "apukák", hanem pár szar.s tízezer Ft miatt? Ha úgy vélitek, elég 20-30 ezer Ft akkor lehet vállalni a gyereket a hónap felére! De úgy, hogy ti vesztek neki pelenkát, ételt, gyógyszert, netán elviszitek néha játszóházba, stb.

Nyilván tudjátok legbelül ti is, hogy ez a 20-30 ezer Ft amit adnátok, lósz.rra sem elég.

2022. aug. 25. 14:28
 43/58 anonim ***** válasza:
0%
Egyetlen esélyed az lenne, ha minimálbérre jelentenéd be magad és borítékban kéred az afölötti részt gondolom. Ha megér neked ennyit.
2022. aug. 25. 14:39
 44/58 anonim ***** válasza:
100%

Ó hát persze, mert a bíróság még sose látott olyat, hogy luxus Mercivel jött a minimálbérre bejelentett alperes!

Pont ezért van ilyen esetben környezettanulmány, és az alapján saccolnak egy keresetet, abból meg a gyerektartást.

Ráadásul most már elég, ha egyik szülő akarja a váltott felügyeletet. Ezzel elvileg segítik az apukákat, akik ezt aaaanyiraaaa szeretnék, csak a kötsög exfeleség akadályozza. Na, most meg majd visszanyal a fagyi, mikor anyuka kéri, havi váltásban. Aztán lehet mosolyogni, mikor felesben fizetitek az extra kiadást (szemüveg, fogorvos, gyógytornász, stb), minden mást meg abból, ami a fizetésedből megmarad, ha két hetet voltál vele táppénzen.

2022. aug. 25. 14:49
 45/58 anonim ***** válasza:
100%
Annyira elkeserítő ez a kérdés. Remek motiváció arra, hogy sose szüljek kapcsolatra alapozva, az "apuka" a pénztárcáján kívül nem is létezik és még azon is csak vergődni tud. Megérte gyereket csinálni...
2022. aug. 25. 15:00
 46/58 anonim ***** válasza:
38%
45: Igen. Ez egy jó ötlet. Meg kell ismerni egymást, majd ha elmúlt a rózsaszín köd, akkor szülni. Ha utána is elviselitek egymást, akkor ráér. De akkor sem muszájból, csak ha tényleg mindketten akarjátok. Ez lenne a normális és akkor talán nem lenne ilyen probléma vagy kevesebb.
2022. aug. 25. 15:23
 47/58 anonim ***** válasza:
100%

Nem így gondoltam, pontosan az a lutri és taszítaná a nyomorba engem és a gyereket is, amit te mondasz. Nem csak azok a férfiak ilyenek, akik előtte is tojnak a gyerekre, hanem egy csomóan azok közül is, akik akarták és ez a nagyon szomorú, egy kapcsolatban nem lehet megbízni és egyáltalán nem lehet arra alapozni, hogy bármikor számíthasz a másikra, az egyik szülő halála is ilyesmi.

Arra utaltam, hogy akkor vállalnék gyereket, ha egyedüli szülőként is képes lennék normális színvonalon élni a gyerekkel együtt egyedül, hogy ne az legyen, hogy nélkülözzön bármelyikünk is válás esetén és ne egy ilyen semmirekellő fillérjeire legyen szükségünk, amit még sajnál is, mert nem jöttem rá milyen emberrel éltem együtt eddig.

2022. aug. 25. 15:45
 48/58 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező még mindig nem válaszoltál arra miért nem vagy tisztában azzal mi mennyibe kerül.

Másik kérdés. A gyerek egy éves. Ha anyuka visszamegy dolgozni hogy bele tudjon szállni az anyagiakba a saját részével és el tudja tartani magát meg részben a gyereket és a gyerekre addig babysitter vigyáz akkor szerinted nem fair hogy a pesztranak a felét fizesd?

2022. aug. 25. 16:07
 49/58 anonim ***** válasza:
0%

44: Én próbálnék segíteni kérdezőnek. Nem csak belerúgni úton-útfélen, amikor csak tehetem.

Nem ismerem a lehetőségeket. Elsőre jó ötletnek tűnt.

De ha valaki nem urizál és sosem urizált és albérletben él, akkor ezek alapján működhet.

Ha pedig az egyik fél szeretne 50% felügyeletet, aki sosem dolgozott vagy nem dolgozik, akkor neki nagyobb érvágás, mint egy dolgozó embernek, aki minimálra van bejelentve, de jól keres.

De én mindenképp 100%-os felügyeletet szeretnék és nem érdekelne a gyerektartás a másiktól, ha ilyen történne velem valaha. De én pont sokat keresek és szívesen kifizetném bébiszittert, ha nem érek rá.

2022. aug. 25. 16:08
 50/58 anonim ***** válasza:
100%
47: Teljesen korrekt, amit írsz. Én is így vagyok vele. Nem vállalnék gyereket, ha nem tudnám 100%-ban saját pénzből felnevelni.
2022. aug. 25. 16:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!