Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nők szemében magyarázkodással...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők szemében magyarázkodással tényleg jobban lejáratom magam, mintha simán az igazságot mondanám?

Figyelt kérdés
pl. ha rákérdeznek hogy van e autóm és nincs, akkor nem szabad elkezdeni megmagyarázni hogy miért nincs még, hanem elég azt mondani hogy nincs és aztán csendben maradni. Hogy "hadd legyen csak a nőnek kellemetlen a nagy csend".

2023. aug. 26. 00:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
56%

"Kérdezem én, hogyha tényleg tetszik és randira visz, de kiderül, hogy nem rendelkezik kocsival, közlekedik inkább motorral, bicajjal, akkor hiába tetszik inkább kiteszed?"

Nem kiteszi, mert még nem is járnak. Hanem megszakítja az ismerkedést.

Ráadásul nem azt írta, hogy ha éppen nincsen akkor azonnal tipli. Hanem elfogadja a "most nincs, mert <indoklás>, de körülbelül 5 hónap múlva ha <bármi történés ami lehetővé teszi> tervezek venni egyet" választ is.

Képzeld én is szakítottam már meg látszólag nevetséges indokkal nővel ismerkedést.

Az történt, hogy elhívott magához, hogy főzzünk együtt valami finomat.

Mindent valami dobozból vett elő, kb 50 köbméter szemét keletkezett egy vacsora alkalmával. Vizet simán folyatta percekig, miután leöblített pl egy evőeszközt, csak akkor zárta el a vizet, ha az evőeszközzel elvégzett műveletet befejezte és ismét a mosogató elé került. Mindenhol égett minden villany, ha bement egy tiszta konyharuháért a másik szobába, ahol a szekrényben tárolta, az a villany is égve maradt, fürdőszobában is, miközben nem is ott voltunk. A meleg kaját úgy hűtötte le, hogy berakta a hűtőbe.

Én viszont egyszerűen rosszul vagyok a pazarlástól, még akkor is, ha különben igen jó fizetésem van, és egész nap folyathatnám a vizet az összes csapon keresztül. Egyre több mindent igyekszek csomagolásmentes boltban venni, ami nem jelenti azt, hogy néha nem tévelyedek el, de azért a 30 literes szemetesemet van, hogy két hetente kell csak levinnem. Ugyanígy vagyok az energiapazarlással. Attól, hogy megtehetem nem fogom égetni feleslegesen a villanyt, meg szellőztetni a hűtőt és a fagyasztót. Bár van autóm, városon belül még akkor is biciklivel járok, ha annyira nem kényelmes, azaz nagyon meleg van, vagy éppen hideg. Nem fogom a pár száz méterre lévő piacra elgurítani a 1,5 tonnás autót, inkább fordulok kettőt biciklivel, ha nem tudom elvinni az összes cuccot, amit akartam venni.

Szóval egy égve hagyott villany talán nevetséges problémának tűnik, de ismerem már magamat annyira, hogy engem ez annyira felb*szna, hogy ilyen emberrel nem tudnék együtt élni egy életen át. Akkor sem, ha a világ legodaadóbb, legkedvesebb és legcsinosabb nőjéről lenne szó.

2023. aug. 26. 11:56
 52/76 anonim ***** válasza:
36%

Nem fogsz tudni dönteni, ha képbe kerül a szerelem, nemhiába mondják, hogy vak!:DDD

Nemhiába léteznek olyan esetek, hogy drogos, alkoholista valaki és mégis van párja. Aki a legjobban hangoztatja, hogy:

"De én tudatos vagyok én odafigyelek!" az mászik bele a legrosszabb kapcsolatokba!

Kivétel TALÁN, ha már túl van pár mérgező kapcsolatokon, de akkor is csak LEHET.

Egyébként nem pont rólad beszéltem azon a részen amit bemásoltál, léteznek anyagias nők, olyanok is,akiknek az elvárásai az egekben maradnak és venlanyok lesznek, vagy kifognak valami selejtet legvégül.

Az egy dolog még mindig, hogy te azt hiszed, hogy tudatos vagy, de amikor ott állsz olyan ember előtt,aki már behülyített, akkor már késő.

