Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A nők manapság miért csak azt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők manapság miért csak azt lesik, hogy mit lehet profitálni egy párkapcsolatból?

Figyelt kérdés
Soha nem az adott férfiba szeretnek bele, hanem amit az nyújtani tud számukra. Kényelmes gondtalan élet, fix lakás, ház, autó, státusz, lehetőségek, kapcsolatok. Egy komplett listával rendelkeznek hogy milyennek kell lennie a leendő párjuknak, külső, belső, és főleg az anyagi oldal, társadalmi státusz terén. És mindig felfelé választanak. Ha ezek az elvárások megvannak, na akkor hirtelen bele tud szeretni az adott férfiba. Viszont amint ezek a tényezők akár egy kicsit is megváltoznak, na akkor kezdődnek a bajok. Hirtelen mindenben rossz lesz a férfi, csalódik benne, kiszeret belőle, megcsalja, otthagyja. Ezek után a mai nők hogy képesek őszinte és mély érzelmekről beszélni, ha valójában ennyire felszínesek, számítóak és képmutatóak?

nov. 9. 15:41
 121/153 A kérdező kommentje:

És mikor volt ez a régen, amikor állítólag a férj tartotta el a családot? Én pont hogy úgy tudom, hogy a feminizmus vívmánya volt hogy a nő is dolgozhasson és szavazhasson. Ez megvalósult, sok sok évtizede így van. Tehát mikor régen? Mert amiről én beszéltem, hogy régebben többnyire közösen építették fel az életüket a párok, az pl a 80-as 90-es 2000-es évek. Csak manapság dívik egyre inkább ez a kitartottság, meg hogy anyagilag is ennyire felfelé választás. Volt régen is, de arányaiban közel sem annyira. Ez az elmúlt 10-15 év terméke lehet, ami beérni látszik.

Tehát nem járja hogy a középkorig mutogatni vissza hogy ott mekkora elnyomás volt, ha csak az utóbbi évtizedben jelentőssé váló problémáról beszélünk.

nov. 12. 20:15
 122/153 A kérdező kommentje:
Na igen, ez a kérdés könnyen vehető agresszív kérdésnek. Elismerem. De elég sok esetben láttam azt is, amiben nem volt általánosítás, csak bizonyos nők bizonyos viselkedéséről szólt. És betámadták a kérdezőt, gyalázták, és kiforgatták amit mond. Elég gyakori itt, vajon miért. Ellenben voltak férfiakat rossz színben feltüntető kérdések és válaszok, amik valahogy többnyire mindig zöldek. Szóval az jogos amit mondasz, csak valahogy elég sokan kettős mércével kezelik itt ezt is.
nov. 12. 20:18
 123/153 anonim ***** válasza:

A szüleim 1990-ben házasodtak. Anyámnak támogatta apám a diplomázását és otthon volt fuh, talán a kisebbik húgom negyedikes koráig. Nagyon is apám rakta össze a házat.

De mennyünk visszább. A 60-as években a nagyapám rakta össze a házat. Igaz a nagyapám ellátta a háztájiakat és a gyerekeket, főzött, takarított, mikor a nagyim fél évig súlyos műtét után az ágyat nyomta.

De tudom, ezek a példák nem lesznek jók.

Indokold meg, miért kell a nőnek időben, energiában, erőfeszítésben és munkában többet beleraknia a kapcsolatba, majd a családba?

nov. 12. 20:21
 124/153 anonim ***** válasza:
55%

Akkor ne süllyedj le a szintjükre. Ha értelmes diskurzust akarsz, akkor értelmes kérdésekre kell korrekt válaszokat adni. Ennyire rossz kezdéssel ebből már nem fog kisülni semmilyen konstruktív párbeszéd. De azért próbáljuk meg :D

Egyébként szerintem régen több volt, ahol csak a férfi dolgozott, mondjuk 100 éve. Aztán amikor a nők is dolgozhattak, hirtelen mindenki dolgozni akart. Most talán van egy kis visszarendeződés. De szerintem a feminizmusnak pont az volt a lényege, meg az összes ilyen társadalmi liberalizációnak, hogy mindenki élhessen úgy, ahogy szeretne. Tehát ha van egy olyan férfi, aki sok pénzt keres és tradicionális házasságra vágyik, megtalálhatja azt a nőt, aki boldog attól, hogy eltartják és viszi a házimunkát. Mások szeretnek egyenlő felek lenni a kapcsolatban és dolgozik mindkét fél. Én személy szerint ilyen vagyok és ilyen kapcsolatban vagyok, de ennek ellenére szerintem az első felállással sincs semmi baj, ha mindkét félnek megfelel. A problémák szerintem ott kezdődnek, ha egy férfi vagy nő nem nyújt annyit, amennyit elvár a másiktól, és a sikertelenségéből keserűség és agresszió lesz. Itt két megoldás van, vagy növeli az ember amit ő nyújtani tud, vagy csökkenti az elvárásait.

