Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mivel magyarázható az, hogy sok szülő a válást követően ajnározza az új partnert és annak gyerekét, gyerekeit, a saját vérével, véreivel pedig nem törődik?
Számomra érthetetlen és furcsa ez a viselkedés.
Előfordul, hogy nem működik egy házasság, nagyon sokan elválnak, ettől függetlenül nem kellene mellőzni a vérszerinti gyereket, gyermekeket.
Több olyan esetet is láttam, hogy az illető új életet kezdett valaki más oldalán, a gyermekei még javában kiskorúak voltak. Egyáltalán nem vagy csak minimális gyerektartást fizetett, az új partnerre és annak gyermekére viszont sokat költött, sok helyre vitte őket kirándulni, a saját gyerekeit pedig parkolópályára tette.
Az én szüleim ugyancsak elváltak. Mindketten újraházasodtak, Apa viszont másodjára is pórul járt, jelenleg válik. A második feleség eleinte szimpatikus volt, semmi rosszat nem lehetett volna rá mondani, idővel azonban kibújt belőle az anyagiasság, a pénzimádat, bennünket ki akart iktatni, csak Apa nem hagyta magát. Azt várta volna, hogy Apa minden pénzt az ő gyerekeire fordítson.
Anya is a második házasságát tapossa. Annak idején ő maga jelentette be, hogy válni akár, mert szerelmes lett. Igen ám, de intellektuálisan túl nagy a különbség közte és a férje között, plusz a párja rettenetesen féltékeny tetmészet. A férj lepattintotta az előző kapcsolatból született fiát, mert Anya ki nem állhatja. Szerintem ez egyáltalán nem helyénvaló, idővel konfliktust fog eredményezni.
Napjainkban a mozaikcsalád egy igen gyakori családforma, de nehézségekkel teli, valljuk be, természetellenes felállás.
Ti hogyan látjátok?
24/N
Mert az elvált emberek hogy megéljék azt ami kimaradt a házasságuk idejéből, képesek bármit megtenni! Sok nő eladja magát anyagi haszon és a biztonság érzet miatt, a férfiak meg nem akarnak mást csak szexelni a nap 24 órájában. Na ezért van az mindkét nem részéről az a nagy egymásra találás. Ezt látom premier plánba a családomban, a barátaimnál, a kollégáimnál.
A nők képesek maguknak is hazudni hogy ezt a gyerekük miatt teszik! Egy frászt. A volt férjeknél meg kapuzárási pánik, csőlátás, csak a szex.
A leghazugabb korosztály az elvált negyvenes, mert nem csak egymást csapják be, de önmagukat és a volt családjukat is.
Az egyszer biztos!
Én is látok hasonló példákat az ismeretségi körömben.
Köszönöm a hasznos választ, ment a zöld kéz. :)
Itt a gyk-n is jó lenne a felnőtt korosztály legalább két részre bontani, a 40 alatti és a 40 feletti korosztályra. Egyszerűen két különböző világ. A 40 alatti szingli "fiatalok" fel sem fogják milyen az élet 40 felett, főleg elváltként. Én ezt megértem, de sok kérdésnél óriási a kontraszt. 20-30 évesen én is maximálisan idealista voltam, soha nem gondoltam volna mekkora számító, egoista és hazugságokkal teli lesz a második félidő.
Fiatalon csak a nagy szlogenek mennek, szerelem, szex, hűség. Utána meg olyan lesz mint a politikában. Nincs hűség, nincs barátság, nincs szerelem csak ÉRDEKEK. Ezt majd mindenki meg fogja tapasztalni aki van annyira őszinte önmagához hogy észrevegye.
Két érdek létezik ebben a korban, az egyik a létfenntartás, a másik meg a szex. Nem akarok elkeseríteni senkit, főleg az idealistákat.
Miért dobják el a gyerekeket? Ezekért. Miért mennek tönkre a házasságok? Ezek miatt.
En is elvaltam par eve, illetve a parom is. 40+ vagyunk.
