Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Több, mint tíz éve váltam,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Több, mint tíz éve váltam, egy gyermek után fizetésem 20%-a a tartásdíj, ami jelenleg 70000 Ft. Ha most másodállást vállalok, akkor annak is mindenképp köteles vagyok a 20%-át kifizetni?

Figyelt kérdés

júl. 16. 14:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/90 anonim ***** válasza:
86%

"Ha rossz pasit valasztottatok, nem a férfiakat kell szidni és gyűlölni."

Ezt az egy férfit szidom, aki feltette a kérdést.

Nyugodj meg. Nagyon felzaklatott a kérdés. Te is otthagytad a gyereked?

júl. 16. 21:40
 42/90 anonim ***** válasza:
53%

18 vagyok.

A realitás talaján maradva a 70ezer az azért nem kevés és azt azért tegyük hozzá hogy a kérdező legalább fizeti és hozza - viszi a gyereket.

Mennyi mennyi ember van aki b.szik fizetni bármit is, nem viszi a gyereket, stb.

Az a baj, hogy mindenki általánosít és háttérismeret és a másik helyzetének az ismerete nélkül ítélkezik totál felelőtlenül és egyébként 1bites gondolkodással.

Mert azzal gondolom mindenki tisztában van aki ítélkezik, hogy 1bites gondolkodással rendelkezik... Akinek ettől kicsit több van az tudja, hogy mindennek két oldala van.

Értem én a nyafizó önérzetes anyukákat, de 2 gyerekkel a fiizetésem 40%-a az több, mint 200ezer. Az van akinek egy havi fizetése. Ezzel az erővel jöjjön el a a vállalkozásomba dolgozni az anyuka. Mert ha én kifizetem a 200-at gyerektartásra, plusz a hitelt, vagy albérletet, marad 100ezrem élni. Mérnök és vállalkozóként.

Bocs, de nem gondolom fairnek. :) Pláne nem azzal az anyukával szemben aki keres 250et kereskedelembe, az apuka szarik rá és nem fizet gyerektartást és kinlódik.

júl. 16. 21:46
 43/90 anonim ***** válasza:
87%

"Mert ha én kifizetem a 200-at gyerektartásra, plusz a hitelt, vagy albérletet, marad 100ezrem élni."

És ha neked egyedül havi 200 ezres albérletet/hitelt kell fizetned, anyukának mennyit kell erre költeni, tekintve, hogy neki még plusz 1 szoba is kell a gyerek miatt? Akkor nekik mennyi marad fejenként megélni, föleg, ha táppénzre is kell mennie a gyerekkel, ha beteg?

Azt kell megértened, hogy senkit nem érdekel, te hogy élsz meg, csináltál egy gyereket, aki önmagát képtelen eltartani, ez a te felelősséged is, legalább annyira, mint az anyjáé. De ugye neked nem kell igazodnod azzal, hogy csak olyan munkát vállalahatsz, ami mellett tudod ovódába hozni-vinni a gyereket, te nem mész táppénzre a gyerekkel, ezzel kockáztatva a munkádat is, meg elesve a bevételtől, neked nem kell munka után mindennal tanulnod vele, mosni rá, elaltatni este, stb.

Ismétlem: tök mindegy, mi a háttér, mert ez senkit nem érdekel, az se ha apuka pucér kenyeret eszik, meg az anyjához kell visszaköltöznie, hogy normálisan hozzá tudjon járulni a gyereke eltartásához.

Anyuka hàttere kit érdekel?

júl. 16. 21:54
 44/90 anonim ***** válasza:
11%

18 / 43 vagyok.

Egyébként meg minden férfi nevében mondom, hogy azért a gyerek szükségleténél többet nem szoktak megállapítani. Hogy miért?

Mert az is előfordul hogy abból megy anyuci működrmöshöz, pilláshoz, stb. :D

Meg tudom érteni ha ezt a volt férj nem akarja.

A lényeg, ne általánosítsunk és normálisan próbáljunk viselkedni embertársainkkal (bár itt MO-n ez nem szokás).

júl. 16. 21:56
 45/90 anonim ***** válasza:
91%

"Mert az is előfordul hogy abból megy anyuci működrmöshöz, pilláshoz, stb. :D"

Persze, hiszen itt Magyarországon pont ez a jellemző, hogy az egyedülálló anyáknak annyi pénzr van, hogy a gyerektartásból még pillázásra is futja 🤣

Nem érzed abszurdnak ezeket a dolgokat, amiket leírsz?

júl. 16. 22:01
 46/90 anonim ***** válasza:
32%

44 itt alapvető problémák vannak.