nov. 12. 20:28
 125/153 A kérdező kommentje:

De az ott tudatos döntés volt, nem pedig elvárás. Anyád önként ment hozzá apádhoz, nem a szülők rendezték el a házasságot, és főleg nem kiutalták őket egymásnak, mint amit a másik oldal szélsőségei preferálnának. Volt ahol otthon volt a nő, háztartásbeli volt, gyereket nevelt, tanult, de közel sem ez volt már a kötelező akkoriban. Nagyon sok esetben mindkét szülő dolgozott, és kellett is hozzá hogy haladni tudjanak az életükkel. Együtt, közösen. És akkoriban többnyire a hasonló még hasonlóval állt párba, és házasodott.

Hol írtam én olyat hogy a nőnek kellene többet beleraknia? Én pont hogy a valódi egyenlőséget pártolnám. Ha már ilyen időket élünk, miért ne? Nekem csak az nem tetszik, hogy itt van az úgymond egyenlőség, mégis mintha egyre több nő úgy venné hogy a "régi világból" megtartja a régi alapokat, pl hogy akkor ő fölfelé választ, magánál tehetősebb férfit keres stb. Csak akkor megint ott tartunk, hogy miért hivatkoznak sokan egyenlőségre ebben is, ha egyszerűen nem lesz igaz?

nov. 12. 20:31
 126/153 anonim ***** válasza:
15%

Elég szétnézni bármelyik társkeresőn. A női felhozatal 90%-a vállalhatatlan 40 felett. Oké, lehet hogy a férfi is olyan. Na de! Ha pl. 48 éves férfi vagy szóba sem állnak veled ha nincs 1-2 évesnél nem öregebb prémium márkás autód, de minimum felső közép típus. Mindenre legyen pénzed, mert hát ott vannak az először burkolt célzások: háááát a nő szereti az izgalmas életet, szeret utazni, szeret idegen kultúrákat megismerni, színház, éttermek, wellness. Hmmmm. Tehát ott kezdődik a dolog, hogy a mindennapos lét, azaz a fűtés, kaja, számlák, üzemanyag, ruhák, egyéb kiadások az nem jelent tételt. Az autód álljon készenlétben, és ha a madamnak bécsbe van kedve kiruccanni, akkor te debrecenből vidd ki a kis popsiját, mert hát milyen férfi vagy már hogy ezt nem adod meg neki? Vagy havonta 1-2 wellness, ajándékok. Ezért kaphatsz legjobb esetben rendszeres szexet. A minősége kérdéses. Aki meg vágja a témát, az tudja, hogy p*na-p*na, részemről ez leginkább nulla befektetést ér anyagilag. Mert mit is tud adni egy nő? Házimunka kilőve? Valódi érzelmek kilőve. Valódi kötődés kilőve. Akkor? Vegyem meg extra áron azt a nyomorult dugást? Hagyjuk már!

Aztán ilyenekkel van tömve az összes társkereső. Még valahol meg is érteném, de olyan külsejű nők adják eszt a stílust, akit az utcán észre sem venne igényes, de még közepesen igényes férfi sem.

Szóval miért is éri meg egy férfinek ez a fajta "párkapcsolat"? Húúú, meg aztán ott vannak a nagyarcú, egóbajnok nők is, akik mindenkinél jobban tudnak mindent, mindenbe beleszólnak, csak az a baj velük, hogy 4 felett senkinek sem kellettek, feleségnek, anyának meg pláne. Ez is egy bizonyítvány! Nektek siralmas, nekem röhögni való!

