Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mivel magyarázható az, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mivel magyarázható az, hogy sok szülő a válást követően ajnározza az új partnert és annak gyerekét, gyerekeit, a saját vérével, véreivel pedig nem törődik?

Figyelt kérdés

Számomra érthetetlen és furcsa ez a viselkedés.

Előfordul, hogy nem működik egy házasság, nagyon sokan elválnak, ettől függetlenül nem kellene mellőzni a vérszerinti gyereket, gyermekeket.

Több olyan esetet is láttam, hogy az illető új életet kezdett valaki más oldalán, a gyermekei még javában kiskorúak voltak. Egyáltalán nem vagy csak minimális gyerektartást fizetett, az új partnerre és annak gyermekére viszont sokat költött, sok helyre vitte őket kirándulni, a saját gyerekeit pedig parkolópályára tette.

Az én szüleim ugyancsak elváltak. Mindketten újraházasodtak, Apa viszont másodjára is pórul járt, jelenleg válik. A második feleség eleinte szimpatikus volt, semmi rosszat nem lehetett volna rá mondani, idővel azonban kibújt belőle az anyagiasság, a pénzimádat, bennünket ki akart iktatni, csak Apa nem hagyta magát. Azt várta volna, hogy Apa minden pénzt az ő gyerekeire fordítson.

Anya is a második házasságát tapossa. Annak idején ő maga jelentette be, hogy válni akár, mert szerelmes lett. Igen ám, de intellektuálisan túl nagy a különbség közte és a férje között, plusz a párja rettenetesen féltékeny tetmészet. A férj lepattintotta az előző kapcsolatból született fiát, mert Anya ki nem állhatja. Szerintem ez egyáltalán nem helyénvaló, idővel konfliktust fog eredményezni.

Napjainkban a mozaikcsalád egy igen gyakori családforma, de nehézségekkel teli, valljuk be, természetellenes felállás.

Ti hogyan látjátok?

24/N

2021. nov. 28. 06:07
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
26%
Az új kapcsolat mindig érdekesebb. Te nem így működsz? Az emberek többnyire igen, te lehet, hogy más vagy.
2022. febr. 10. 11:12
 42/70 A kérdező kommentje:

Részben igazad van, hiszen az újdonság varázsa sok ember számára vonzóbb.

Csak nem tudom, miért jobb a járt utat a járatlanért elhagyni?!

2022. febr. 10. 14:25
 43/70 anonim ***** válasza:
28%
Mert az új kapcsolat mindig érdekesebb. 41-es voltam és nem változott a véleményem. Lásd még: jó ötletnek tűnt. :D
2022. febr. 10. 14:28
 44/70 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed!
2022. febr. 10. 21:32
 45/70 anonim ***** válasza:
100%

A fő kérdést nézve fontos, érdekes kérdés: az új számára ismeretlen, teli van llehetőségekkel, meglepetéssel, újdonsággal, érzi, hogy nem ronthatja megint el.

A régiről meg lemondott, mert rossz ott, nem tud/akar velük már mit kezdeni, unja őket.

Azonban fura, hogy az emberi érzelem ilyen szintre is le tud süllyedni: 1× imádta őket, utána meg semmibe sem veszi? Fura.

2022. febr. 25. 06:49
 46/70 A kérdező kommentje:

Valóban furcsa. Én sem tudom mire vélni.

Köszönöm, hogy leírtad a véleményed!

2022. febr. 25. 07:16
 47/70 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyukám is így járt. Az apja öszejött egy nővel, akinek voltak már nagy gyerekei és mivel a nő rákényszerítette, a nagyapám MINDENT rájuk iratott, anyunak meg egy fillér gyerektartást sem fizetett, ezért ő nagy szegénységben nőtt fel.

Az én apám pedig a válás után a tesója gyerekeit támogatta, nekem pedig nem fizetett és le is szart. Hát, vannak ilyenek:D F.sza, hogy mindketten így jártunk.

2022. ápr. 5. 21:03
 48/70 A kérdező kommentje:

Ez mélyen elszomorító. 😢 Durván rátok járt a rúd.

Köszönöm, hogy megosztottad velem a történetet!

2022. ápr. 5. 22:07
 49/70 anonim ***** válasza:
100%
Valahogy azt vettem észre, hogy tök mindegy, milyen terület az életben, 10-ből jó, ha 1 ember belátja, hogy "ezt én qrtam el, próbálok rajta változtatni" és hála ennek, ugyanazt elbaxxák sokan, mint az előző házasságban és megy addig, amíg 3 asszonytól/fószertól nincs 3 gyerek minimum.
2022. máj. 26. 20:09
 50/70 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Mondasz valamit.. Sajnos az emberek többsége tényleg nem képes magába nézni..
2022. máj. 26. 22:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!