Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Összességében a feminizmusnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összességében a feminizmusnak negatív vagy pozitív hatása volt a párkeresésre?

Figyelt kérdés
2024. febr. 5. 18:54
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/420 anonim ***** válasza:
70%
129: Ez azért kizárt, mert a való életben ennyire radikális elméletekkel nem találkozik az ember. Vagy a másik lehetőség, hogy igazából csak itt nagy a szájuk, normál közösségben pedig csak lapítanak. Jó pár átlagos, úgymond normális férfit és nőt ismerek, akik szó szerint megrökönyödnek, ha szóba kerül pl. a GyK és még mielőtt azzal jönne valaki, a legtöbbnek családja van és soha nem volt különösebb gond "normális" férfit vagy nőt találni, ha éppen keresett. A legerősebb kritikát éppen egy 40-es családos, többdiplomás, tanult nőtől hallottam eddig, aki magát feministának tartja. Szóval nem így gondolkodik az "átlag, normálisan gondolkodó réteg", csupán az internet egy zugában a saját kis buborékukból ki nem látók.
2024. febr. 19. 15:13
 132/420 anonim ***** válasza:
34%

131 Pont, hogy az itteni “”femcel”” vélemények nem számítanak egyáltalán radikálisnak a valóságban. De gondolom te vidéken laksz. Én azt látom, hogy Budapest tele van feministákkal, férfiak és nők is, csak annyi, hogy senki nem gondol erre így, hogy na ő feminista, mert ezzel senki nem foglalkozik valójában, nem szoktunk a gyakoriról se beszélgetni, nem tudom, hol szoktak erről az oldalról beszélgetni az életben xD

A valóságban azt látom, hogy a férfiak jó nagy része még mindig szeret lovagias, illedelmes lenni első randikon, nem sírnak párezer forint miatt (de sok sorozatrandizót sem ismerek, mint ami miatt itt sírnak néha, hogy krvadrága 20 első randi egy hónapban lol, ilyen emberrel soha nem találkoztam), a nők szeretik ezeket az apróságokat fogadni, hosszútávon anyagilag kb ugyannyit tesz mind a két fél a kapcsolatban és a férfiak körme sem törik le a házimunkától. Senki nem foglalkozik nemi szerepekkel a valóságban, csak csinálja, amit jónak lát és logikus és építi a kapcsolatot.

2024. febr. 19. 15:28
 133/420 anonim ***** válasza:
69%
132: Pont ez az, de ez messze áll az itteni femcel ideológiáktól. Teljesen természetes a párok között, hogy egyedileg osztják be, hogy kinek a karrierje mennyire fontos, mik a célok, azok eléréséért ki milyen téren veszi ki jobban a részét. Ellenben sehol nem láttam azon veszekedni párokat, hogy a héten ki hányszor indította el a mosógépet, ki hányszor ment a gyerekért az oviba vagy ki szokta többször lenyírni a füvet, merthogy mindent mindenkinek 50 százalékban vállalni kell.
2024. febr. 19. 15:40
 134/420 anonim ***** válasza:
23%

133 Azért van ezen veszekedés, csak nem akkor, amikor 40-60 arányban tolódik el a dolog, de ahol már 30-70 vagy még nagyobb a szakadék, ott mennek a veszekedések. És legtöbbször nem a férfi végzi a több melót, se otthon, se a munkahelyen, mert utóbbi általában a legtöbb átlag párnál tök hasonló, legalábbis amíg nincs gyerek, ott mindkét fél kb ugyanannyi órát dolgozik egy hónapban. Otthon viszont valamiért úgy gondolják, hogy nekik több pihenés jár. Ilyenkor van veszekedés és valamiért a férfiakat lehetetlen ilyenkor rávenni, hogy bevállaljanak több otthoni feladatot, aztán csodálkoznak, ha nincs szex, ellaposodik a kapcsolat. Én kevés ilyen kapcsolatot látok ismerősi körben, mint írtam, mifelénk annyira nem jellemző ez, de létezik, és itt is ezekről szól a problémázás, nem azon, hogy én a héten 6x mosogattam, te meg csak 4x.

Gyerekkel nyilván változik, ha egész nap otthon van a nő, de eleve a gyerekkel egész nap foglalkozás is feladat, nem kikapcsolódás, hiába cukimuki a kisbaba meg minden, az nem hobbi meg pihenés, hogy 0-24 oda kell rá figyelni és életben kell tartani + minőségi időt kell vele tölteni, hogy normális, egészséges ember fejlődjön belőle. Mert ja, lehet számon kérni a nőn, hogy miért nincs 3 fogásos vacsora és csillogó ház, ha amúgy a baba egész nap fekszik a hátán, TV-t néz és tabletet nyomkod, csak mondjuk ebben az esetben is normális férfi szerintem előbb aggódna amiatt, hogy a gyereke egy figyelemzavaros, önbizalomhiányos valakivé fog felnőni, mint amiatt, hogy nincsen finom kaja. Szóval ideális esetben, ha a nő foglalkozik is a gyerekkel, akkor a 8 óra munka sem több, mint a gyereknevelés.

2024. febr. 19. 15:52
 135/420 gago77 ***** válasza:
23%

A feminizmust nem a nők találták ki, stimt? Ez egy mozgalom amit a straussist-marxista világuralomra törekvő csoportok találtak ki és eresztettek a világra már réges-régen.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a nők azóta vannak csak igazán elnyomva mióta a nagyeszű szüfrazsettek kirángatták őket az egyébként normális szerepükből. Innentől kezdve a férfiak mezőnyében kell helytállniuk általában alacsonyabb fizetésért. De hát pont ez volt a lényeg, hogy olcsóbb munkaerőhöz jusson a nagytőkés réteg...

