Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összességében a feminizmusnak negatív vagy pozitív hatása volt a párkeresésre?
Itt a példa, amikor megjelennek az aluliskolázott barmok, akiknek csak fizikai munka létezik, és az erejük fitoktatásán kívül lófa$zt nem tudnak felmutatni...
Kár itt bármiféle vita, akinek csak a fizikum létezik, azzal szellemi harcba keveredni olyan, mint galambbal sakkozni...
Nem a fizikai vs szellemi munkáról van szó, hanem a produktív vs improduktív munkáról. Ebben pedig egyértelműen látszik, hogy a produktív munka nagyobb részét ma is férfiak végzik, az improduktív munkát pedig nők. A munkáltatók a nők elhelyezését a munkaerőpiacon úgy oldották meg, hogy kreáltak egy rakás improduktív munkahelyet, hogy legyen mit betölteni. Már a 90-es években azt tanították a suliban, hogy majd jönnek a számítógépek és az irodai munkát megkönnyítik és Manci néninek sokkal könnyebb dolga lesz, mert pár óra alatt megtudja csinálni azt az adminisztrációt és személyzetis feladatot, amit ma 8 órába kerül neki. Erre ma mi van? Jöttek a számítógépek, Manci néni azóta nyugdíjba ment, helyette van Bea és Vivien mint adminisztátor és Zita meg Barbi mint HR-es, ja és legyünk igazságosak, mondjuk Balázs, mint IT-s, mert a gépek is lázadhatnak néha. És mind az öten meg akarnak szakadni a munkában.
Közben a műhelyben Pista és Béla bácsi is nyugdíjas lett, akik tegyük fel hegesztőként dolgoztak. Helyettük felvették Botondot egy személyben, mert automatizáltak közben és a HR-en nagyba megy a brainstorming, hogy hogyan lehetne még egy két bőrt lehúzni Botondról, mert ő az aki valójában termelő munkát végez és túl sok lett az eszkimó a kevés fókára. Persze lehet azzal áltatni magukat az évzáró bulin szépen megrajzolt grafikonok előtt, hogy ők mind aktív részesei a cég sikerének és bevételeinek, de igazából nélkülük is épp olyan jól működne.
Tehát valójában a produktív munkát végzők tartják el az improduktívokat és itt jön az, amivel indítottam, hogy a produktív munkát jellemzően férfiak végzik.
Arról ne is beszéljünk, mennyire hiányszakmák, amit rendesen megérez a társadalom.
De aki csak a műhelyig meg a kőfejtőig lát, a többiről fingja nincs, nem csodálom, hogy eddig terjed az agya....
"elmegyek excel táblát töltögetni egy klimatizált irodába és fröcsögök, ha a fizikai munkát végző férfiak jobban keresnek nálam, mert hát én tanultam ám érte."
Élnének sztem sokan abban az álomvilágban, amiben te...
378: de jol irod 👏🏻 azert nem kicsit kell birkanak lenni, hogy elhiggye az ember, hogy a szegeny evezredekig elnyomott aldozat nok egy csettintesre rajottek hogy valojaban erosek es fuggetlenek, es kiharcoltak maguknak az osszes jogot ami elotte nem volt meg 😂
Ha olyan borzaszto eletuk volt otthon, vajon hogyhogy nem jutott eszukbe elobb? Es ha a ferfiak olyan kegyetlen diktatorok voltak, hogyhogy hirtelen megis engedtek nekik? Nagyon atlatszo, sok feminista meg ugy bekajalta mint dagadt gyerek a szaloncukrot. Es ok az ertelmisegi, kepzett nok. Na, ezert aztan megerte a noket beengedni az oktatasba.
389.
Ha a nőknek olyan csodálatos lenne az ami a múltban volt, akkor mindegyik otthon ülne, nem gondolod?
"Ha olyan borzaszto eletuk volt otthon, vajon hogyhogy nem jutott eszukbe elobb?"
Szerintem eszükbe jutott előbb is, de nem tehettek ellene semmit. Nagy volt a társadalmi nyomás.
Azt, hogy ezt a férfiak miért "engedték", azt tőlük kellett volna megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!