Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mivel magyarázható az, hogy sok szülő a válást követően ajnározza az új partnert és annak gyerekét, gyerekeit, a saját vérével, véreivel pedig nem törődik?
Számomra érthetetlen és furcsa ez a viselkedés.
Előfordul, hogy nem működik egy házasság, nagyon sokan elválnak, ettől függetlenül nem kellene mellőzni a vérszerinti gyereket, gyermekeket.
Több olyan esetet is láttam, hogy az illető új életet kezdett valaki más oldalán, a gyermekei még javában kiskorúak voltak. Egyáltalán nem vagy csak minimális gyerektartást fizetett, az új partnerre és annak gyermekére viszont sokat költött, sok helyre vitte őket kirándulni, a saját gyerekeit pedig parkolópályára tette.
Az én szüleim ugyancsak elváltak. Mindketten újraházasodtak, Apa viszont másodjára is pórul járt, jelenleg válik. A második feleség eleinte szimpatikus volt, semmi rosszat nem lehetett volna rá mondani, idővel azonban kibújt belőle az anyagiasság, a pénzimádat, bennünket ki akart iktatni, csak Apa nem hagyta magát. Azt várta volna, hogy Apa minden pénzt az ő gyerekeire fordítson.
Anya is a második házasságát tapossa. Annak idején ő maga jelentette be, hogy válni akár, mert szerelmes lett. Igen ám, de intellektuálisan túl nagy a különbség közte és a férje között, plusz a párja rettenetesen féltékeny tetmészet. A férj lepattintotta az előző kapcsolatból született fiát, mert Anya ki nem állhatja. Szerintem ez egyáltalán nem helyénvaló, idővel konfliktust fog eredményezni.
Napjainkban a mozaikcsalád egy igen gyakori családforma, de nehézségekkel teli, valljuk be, természetellenes felállás.
Ti hogyan látjátok?
24/N
Részben igazad van, hiszen az újdonság varázsa sok ember számára vonzóbb.
Csak nem tudom, miért jobb a járt utat a járatlanért elhagyni?!
A fő kérdést nézve fontos, érdekes kérdés: az új számára ismeretlen, teli van llehetőségekkel, meglepetéssel, újdonsággal, érzi, hogy nem ronthatja megint el.
A régiről meg lemondott, mert rossz ott, nem tud/akar velük már mit kezdeni, unja őket.
Azonban fura, hogy az emberi érzelem ilyen szintre is le tud süllyedni: 1× imádta őket, utána meg semmibe sem veszi? Fura.
Valóban furcsa. Én sem tudom mire vélni.
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed!
Az én anyukám is így járt. Az apja öszejött egy nővel, akinek voltak már nagy gyerekei és mivel a nő rákényszerítette, a nagyapám MINDENT rájuk iratott, anyunak meg egy fillér gyerektartást sem fizetett, ezért ő nagy szegénységben nőtt fel.
Az én apám pedig a válás után a tesója gyerekeit támogatta, nekem pedig nem fizetett és le is szart. Hát, vannak ilyenek:D F.sza, hogy mindketten így jártunk.
Ez mélyen elszomorító. 😢 Durván rátok járt a rúd.
Köszönöm, hogy megosztottad velem a történetet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!