Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mivel magyarázható az, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mivel magyarázható az, hogy sok szülő a válást követően ajnározza az új partnert és annak gyerekét, gyerekeit, a saját vérével, véreivel pedig nem törődik?

Figyelt kérdés

Számomra érthetetlen és furcsa ez a viselkedés.

Előfordul, hogy nem működik egy házasság, nagyon sokan elválnak, ettől függetlenül nem kellene mellőzni a vérszerinti gyereket, gyermekeket.

Több olyan esetet is láttam, hogy az illető új életet kezdett valaki más oldalán, a gyermekei még javában kiskorúak voltak. Egyáltalán nem vagy csak minimális gyerektartást fizetett, az új partnerre és annak gyermekére viszont sokat költött, sok helyre vitte őket kirándulni, a saját gyerekeit pedig parkolópályára tette.

Az én szüleim ugyancsak elváltak. Mindketten újraházasodtak, Apa viszont másodjára is pórul járt, jelenleg válik. A második feleség eleinte szimpatikus volt, semmi rosszat nem lehetett volna rá mondani, idővel azonban kibújt belőle az anyagiasság, a pénzimádat, bennünket ki akart iktatni, csak Apa nem hagyta magát. Azt várta volna, hogy Apa minden pénzt az ő gyerekeire fordítson.

Anya is a második házasságát tapossa. Annak idején ő maga jelentette be, hogy válni akár, mert szerelmes lett. Igen ám, de intellektuálisan túl nagy a különbség közte és a férje között, plusz a párja rettenetesen féltékeny tetmészet. A férj lepattintotta az előző kapcsolatból született fiát, mert Anya ki nem állhatja. Szerintem ez egyáltalán nem helyénvaló, idővel konfliktust fog eredményezni.

Napjainkban a mozaikcsalád egy igen gyakori családforma, de nehézségekkel teli, valljuk be, természetellenes felállás.

Ti hogyan látjátok?

24/N

2021. nov. 28. 06:07
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
100%

Ez a zöld kezezezés is tök hülyeség. Na, és, ha ment, nem ment, akkor mi van?

Nem tudhatja az ember, mit hoz az élet. Mindenki változik, s rossz esetben válik.

Jó esetben válás után megtalálja az igazit. Vagy azt hiszi.

A kérdés lénye nem az, hogy miért az új család, hanem az, hogy bizony sok nő kitapossa az új férj gyerekeit a kapcsolatból.

Az a férfi, akivel ezt meg lehet tenni, akinek többet ér az új p..., mint a vérei, az gerinctelen szar. Ennyi.

2021. dec. 2. 03:47
 22/70 anonim ***** válasza:
100%

Apám ivott, képtelenség volt vele együtt élni. De haláláig szerelmesek voltak egymásba. Engem imádott. Lett egy barátnője, aki eljárt hozzá, jól megvoltak. Akkor már nem ivott, csak ritkán. Megszületett a fiam, apám minden nap nálunk ebédelt, sétáltatta a fiamat. Beteg lett,

meghalt. A barátnőjének az első mondata az volt: ha ti nem vagytok, enyém lett volna a lakás.

De mi voltunk, vagyunk és leszünk-mondtam, és otthagytam. Apámat nem lehetett mellőlem, mellőlünk érzelmileg eltántorítani. Gerinces APA volt.

És ez itt a kérdés lényege.

Egy APA nem a gyerekeitől válik el, hanem a feleségétől.

Gerinces férfi kimondja: van két gyerekem, nézd, mint az egyik karom, meg a másik karom. Vagy kellek neked így, vagy nem.

2021. dec. 2. 04:00
 23/70 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos választ!

Sajnálom, hogy így alakult. Úgy érzem, én sem tudnék ilyet tenni a saját gyerekeimmel.

A mi esetünkben is hasonló a helyzet. Anya sokszor ad igazat a második férjének a húgommal szemben.

2021. dec. 2. 07:56
 24/70 A kérdező kommentje:
21-es, 22-es válaszoló, nektek is megy a zöld kéz, egyetértek veletek. Egy férfi legyen gerinces!
2021. dec. 2. 07:57
 25/70 A kérdező kommentje:

22-es válaszoló, azért durva, hogy ez a nő mit nem engedett meg magának. Akkor ő is csak egy pénzéhes spiné, már elnézést.

Apa párja hasonló mentalitású. Ő megmondta még az elején, hogy: "Nem született meg az a fasz, aki miatt én eldobnám a gyerekeimet." Bezzeg ő ki akart iktatni minket, Apától elvárta volna, hogy tegyen minket parkolópályára. Apa nem hagyta magát, kiállt mellettünk. A napokban váltak el. Apa azt mondta, nem jó egyedül lenni, de még mindig jobb neki így, mint egy rossz kapcsolatban.

2021. dec. 2. 08:00
 26/70 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a férfi tojja le a gyerekeit az előző kapcsolatából, de sokszor a nő is.
2021. dec. 2. 16:08
 27/70 A kérdező kommentje:
Ez is igaz.
2021. dec. 2. 17:22
 28/70 anonim ***** válasza:
100%

Én csak rossz példákat látok a környezetemben a mozaikcsaládokból. Vannak barátaim, akiknek anyai, apai részről is lettek új tesoi, a gyerek meg a két oldal között tengődött, mint valami szamkivetett kis állat. Van olyan, akinek 8(!!) Új féltestvére van. 25-30 körüli emberekről beszélek. Mondhatom, hogy totál ki vannak égve, anyagilag 0 támogatás a szülőktől, mert mindegyik az új családjára koncentrál. Nincstelen szeretethianyos emberek, akik egymaguk próbálnak boldogulni. Nem valami biztató.

27/N

2021. dec. 3. 01:08
 29/70 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, egy gerinces férfi, egy Apa tényleg úgy viselkedik, ahogy többen leírtátok. Ha észreveszi, hogy megpróbálják elmarni a gyerekei mellől, nem hagyja. De sajnos sok pasinak ez nem tűnik fel, szalad a farka után (14es voltam)
2021. dec. 3. 07:17
 30/70 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltatok!

28-as, én is hasonló példákat látok. 1 mozaikcsaládról tudok, ami működőképes.

2021. dec. 3. 08:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!