Valasaink utan egy evvel talakoztunk, addigra 1-2 pocsek randink mar volt masokkal, brrrr. Aztan talalkoztunk es bumm… amolyan kamaszosan full egymasba zugtunk.
Mindkettonknel 1-1 alsos gyerkoc (f-l).
Eszunkbe sem jut osszekoltozni, mozaikozni.
Persze ehhez kellenek a stabil anyagiak, jo munkahelyek, sot a segito nagyszulok is stb.
Hetente 2-4 napot vagyunk kettesben, alszunk egyutt a parommal, randi vagy otthoni szurke hetkoznapok, es szex minden mennyisegben. Felevente nyaralunk 4-7 napot kettesben.
A het maradek napjain mindenki neveli a sajat gyereket 100% figyelemmel, kozben napi 2-3x beszelunk es minden este cukiskodos / szerelmes udvarlos /csabitos stb. chat orakig. Ez adja a tuningot a kovetkezo talalkozasig.
Kethetente negyesben a gyerekekkel “csaladi csapatozunk”, a gyerekek kb megvannak, nem imadat, de kb. kijonnek. Ket egyke, de azert osszecsiszolodtak.
Kethetente van nekem 1 szabadnapom, amikor baratnok vagy csak doglok a kanapen, arcpakolasban vmi csajos filmet nezve vagy pms depizek az eletemen.:))
Mindez 3 eve.
Nem tervezunk mast, tok jol mukodik, de a kornyezetunk nem
erti, h miert nem koltozunk ossze. En ezt kb elkepzelhetetlennek tartom. A gyerekem a mindenem, nem kenyeztetem de a minosegi privat ido jar neki, ha mar egyszer a teljes ep csaladot nem tudtam neki megadni es tesoja sincs. Nem akarom, hogy az eltero gyereknevelesi hozzaallas miatt a parommal vagy a felenk, szolid lanyom egy eroteljesebb, aktivabb mostohateso miatt allando keselen tancolas legyen itthon a negyesben eles.
Minden kapcsolatban van kompromisszum. En feladom azt h mindennap egyutt aludjak a parommal ill spontan szex legyen, cserebe a gyerekemmel toltott privat idoert es az otthoni nyugalomert.
Mas meg mast aldoz be.
Köszönöm szépen a hasznos választ! Egyértelműen ment a zöld kéz. :)
Szerintem te csinálod jól. ;)
37-es válaszoló, köszönöm, hogy leírtad a véleményed! :)
Én ismerek a környezetemben olyan embert, aki ugyanezt az elvet vallja. Igaz, 2 ilyen emberről tudok, de jól csinálják. :)
35-os voltam
Van szep neve is ennek, LAT Living Apart Together kb kulonelo parkapcsolat.
Sajat kulon haztartas de kozos, monogam elet.
Nyilvan nem tokeletes mindenki szamara (pl tarsfuggo, erzelimeg tul kapaszkodos embernek vagy feltekeny tipusnak aki attol parazik, hogy a masik minden szabad pillanataban megcsalja vagy aki kicsit tehetetlenebb, egyedul nehezen boldogul stb)
Azoknak jo, akik szeretnek es tudnak is egyedul lenni ill. kettesben lenni a gyerekukkel mert el tudjak latni, osszepasszolnak stb tehat nem teherkent eli meg, hogy “ minden egyedul az en nyakamba szakad a gyerekkel”, hanem oromforras a gyerekkel toltott jatek/tanulas/rola valo gondoskodas. Illetve jo annak, aki introvertalt vagy annak is akinek nagyon fontos szamara a kapcsolat eleji izgalmas szakasz, szenvedelyes szex kitolasa minel tovabbra.. de persze kell tudni egyedul villanykortet cserelni/ megvarrni a leszakadt akasztot a kabaton es egyaltalan, boldogulni egyedul is.
Nem tudtam, hogy már nevet is adtak ennek a jelenségnek.
Ez igaz!
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!