Mi apukánk nem a anyukát fizetjük, hanem a gyerek szükségleteit. Ez összegben meg van határozva hogy mennyi.

Nem tartozik hozzá a körmös, szoli, stb (hozzáteszem én el szoktam menni a kicsivel táppénzre, ne legyen gond a volt asszony munkahelyén).

Azért a 70ezer amit a kérdező ír elég egy gyerekre 70ezer apa, 50ezer anya = 120 ezer. Anya azért kell kevesebbet adjon, mert ő neveli. Mondom ezt kisgyerekekkel.

A bíróságon így számolnak és jól.

júl. 16. 22:03
 47/90 anonim ***** válasza:
71%

Borsodban lehet hogy abszurd, de itt pl Kecskemét környékén olyan egyedülálló anyukák vannak... :D

Nem abszurd.

júl. 16. 22:04
 48/90 anonim ***** válasza:
88%

"Azért a 70ezer amit a kérdező ír elég egy gyerekre 70ezer apa, 50ezer anya = 120 ezer"

Persze. Ezek szerint akkor kettő főnek tök jól meg kell élnie havi 240 ezer forintból, nem? Hiszen egy főre elég havi 120 ezer.

Várjál, számolok, mondjuk anyukának válás után hitelt kellett felvennie, hogy a közös ingatlan eladása után kapott pénzt önerőként használva lakást vegyen, ne számoljunk pesti 50 milliós panellel, én vidéki vagyok, itt csak 40 egy 1,5 szobás panel, akkor mondjuk csak havi 50 ezer a törlesztő, mert jófej vagyok.

Anyuka spórol a kajával, nincs nasi, szörp, ilyesmi, otthon főz csak, akkor legyen havi 100 ezer a kaja, mert gyakran lesz krumplis tészta.

Rezsi legyen 20 ezer, pici panelban nem lesz sok. Mellé net+telefon mondjuk egy 10-es, kábeltévé nem kell, az nem fér bele.

Kocsira nem futja ennyiből, hát jár busszal, az mondjuk havi 8 ezer. A gyereknek osztálypénz havi 2 ezer. Ruha átlag havi 10 ezer, beleszámolva mindent.

Marad havi 40 ezer forint ilyen csóringer élet mellett minden másra, hát abból anyuka tud majd spórolni iskolakezdésre, a gyereknek bútorra, elektronikai eszközökre, osztálykirándulásra, sporszakkörre, elromlott háztartási eszközökre, tud megtakarítást képezni arra az esetre, ha megszűnne a munkahelye.

Ja, nem.

Te el tudnád tartani magad és a gyereked havi 240-250 ezerből, mikor állításod szerint csak a bérleti díj ennyi? Ha nem, miért mondod, hogy havi 120 ezer fedezi egy gyerek megélhetését?

júl. 16. 22:15
 49/90 anonim ***** válasza:
15%

Ott követed el az alapvető hibát hogy magad is beleszámolod. Leírom asszem negyedjére, hogy az apukának nem TÉGED kell pénzelnie. A gyerek szükségleteit kell fedeznie.

1 gyerek megélhetését fedezi 120 ezer. :D

1 gyereknek 100ezer a kaja? :D Mit adsz te neki? Minden másnap marhahúst? :D

A rezsit ne számold bele, max felét (jóindulattal). A telefon és internet? :D Persze a te interneted is az apuka fizesse. Ugyan...

Na az ilyenek miatt jó hogy bíróság van. :D

júl. 16. 22:32
 50/90 anonim ***** válasza:
81%

50, nem megy az értelmezés?

A havi 240 ezret 2 főre számoltam, tekintve, hogy szerinted havi 120 ezerből kijön egy fő.

A hibát te meg ott követed el, hogy nem számolsz bele olyan alapvető dolgokat, mint pl. a lakhatás, azt hiszed, a gyereknek ingyen van tető a feje felett? Ő nem fogyaszt vizet, áramot, gázt, neki nem kell bérlet?

Azt hiszed, ingyen van a gyerek, és csak kaját meg ruhát kell neki venni, semmi mást, minden egyéb az égből pottyan le?

Az internettel meg mi a probléma, egy kamasz pl. nem használ internetet?

júl. 16. 22:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!