Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kicsit rámtört a retró vágy,...

Kicsit rámtört a retró vágy, úgyhogy csinálnék egy igazi menzás gyöngyölthúst. Valakinek van receptje esetleg? A gugli sajna nem a barátom, mivel csak a flancos/ünnepi verziókat adja találatnak. A mi sulinkban tuti nem karajból volt :D

Figyelt kérdés

#Göngyölthús
2021. márc. 6. 06:06
1 2
 1/19 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Én felsálból szoktam csinálni, nyitott szeleteléssel. A töltelék áztatott kenyér, vagy zsemle,tojás, só, bors, fokhagyma keveréke. Lehet bele tenni szalonnát, gombát esetleg főtt tojást is. Kiklpfolod,sózod, betöltöd, felgöngyölöd, mehet a tepsibe. Olaj/zsír, meg egy kis víz kell alá. Sütés kb. 160 fok, 40-50 perc. Időnként nem árt a szaftjával meglocsolni. 10-15 perccel a sütés vége előtt én meg szoktam locsolni egy kis hígitott paradicsompürével.
2021. márc. 6. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
En idomben nem volt ilyen flancos dolog a menzan, mint ez a bizonyos "gyöngyölthús" :) ... en grizes tesztara es ilyenekre emlekszem, meg a kakaos trutyival leonott piskotara.
2021. márc. 6. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 A kérdező kommentje:
A 90-es évek volt a menzás korszakom. Nálunk gyakran volt. A zümzümtésztát ne is említsd :DDD Azóta sem eszem meg
2021. márc. 6. 07:14
 4/19 anonim ***** válasza:
81%

Nem értem, mi lennen "flancos" abban, ha valamit karajból készítenek!

A karaj elég hétköznapos húsféle, de ha téged zavar, akkor combszeletet használj hozzá

2021. márc. 6. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az 1-es írta,...bár ő már említ házias finomságokat is, amik a menzásban nem voltak.


Sima áztatott kenyér, tojás, só bors és ha nagyon jó volt a konyha, akkor dinsztelt vöröshagyma és petrezselyem.

Mindez hajszálvékonyra klopfolt sertéscomb szeletekbe volt tekerve.

Ennyi!

2021. márc. 6. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
82%
Az én időmben a menzán finomfőzelék volt, meg írtózatos rágós főtt marha meggyszósszal :) a leveseket meg nem ismertük fel :)
2021. márc. 6. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Én karajból szoktam,vékonyan kiklopfolom só bors.

Töltelék:áztatott kenyér,só,bors,nyers tojás,pici delikát,finomra vágott hagyma dinsztelve,petrezselyem zöld,zöldborsó.

Jénaiba rakom göngyölve és tejföllel beborítom.kb 1órát sütöm.

2021. márc. 6. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 A kérdező kommentje:

#4 tudom hogy a karaj nem flancos. Menza szinten volt az. A megfejtés pedig a hentes javaslatára dagadó lett.

#1 #5 #7 köszönöm a tölteléktippeket, mindenkinek ment a zöld

2021. márc. 6. 10:01
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

#8

Igaza volt a hentesednek a töltött dagadóval, de a menzán nem dagadóból készítették a GÖNGYÖLT húst, mert az szeletben volt és úgy volt göngyölve, a dagadót meg felszúrják, töltik és utána szeletelik.

Utóbbinál lesz egy 1 cm-es húsburok és egy tenyérnyi töltelék.

2021. márc. 6. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Te "igazi menzás gyöngyölthúst" kerestél, az pedig nem dagadóból készült, hanem szeletelt húsból. A dagadót nem lehet szeletelni.
2021. márc. 6. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!