Hiába tudod, hogy intő jelekkel van tele , akkor is adsz neki esélyt, mert reménykedsz, hogy megtudod változtatni, sőt, hogy tévedsz!

Különben egyáltalán nem érthető, hogy miért eldobható a kocsi nélküli pasas érzelmeket figyelembe se véve ezek szerint, amikor bármikor a jövőben szerezhet jogsit, vehet autót!

Hogyan lehet eldobni az esélyt magadtól csak azért, mert egy vagy két dolgot,NEM IS LÉNYEGES dolgot nem tudsz kipipálni a listádon???

Felfoghatatlan, hogy léteznek ilyen emberek nemtől függetlenül, mint te! :DDD

(Bár ha a szerelem/vonzalom dönt legvégső sorban ilyen esetben is, akkor úgyis mindegy, hogy mit tartasz prioritásnak. :DDD)

2023. aug. 26. 11:58
 53/76 anonim ***** válasza:
38%

"Akkor mi számít inkább, az autó, vagy hogy tisztel, őszinte hozzád az elejétől kezdve?"

Mert akinek van autója, az nem tisztelhet az elejétől kezdve, akinek meg nincs annál ez evidens?

Csak kérdezem, mert újra és újra ez az érv.

Bárki átcseszheti a másikat, attól nem lesz jobb ember, hogy motorozik, biciklizik. Sőt, előbbi nálam kizáró tényező.

Miért nem lehet elképzelni se, hogy az autó mellett mást is nézünk és a parasztokat is kiszűrjük amennyire lehet? Mitől lenne több esély arra, hogy normális párt fogunk ki, ha a biciklis Gézával megyünk sütizni?

Mint írtam, kizárom a motorosokat, de sok más embert is. Pl. az orvosokat, katonákat, kamion és taxi sofőröket, pincéreket, szakácsokat, pilótákat, mezőgazdaságban dolgozókat és egyéb idénymunkát végző embereket, mert nekik meg idejük nincs rám, a kapcsolatra úgy, ahogy nekem az jó.

Ezzel még több ember esik ki, mint, akinek nincs jogsija. Pedig, köztük is rengeteg potenciálisan alkalmas pár lehet.

Sőt kizárom a kövéreket, tanulatlanokat, kockákat, szélsőségeseket, mély vallásosokat, büntetett előéletűeket, más nemzetiségbe tartozókat, más anyanyelvűeket, extrém sportolókat, hímsovinisztákat, azokat, akik lekezelőek velem, vagy a társaságomban bárkivel, akinek agresszív megnyilvánulásai vannak, de még ekkora hiba se kell. Kiesnek azok, akikkel nem tudok órákat fesztelenül beszélgetni, akiket butábbnak érzek magamnál, akiknek nincs normális vita kultúrájuk, vagy szókincsük és így tovább.

Nem a kocsi az egyetlen kitétel. Ezek között mind remek emberek lehetnek. De, a másik halmazban, amibe azok esnek, akiket nem zártam ki első, második körben szintén vannak figyelmes, jó , párnak való emberek.

A párkeresés nem egy egy síkon futó folyamat. Nem az van, hogy áh, ez is pipa, az is pipa, gyere Gyula,aztán boldogan éltek amíg meg nem, mint a mesében. Egyszerre nagyon sok mindent figyel az ember és ennek ellenére lyukra fut a legtöbb kapcsolat. De, ha tudom, hogy valami nekem zavaró, akkor miért vállalnám, hátha majd változik? Nem logikusabb elejét venni a kellemetlenségnek és az előtt lezárni, hogy ettől bárki sérülne?

2023. aug. 26. 12:02
 54/76 anonim ***** válasza:
51%

"De ugye nem lennél felháborodva, megsértődve, ha a férfinak is vannak elvárásai és ha nem teljesíted őket, akkor ő pattint le téged, ugye?"

Nem én lettem kérdezve, de nekem pozitívum, ha valóban megfelelek a pasinak, nem csak azt tudom nyújtani, hogy pna van a lábam között, amit megosztok vele.

Eleve nem jövök össze olyannnal, akinek nincs saját "listája". Mert, annak a Mari, meg a Teri is épp úgy jó lenne, mint én.

