Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Összességében a feminizmusnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összességében a feminizmusnak negatív vagy pozitív hatása volt a párkeresésre?

Figyelt kérdés
2024. febr. 5. 18:54
 411/420 anonim ***** válasza:
42%

A mesevilágodban, hogy meggyőzd a másik oldalt arról, hogy de, NEKIK ez JÓ...

Azert, hogy NEKED/NEKTEK JÓ legyen...

okt. 17. 12:28
 412/420 anonim ***** válasza:
50%
Eddig sw volt senki rákényszerítve, hogy egy agresszív férfivel legyen együtt, úgyhogy ezt az oldalát sosem értettem...
okt. 28. 04:55
 413/420 anonim ***** válasza:
6%
Egyértelműen negatív. Azt eredményezte, hogy már az elhízott, igénytelen, mamahoteles, munkanélküli nők is elvárják, hogy a férfi legyen magas, jóképű, kigyúrt és gazdag.
dec. 2. 07:57
 414/420 anonim ***** válasza:
44%

Pozitív.

Már nem kell eltartanom egy asszonyt, meg 3-4 gyereket, hiszen a nők is dolgoznak.

Nem is tudom hogy lehetett reggeltől estig gürizni 1 személynek, hogy ne haljon éhen a család.

Iszonyatos terhet vettek le rólunk a nők!

Tisztelet!

dec. 2. 08:03
 415/420 anonim ***** válasza:
14%
#414 Te úgy vagy férfi, ahogy én a pápa. A feminista nők nem hajlandók sem munkát vállalni, sem házimunkát végezni. A férfiaktól várjátok, hogy eltartson és kiszolgáljon titeket.
dec. 2. 08:05
 416/420 anonim ***** válasza:
23%

Neked nincs fogalmad a feminizmusról.

Te csak cselédet keresel ingyen, nem vagy hajlandó férfiként funkcionálni.

dec. 2. 08:09
 417/420 anonim ***** válasza:
32%

⏰⏰⏰

Még a végén elkésel a melóból, ha nem kelsz fel időben….

dec. 2. 08:13
 418/420 anonim ***** válasza:
37%

Ilyen komplex társadalmi jelenségeket azért nem lehet egy pozitív vagy negatív kategóriába osztani teljesen egyértelműen.

Pozitivuma:

- Felismertük és bekerült a köztudatba a családon belüli erőszak és bántalmazás. Bár még mindig nagy vele a probléma, de már nem általánosan elfogadott, ha az alkesz fater minden héten végigveri a családot (ami az átlag volt nagyon sokáig).

- Ennek hatására a nők egy része nem fogadja már el az ilyen jellegű kapcsolatokat, nem termelődik újra ez a mentálisan beteg toxikus családi minta. (Az ilyen családi minták a kutatások szerint újratermelődnek valamilyen formában.) Ergo javul a kapcsolatokról való gondolkodás, annak minőségi oldala.

- Figyelem került úgy általánosságban a nők kiszolgáltatottságára, elnyomására intézményes módon (pl. mostanában a fizetésük egyenlőtlensége már kb. elfogadott tény).

Negatívum:

- A párkeresést valóban megnehezítette, mert nem összeegyeztethető a korábbi társadalmi renddel. Sok esetben elvárás még a nők felé a klasszikus szerep, de az már nem tartható számukra.

- Attól, hogy elkezdődött az egyenjogúság, azért még messzemenően van hova fejlődni, egyáltalán nem tartunk ott. Sokan nem ismerik el, intézményes szinten még mindig így van. Az ezzel kapcsolatos ellenérzések, feszültségek viszont megszülettek.

Szóval szerintem összességében pozitív, megtettük a lépést az egészségesebb kapcsolatok felé ezzel, de azért tudjuk, hogy még nincsen kitaposva az út, sok feszültséget szül hogy az előítéletek megvannak, de megpróbáljuk nem elfogadni őket.

dec. 2. 09:25
 419/420 anonim ***** válasza:
53%
Párkapcsolatban élő felnőtt emberek nem állnak le azt méricskélni, hogy ki végez több házimunkát, max ha tényleg nagyon aránytalanul oszlik meg. Illetve nem is hiszem hogy ez egyáltalán társadalmi probléma lenne. Ez személyes probléma. Amin itt a kérdés alatt olyanok vergődnek oldalakon keresztül, akik nyilvánvalóan nem élnek párkapcsolatban.
dec. 2. 21:39
 420/420 anonim ***** válasza:
15%

Nekem ma ezt dobta fel a facebook: [link]

Szerintem a manipulációval szemben a feminizmusnak nem sok esélye van, de azért persze próbálkozni lehet, bár a hatása elég vegyes.

dec. 12. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!