Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mivel magyarázható az, hogy sok szülő a válást követően ajnározza az új partnert és annak gyerekét, gyerekeit, a saját vérével, véreivel pedig nem törődik?
Számomra érthetetlen és furcsa ez a viselkedés.
Előfordul, hogy nem működik egy házasság, nagyon sokan elválnak, ettől függetlenül nem kellene mellőzni a vérszerinti gyereket, gyermekeket.
Több olyan esetet is láttam, hogy az illető új életet kezdett valaki más oldalán, a gyermekei még javában kiskorúak voltak. Egyáltalán nem vagy csak minimális gyerektartást fizetett, az új partnerre és annak gyermekére viszont sokat költött, sok helyre vitte őket kirándulni, a saját gyerekeit pedig parkolópályára tette.
Az én szüleim ugyancsak elváltak. Mindketten újraházasodtak, Apa viszont másodjára is pórul járt, jelenleg válik. A második feleség eleinte szimpatikus volt, semmi rosszat nem lehetett volna rá mondani, idővel azonban kibújt belőle az anyagiasság, a pénzimádat, bennünket ki akart iktatni, csak Apa nem hagyta magát. Azt várta volna, hogy Apa minden pénzt az ő gyerekeire fordítson.
Anya is a második házasságát tapossa. Annak idején ő maga jelentette be, hogy válni akár, mert szerelmes lett. Igen ám, de intellektuálisan túl nagy a különbség közte és a férje között, plusz a párja rettenetesen féltékeny tetmészet. A férj lepattintotta az előző kapcsolatból született fiát, mert Anya ki nem állhatja. Szerintem ez egyáltalán nem helyénvaló, idővel konfliktust fog eredményezni.
Napjainkban a mozaikcsalád egy igen gyakori családforma, de nehézségekkel teli, valljuk be, természetellenes felállás.
Ti hogyan látjátok?
24/N
Egyébként igen! 👍 Nem is mondhattad volna jobban!
Ha velem olyan történne, hogy egyszer elválok, s egyedül maradnék a gyerekemmel/gyerekeimmel, eszembe nem jutna még egyszer oltár elé állni, majd szülni.
Köszönöm a választ, ment a zöld kéz!
Semmi gond. Örülök egyébként, hogy építő jellegű, értelmes válasz érkezett. Osztom a véleményed. Szerintem nagyon sok az elhamarkodott, könnyelmű, önző ember.
Én tapasztaltam, tapasztalom a mozaikcsalád nehézségeit.. Sokszor még családon belül sem egyszerű alkalmazkodni, mert mindannyian más természetűek vagyunk, hát akkor képzeld ezt el egy mozaikcsaládra vonatkoztatva.. Az esetek 90%-ában nem működik, ahogy észrevettem.
Itt bukik ki, hogy a házasság nem csak egy darab papír...
Vagy azt is ugyanúgy elítéled, aki egy szakítás után újra párt keres?
Én azt látom, hogy ahol a felek tanultak a hibáikból, ott a második házasság jobban működik. Számít az is, hogy ha mindkét félnek van tapasztalata abban, hogy milyen egy több év(tized)es házasság. Persze az is kell, hogy ahol gyerek(ek) van(nak), ott őket is elfogadják. Marha jól hangzik, hogy "nem a gyereknek keresek pótapát", csak a gyakorlatban egyáltalán nem működik. Igenis bele kell illeszkednie a férfinak az apaszerepbe, és családként kell működnie. Pont ott lesz állandó a konfliktus, ahol van anya és a gyereke, a nő és a pasija, és semmi átfedés nincs a gyerek és a pasi között.
Az is egy gondolat, hogy akinek egyszer nem jött össze a házasság, az inkább sose házasodjon. Csak akkor ne csodálja, ha a gyereke is úgy tekint a párjára, hogy anyám aktuális pasija, aki nem családtag, és úgyis elmegy. Legfeljebb gyorsít egy kicsit a dolgon...
A személyes tapasztalatom is az, és ezt is látom, hogy érdemes már az elején jól megnézni, hogy ha van meglevő gyerek, akkor hogy bánik a leendő párunk. Hogy beszél az exéről, milyen köztük a kapcsolat. Kiváló referencia a jövőre, hogy mire számíthatsz. Aki válás után tojik a gyerekére, nem fizet gyt-t, mocskolja az exét, azt jó messzire kell kerülni.
Olyan is van, hogy csak az egyik elvált. Ilyen esetben végtelenül önző azt mondani, hogy neked mar volt esküvő, ezért a másik mondjon le róla. Miért is? Elvégre csak egy papír, nem? A gyerekkel kapcsolatban ugyanez, hatványozottan. Neked már van, ezért a másik nem érdemli meg, hogy átélhesse ezt a csodát? Miért, ő tehet róla?
Ami a környezetemben egyáltalán nem működik általában, az az, mikor a házas fél összeáll a szeretővel, és miatta válnak. Ilyenkor tojnak a gyerekre is, és a szerető is igyekszik elmarni. Eleve azt akarja, hogy a másik mindent iktasson ki az életéből, ami-aki kapcsolatos az exével. Eleve bizalom nélkül vágnak bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!