Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van jogom a saját vágyaim...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van jogom a saját vágyaim miatt felborítani a boldog, elégedett férjem életét?

Figyelt kérdés
Sziasztok, tanácsokat várok! 20 éve vagyok férjnél, jól éltünk nagyon sokáig minden értelemben. Kb 3 éve viszont megszűnt a szex, mert a férjem nagyon idős és már nem volt potens. Viszont a szextől( ill. a hiányától) eltekintve rendben van a kapcsolatunk. Szeretőt kerestem, de becsapott a ménkű: egymásba szerettünk. Egyikünk se bukott le, mindketten anyagilag függetlenek vagyunk, tehát ez a titkos viszony folytatódhatna tovább, pont úgy, ahogyan eddig is. De egyre jobban vágyunk arra, hogy együtt legyünk. Ő azonnal válna miattam, de én nagyon vacillálok, kizárólag a férjem miatt. Elmúlt 80, anyagilag nem lenne gondja, de az életstílusa radikálisan megváltozna, ha én megpattannék. Van jogom a saját és a szerelmem vágyai miatt (és a várhatóan közös, boldog 20-30 évünk miatt) felborítani a jelenleg boldog, elégedett 80 éves férjem életét? Ti hogy látjátok ezt?

#válás #megcsalás #egymásba szerettünk a szeretőmmel
2022. aug. 11. 18:24
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/254 A kérdező kommentje:

Megsértődne és megkérne, hogy adjam be a válóopert. Ugyanakkor - melankolikusan- azt is előadná, hogy neki már az lenne a legjobb, ha meghalna és ha így haladnak az események, ez hamarosan be is következik.

Fontos valamit tudnotok- nem konkrétan itt, hanem úgy általában a nagy korkülönbségekkel kapcsolatban. Két fajta nagy korkülös kapcsolat van: az egyik az, ahol a fiatal nő( néha férfi, most tök mindegy) a pénzre bukik, ott mindegy, hogy milyen a másik, csak elég 'gazdag' legyen és könnyen nyíljon a pénztárcája. És a 'gazdag' azért idézőjeles, mert mindegy, hogy a legelzártabb alföldi tanyavilág vagy Bp, a story azonos, csak a 'gazdagság'-ot jelentő lóvé mwnnyisége más. Erről nem tudok sokat. A másik fajtáról viszont rengeteget: itt általában az idősebb fél kulturálisan, érzelmileg, intellektuálisan, emocoinálisan és külsőben, vitalitásban is sokkal -sokkal kiemelkedik az átlagból. Ezek a férfiak( mert azért a fiatalabb nő, idősebb férfi a szokott felállás) valóban 15-20-25 évet simán letagadhatnak a korukból az 50-60-as éveikben. És magasan kvalifikáltak, komoly szakmai posztot töltenek be( töltöttek be aktív korukban), minden értelemben vonzó partnerek, élettársak egy sokkal fiatalabb értelmes nő számára: boldogan lehet velük élni és simán beléjük lehet szeretni. És beléjük, nem a vagyonukba. Nos, ezek a férfiak 70-80 környékén is tudják, hogy vélhetően kezdhetnének új életet, de nem akarnak már, de nyilvánosan azt sem akarják felvállalni, hogy 'megcsalják' őket. És itt jön az, hogy 'elkenik a problémát', amíg el lehet kenni, ha meg nem lehet, akkor válnak. Ha okosabbak, akkor felajánlják a válás lehetőségét. Ha nagyon okosak, akkor meg úgy helyezkednek, hogy ne kelljen kenyértörésre vinni a dolgot. Azt hiszem, a férjem nagyon okos. Félve írok ide pár nevet, erősen hangsúlyozva, hogy NINCS KÖZÖTTÜK a férjem:) Ezeket az urakat csak társaságból ismerem, de szeretném, ha érzékelnétek, milyen szintről beszélek- és hogy ők 70-80 felett sem totyakos bácsikák. Kéri László(71), Bod Péter Ákos(71), Ernyei Béla(80), Trokán Péter( 76). Értitek már, miért a dilemma még mindig? Mert egy ilyen kaliberű férfi meg tudja játszani, hogy 'OK, menj, kezdek új életet!' , de piszok nehéz megjósolni, hogy valóban tudna/akarna-e még új életet kezdeni. És itt jön be a felelősség, lelkiismeret kérdése. Viszont részemről itt lezártam a diskurzust: a konstruktív, segítő véleményeket köszönöm , a többiek meg elférnek a 'zinterneten'.

2022. aug. 16. 16:07
 142/254 anonim ***** válasza:
100%
És megint bebújt a férje életkora mögé.
2022. aug. 16. 16:15
 143/254 anonim ***** válasza:
100%

Felnött anyagilag független ember vagy.

Jogod van úgy élni ahogy akarsz mint bármely felnött életképes embernek

Van jogod a saját lelkiismereteddel elszámolni.

Ha ez neked belefér ted.

De szex miatt válni.Ne haragudj de én ezt nem tenném.

