Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mai nőknek tényleg olyan flancos elvárásaik vannak a férfiaktól, hogy ha szülnek, akkor fizessék nekik a magánszülészetet?
Már nem az első ilyen nőbe botlok bele társkeresőn, akiknek ilyen anyagi elvárásaik is vannak! Ez mennyire extrém?
Mert utánanéztem, egy magán kórházban lebonyolított terhesség az már 2-3 millió forint! Ennyi egy átlag magyarnak az éves keresete basszki. És egy nő simán elbaxná arra, hogy egy magán nőgyógyász ránézzen havonta egyszer egy kicsit, meg magánkórházba szüljön, és ezt mind alapnak tartják! Mert jajj, az államiban nincs ellátás, blabla.
Tényleg ilyen igényeik vannak már a magyar nőknek? Ez mennyire számít manapság átlagos vagy irreális elvárásnak?
#100 Nekem a családomban több jogász van, de ők aránylag jól keresnek…
Amúgy ilyen esetben ajánlom a NAV-ot és az ÁSZ-t. Mindkettő aránylag jól fizet. Az utóbbinál pár év állami(?) munkavégzésre (barátnőm dolgozik ott és 27 éves) és diplomára megadják a 900-as bruttót. Bármilyen diplomára. Keresnek amúgy IT-s pozira is embereket.
10 éve és 250et*
Felrenyomtam.
Sokra ment vele hogy elvégezte ha hó végén nincs pénze.
És igen nem érdekel engem pl a statisztika meg a te véleményed se.
Nem értem a problémád. Sztd te átlagos vagy és sok nő kibirja a szülést bármi áron...akkor mi a probléma? Foglalkozz olyan nőkkel.
Hiába a számokkal való hazudozás, nézzünk szembe a tényekkel és fogjuk rövidre a dolgot. HVG-állásbörzés pedig tipikusan nettó 250 ezerért keresnek 20 éves kollégát 25 éves tapasztalattal. Qrva szar balkáni állásbörze.
A tények:
-a magyar medián/átlag fizetés nettó 250 ezer forint, Budapesten is, vidéken bizonyos helyeken kifejezetten JÓ bérnek is számít
-a magyar nők 90%-a állami szülészeten szül
Szóval mi a konzekvencia? Ha te magán kórházban akarsz szülni akkor 2 lehetőséged van:
-bele kell tartoznod külsőre és belsőre egyaránt a nők felső 10%-ába, akik olyan férjet kaphatnak hogy magán klinikán sznoboskodjanak
-ki kell menned Nyugatra és fogni egy nyugati pasit magadnak, ott az állami is olyan mint itt a magán, sőt talán még annál is jobb
Nettó 460 ezret keresek jelenleg (IT-ban dolgozom, nem olyan régóta, alacsony poziban, szóval pár év, és több is lehet).
250 ezer egyáltalán nem jó ilyen árak mellett...
Nem szülök állami szülészeten.
Nem fogok magamnak "nyugati pasit".
Egyéb?
A medián bruttó 398300 forint.
Ez legalább nettó 264 869, de ha mondjuk 25 év alatti vagy, akkor több. Ez az országos.
Az átlagbér 510 500 forint. Ez nettó 339 482 forint, ha nincs adókedvezményed.
Budapesten az átlagbér ennél tuti magasabb, sőt az adókedvezmények miatt a medián bér is 280 ezer forint fölött volt.
107
De ezek még mindig a Fidesz-es mutyizott statisztikák. Ebben nincsenek benne a 3 évnél kevesebbet ledolgozott közalkalmazottak, a közmunkások, az 5 vagy annál kevesebb főt foglalkoztató vállalatok alkalmazottjai stb.
Vonj le ezekből nyugodtan egy kövér 30%-ot és akkor fogsz valóságos számokat kapni. Ezek a kozmetikázottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!