A nők bekapták a csalit... És most is, ha egy új - egyébként teljesen ostoba - eszmét szeretnének népszerűsíteni, a nőket célozzák meg elsőként. Miért? Mert a nőkre könnyebb érzelmileg hatni. Ennek az eredménye az összes idióta politikai mozgalom amiben most nyakig vagyunk...

A feminizmus módszere, hogy fogott egy bolha nagyságú problémát és elefánt méretűre növelte, módszeresen, sok év alatt, hatékony kampányfogásokat használva. Tehát egyértelműen negatív hatása volt mindenféle férfi-nő kapcsolatra, ergo a párkeresésre is.

2024. febr. 19. 16:15
 136/420 anonim ***** válasza:
37%
134: Az a baj, hogy olyat próbálsz számokkal kifejezni, amit nem lehet és ezt mindenki úgy ferdítheti, ahogy neki szimpatikus. Pl. itt a napi 8 óra munka, ami helyett helyesebb a teljes állás kifejezés: Hogyan hasonlítasz össze egy pedagógusi munkaidőt egy orvoséval, egy gyári operátoréval, egy ügyvédével, egy buszsofőrével egy rendszergazdáéval vagy éppen egy maszek fodrászéval? A másik az otthon végzett, úgynevezett láthatatlan munka: ez is olyan, hogy természetes, hogy mindenkinek van egy igényszintje és aszerint végzi el. Legtöbben eltalálják az aranyközéputat, de vannak, akik túltolják vagy éppen hanyagabbak. A másik dolog, hogy olyan sincs, hogy a konyha hétköznapi tisztalátását közösen benormázzák 13 percre, a szobát 9-re, az autó heti takarítása 1 óra, a fűnyírás meg legyen 2. Mert takarítás közben megy a háttérben egy sorozat, valaki telefonál vagy csak éppen kényelmesen csinálod, mert nem hajt a tatár és mindjárt nem férsz bele az időbe. Akkor aznap a 13 perces munka 1 órás lesz? Vagy ha a 2 órás fűnyírás 3 óra alatt megy meg, mert meleg volt, pihent egy kicsit aki csinálta, esetleg beszélgetett közben a szomszéddal is, akkor aznap 3-at dolgozott? Lehet írni excel táblába aztán vasárnap este eredményhirdetés?
2024. febr. 19. 16:17
 137/420 anonim ***** válasza:
24%

"az egyébként normális szerepükből. Innentől kezdve a férfiak mezőnyében kell helytállniuk"

Nem túl erős az a mezőny 🤣😂

2024. febr. 19. 17:30
 138/420 anonim ***** válasza:
66%

136 Ezért írtam, hogy egy hónapban nagyjából az átlag ugyanannyit dolgozik. Igen, lehetnek egyedi esetek. De az átlag 168-176 órát dolgozik és eltérő beosztás esetén nyilván akkor takarítanak, amikor épp van rá idő, nem kell minden nap mindent megcsinálni, én főzök meg mosogatok, mikor a másik későn ér haza, ő meg porszívózik meg felmos, amikor délelőtt itthon van. Semmiféle excelezésről nincs szó.

Olyan kapcsolatban meg nem élnék szimplán, ahol a másik 3x annyit dolgozik, mint én, nem érdekel, ha ezzel milliókat keres, vagy ha igen, akkor legyen bejárónő a takarításra, én meg főzőcskézek neki maximum, ha szeretne házikosztot, ennyi belefér. De az nekem nem pálya, hogy a másik miatt kevesebb időm jusson azokra a dolgokra, amikre egyedül bőven jut időm. Mert nem, kapcsolatban egyáltalán nem ugyanannyi a házimunka, mint egyedül, nem arról van szó, hogy kicsit több ruhát kell berakni, meg két tányérral többet kell elmosni. Hanem arról, hogy heti egy mosás helyett háromszor kell mosni, mivel nincs ipari konyhám, ezért nem tudok 8 adag kaját megfőzni, szóval ahhoz, hogy ketten együnk, legalább kétnaponta főzni kell, ha nem naponta, mert a férfiak szeretnek enni, nálam egy étel három napig tart, kb mosogatni is ilyen gyakran kell magam után, ha megvárom, hogy gyűljön, ha nem várom meg, akkor meg kb 5 perc egy mosogatás. Két(+) emberes háztartásban gyakorlatilag minden nap kell valamit csinálni, miközben egyedül 2-3 napokat el tudok tölteni mindenféle házimunka nélkül úgy, hogy közben rend marad.

2024. febr. 19. 17:37
 139/420 anonim ***** válasza:
25%

"Nem túl erős az a mezőny 🤣😂"

Ennek fényében még inkább van még hova fejlődni😉

2024. febr. 19. 17:43
 140/420 anonim ***** válasza:
76%
138: Ez még mindig nem a femcelek hozzáállása, ahogy az sem az incelség jele, ha én azt mondom, hogy nővel együtt élni nekünk is ugyanúgy lemondásokkal jár és nem az van, hogy csak a nők hoznak "áldozatokat". Ahogy az sem incelség vagy femcelség, ha kimondjuk, hogy vannak bizonyos hibák, tulajdonságok, amik a másik nem többségére(!!!) jellemző.
2024. febr. 19. 17:54
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!