2023. aug. 26. 12:06
 55/76 anonim ***** válasza:
61%

Amiket felsoroltál azokat nagyjából én se veszem figyelembe. XD

De nemrég írtad, hogy aki nem vezet autót még lehet értékes ember, akkor megint hogyan jutottál oda a kikövetkeztethető opción, hogy ugyanúgy lehet udvariatlan, ostoba, mint akinek van kocsija, amikor kérdeztem egyértelműen, hogy A vagy B-t valasztanád inkább?

Megjegyeztem azt is már az elején, hogy vilagos, hogyha nem fog meg valaki, nem vonzódsz hozzá, akkor stoppolod őt, ez nyilvánvaló lényegtelen, hogy van kocsija vagy se!

Szándékosan arra voltam kíváncsi, hogy inkább a belső pozitív tulajdonságok, a kémia, akár a fellángolás/ szerelem dönt, vagy az, hogy nem felel meg autó kérdésében.

Lehet ő nyugodtan a haverod is pl. akibe belezúgsz és nincs neki. Randizol mással,akinek viszont van, pontosan a papíron ideális pár lennétek és nincsenek érzések iránta autót beleértve.

Most akkor kit/mit választasz, inkább négy kerekű közlekedési eszköz és, hogy passzolnátok, de sehol semmi, vagy azt, aki mellett kivirágzol, illik hozzád, csak autója nincs?^^

(Mindkettő fontos választ felejtsd el, nem arra vagyok kíváncsi, jó?:D)

2023. aug. 26. 12:17
 56/76 anonim ***** válasza:
52%
37 nek igaza van tipikus ezt szokták csinálni, pont így mesélik, aztán kiderül hogy nagyon felnagyítják azt amit ők tettek.
2023. aug. 26. 12:45
 57/76 anonim ***** válasza:
38%

55, képtelen vagy elfogadni, hogy egyiket sem ugye? Direkt ismerkedésnél az embernek van ideje dönteni.

Az autó kérdés később vitát szül. Vagy én alkalmazkodom és cseszem fel magam, hogy rám hárul minden, vagy a pasi érzi magát frusztrálva és teszi le a jogsit, vezet autót, holott nem akart. Ebből a feszültségből pedig jó nem származik hosszútávon. Az eredmény azonos lesz.

Egyébként legyen neked gyereknap. Én ismerem magam annyira, hogyha olyan az illető akit előbb ismerek meg, mint ember, nem mint potenciális társ és nem figyelek eléggé, aztán kialakul valami érzelem, nem biztos, hogy kihátrálok. Sajnos jártam már így. Sok sok év ment rá, sok szenvedés, vita, megalkuvás, harc önmagammal, kompromisszum tenger és végten sok önostorozás után lett vége. Épp ezért mondom, hogy, ha tudom már az elején valamiről, hogy nekem fontos és a másik másképp van vele, akkor kihátrálok. Remélem tanultam annyit az előző körben, hogy ne legyek újra hülye.

2023. aug. 26. 13:09
 58/76 anonim ***** válasza:
94%

"Én ismerem magam annyira, hogyha olyan az illető akit előbb ismerek meg, mint ember, nem mint potenciális társ és nem figyelek eléggé, aztán kialakul valami érzelem, nem biztos, hogy kihátrálok."

Köszönöm a választ! ;)

2023. aug. 26. 13:12
 59/76 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért pontoztatok le, lehet, pasinak hittetek. 😆

De én tényleg nem szoktam magyarázkodni. Rengeteget feccöltem abba, hogy leszokjak róla. Van autóm? Nincs. Nem is gondolnám, hogy valakit érdekel a miértje, de ez akármilyen témára igaz.

2023. aug. 26. 13:24
 60/76 anonim ***** válasza:
51%
Létezik olyan jóképű, magas, vonzó férfi a világon, akit ha meglátna nem érdekelné, hogy van-e autója vagy nincs. Az, hogy téged az autódról és más anyagi javaidról kérdez, egyben azt is jelenti hogy nem érez irántad olyan elemi őszinte vonzalmat, mint más férfi iránt képes lenne. Olyan nővel meg minek akarsz lenni, aki nem érez ilyet irántad?
2023. aug. 26. 16:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!