Kicsit rámtört a retró vágy, úgyhogy csinálnék egy igazi menzás gyöngyölthúst. Valakinek van receptje esetleg? A gugli sajna nem a barátom, mivel csak a flancos/ünnepi verziókat adja találatnak. A mi sulinkban tuti nem karajból volt :D
Nem értem, mi lennen "flancos" abban, ha valamit karajból készítenek!
A karaj elég hétköznapos húsféle, de ha téged zavar, akkor combszeletet használj hozzá
Ahogy az 1-es írta,...bár ő már említ házias finomságokat is, amik a menzásban nem voltak.
Sima áztatott kenyér, tojás, só bors és ha nagyon jó volt a konyha, akkor dinsztelt vöröshagyma és petrezselyem.
Mindez hajszálvékonyra klopfolt sertéscomb szeletekbe volt tekerve.
Ennyi!
Én karajból szoktam,vékonyan kiklopfolom só bors.
Töltelék:áztatott kenyér,só,bors,nyers tojás,pici delikát,finomra vágott hagyma dinsztelve,petrezselyem zöld,zöldborsó.
Jénaiba rakom göngyölve és tejföllel beborítom.kb 1órát sütöm.
#4 tudom hogy a karaj nem flancos. Menza szinten volt az. A megfejtés pedig a hentes javaslatára dagadó lett.
#1 #5 #7 köszönöm a tölteléktippeket, mindenkinek ment a zöld
#8
Igaza volt a hentesednek a töltött dagadóval, de a menzán nem dagadóból készítették a GÖNGYÖLT húst, mert az szeletben volt és úgy volt göngyölve, a dagadót meg felszúrják, töltik és utána szeletelik.
Utóbbinál lesz egy 1 cm-es húsburok és egy tenyérnyi töltelék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!