Boldog voltál vele hosszú idön keresztül önhibáján kívül így alakult.

Gondolom szép korkülömbség van köztetek akkor kelett volna a saját igényeidre gondolnod mielött hozzá mentél.

Most őt a családod teszed tönkre te tudod.

Ha ez szerinted így helyes ted meg!

2022. aug. 27. 10:09
 144/254 anonim ***** válasza:
100%

Hogy döntöttél kérdező?

Pakolsz vagy maradsz?

2022. aug. 27. 10:19
 145/254 anonim ***** válasza:
100%
Elköltöztél már ? Elmondtad már a férjednek ?
2022. aug. 27. 12:59
 146/254 A kérdező kommentje:
143/144/145: Sziasztok! Nem gondoltam, hogy visszajövök még, dehát ha kérdeztetek...:) Nem mondtam el semmit, nem válok. A férjem egy családi esemény miatt az elmúlt 1-2 hétben nagyon sok rokonnal, baráttal beszélgetett, én meg - a közelben pakolászva, takarítás közben, főzés közben, stb- 'kifigyeltem' ezeket a beszélgetéseket. A férjem maximálisan elégedett, jól érzi magát, boldog a házasságában, egyetlen baja, hogy mostanában kicsit gyorsabban elfárad, rosszabbul bírja a meleget, mint tavaly. Ez győzött meg arról, hogy nem léphetek le, tehát marad a szerető és a házasság együtt. Változatlanul nagyon óvatosak vagyunk a szerelmemmel mindkét házasság érdekében, a kezdetektől alkalmazott 'szabályok' betartásával sose fogunk lebukni. De ha mégis borul a bili valahol ( akár azért , mert a feleség észrevesz valamit, akár azért , mert valaki 'súg' a férjemnek, akkor azonnal bevallunk mindent és azonnal összeköltözünk. Tehát tulajdonképpen a könnyebb végéről fogtuk (fogtam) meg a dolgot és annak a sok 'szentfazéknak' a kezébe tettük le a két házasság sorsát, akik egyfolytában azt papolják, hogy a 'házastársadnak joga van tudni és dönteni'... Nos, én tulajdonképpen várom azt a pillanatot, amikor valaki lebuktat engem a férjem előtt.:) Mert borítékolom, hogy ezek következnek, ebben a sorrendben: 1) bemos a 'kedves ismerősnek' 2) közli velem, hogy beadja a válópert 3) megkér, hogy búcsúzóul- mielőtt még elköltöznék- keressek neki egy házvezetőnőt. 4) Másnap összeköltözöm a szeretőmmel és élek, mint Marci Hevesen:) De amíg egy ' kedves ismerős' nemj avatkozik bele, addig marad a két házasság. Annyi változik, hogy a heti uszodák mellett valóban fogok 2-3 napos üzleti utakra is menni, havi 1 alkalommal:)
2022. aug. 28. 21:21
 147/254 A kérdező kommentje:
#142: Te egy ló vagy! Nem 'bebújok az életkora mögé', hanem megpróbálom kezelni azt a szitut, hogy 25 évvel idősebb, 80 feletti. Más tőle elválni, mint egy velem azonos korosztályba tartozó férjtől. De ha Te ezt így, a 150. hozzászóláshoz közeledve se érted, nekem így is jó! Nem akarok én belőled, okos, értelmes, empatikus embert faragni:)
2022. aug. 28. 21:24
 148/254 anonim ***** válasza:
Jól döntöttél szerintem. Az élet a legnagyobb rendező, jól fog alakulni és senki nem sérül.
2022. aug. 28. 22:00
 149/254 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező én ló vagyok , te meg egy szemét gyáva , görény ! Jóban rosszban ? Vagy még sem? Nevetséges , hogy azt hiszed meggyőző vagu ezzel a " jajj a férjemnek szüksége van rám " hablattyal!

Neked van rá szükséged . Félted a szinvonalat , gondolom a szerelmed nem tudja megteremteni .

2022. aug. 28. 22:26
 150/254 A kérdező kommentje:
#149: Igen, Te "gondolod", én meg "tudom". Az a helyzet, hogy nekem akkor is nagyon jo szakmam es két lakásom Bp-en, amikor megismerkedtem a férjemmel. És házassági szerződéssel mentem férjhez. Az viszont igaz, hogy sokat tanultam a ferjemtol a vállalkozások építészetileg és a vagyon befektetésrol Minden pénzt, amit csak lehet, kiveszek a cégből és ingatlanba forgatom. Najd a bérleti díjakat is ingatlanba forgatom. Anyagi kényszerből fuggetlenul döntsétek. És en- a szerelmemmel egyeztetve- így döntöttem. Ja, és ha volnék és újra házasodnek, akkor is csak házassági szerzodessel. Nekem nincsenek anyagi gondjaim( persze, van helyette egyeb)de nyilván mindenki a maga helyzetet tekinti állnak és abból indul ki.😏
2022. aug. 28. 23:26
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!