nov. 12. 20:32
 127/153 anonim ***** válasza:
62%
Mit nehéz azon megérteni, hogy ha egy nő családalapításon gondolkozik, azon is gondolkozik, hogy lesz még legalább egy fő, egy védtelen gyermek, akinek biztosítani kell a dolgokat? Miért zavar téged, hogy a nő végig gondolja, hogy a választottja el tudja-e tartani hármukat, amíg ő otthon lesz a picivel? Jobb lenne, ha egy lepukkant putriba vállalnák a gyerekeket, mert egyenlőek?
nov. 12. 20:40
 128/153 anonim ***** válasza:
126-os pont úgy beszélsz, mint aki a nőben csak a tömni való lyukat látja.
nov. 12. 20:41
 129/153 A kérdező kommentje:

Hát meglepő, de végül itt is értelmes diskurzus alakult ki. Talán ki is tart. Egyébként elég sok példa volt ahol kifejezetten korrekt voltam, de erősen nőpárti szektások mégis belém álltak és leszavaztak. Volt ahol általános férfigyűlölő kommentek kapcsán, ahol rámutattam hogy az nem csak a nőknek gond, hanem normális férfiaknak is ugyanúgy. És nem is az 1-1 szélsőséges hülye a baj. Hanem hogy a békés, józan hangvételű kommentjeim full pirosak voltak ott, az általánosító, rettegő, gyűlölködő női pedig nagyon erősen zöld. És nem 1-2 ember által, jóval több. Szóval sokak véleményét mondta ki valószínű. Pedig még az inceleknél is szélsőségesebb idióta volt, csak női oldalról. Néha nehéz itt értelmes diskurzust folytatni. Pedig ha ezeket a gyűlölködő soviniszta szektásokat kivetnétek magatok közül, úgy érzem sokat javulna a színvonal. Nem tudom ki pontozgatja fel azokat ennyire, de elég gáz emberek lehetnek.

Hát alapból egyet tudnék érteni ezzel is, hogy mindenki éljen ahogy szeretne. De ez a másik, ha itt az oldalon valaki leírja hogy neki jó a háziasszony szerep, jönni fog pár agresszív hülye aki beleáll, hogy beáll csicskának az elnyomó férfiakhoz. És sokszor zöld válaszok lesznek ezek is. Meg belekötnek. Meg ugyanez, hogy éljen mindenki ahogy szeretne, de mégis ha egy kapcsolatban probléma adódik, jön a laza és szélsőséges feminista válasz hogy dobd ki a férfit. Olyan univerzális mindenre, és életszerű. Nem megbeszélni, hanem szakítás, sokszor a legkisebb hülyeségre is. Mindezt úgy hogy nincs két azonos ember és kapcsolat. Szóval ugyanezek az emberek, és ugyanúgy zöldek. Tudom nem te pontozod fel őket, de a probléma sajnos jelen van nagyon is.

" A problémák szerintem ott kezdődnek, ha egy férfi vagy nő nem nyújt annyit, amennyit elvár a másiktól, és a sikertelenségéből keserűség és agresszió lesz. Itt két megoldás van, vagy növeli az ember amit ő nyújtani tud, vagy csökkenti az elvárásait."

Ezt pl nagyon jól látod. Általában az ilyen férfiak itt ki is vannak osztva durván, én pl sose mennék oda védeni őket, mert hasonlóan látom. Főleg a növelés felé húzva. Ellenben amikor nő a hunyó hasonlóval, sokszor jönnek akik bevédik, és olyankor is hirtelen a férfi lesz a hibás mindenben. Láttam én amikor nőket is kiosztanak itt jogosan, de többnyire csak a nagyon szélsőségesen egyértelmű eseteket. A legtöbb esetben elkezdik a férfira húzni, mindig jön 1-2 aki átírná a valóságot, és próbálja úgy terelni egyre inkább, hogy miért a férfi a hibás. És így lesz sok kérdés vége az adott nő hibája esetén is egy általános férfiakat köpködés. Mindezt zöldben.

nov. 12. 20:45
 130/153 anonim ***** válasza:
25%

127. Nem az lenne a baj hogy a minőséget keresnétek, a baj az, hogy nektek elég a hamis csillogás.

128. Nem keresek senkit, házas vagyok. Csak leírtam azt a típust, akik nagyszámban képviseltetik magukat a piacon. Véleményem csak lehet? Hála Istennek vannak női ismerőseim, akik már bizonyítottak mint nő, feleség és anya. Tökéletesen egyetértenek velem. Tudod is most már mi minőségi szintekről beszélünk, nem a hamis ragyogásról.

nov. 12. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!