Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kicsit rámtört a retró vágy,...

Kicsit rámtört a retró vágy, úgyhogy csinálnék egy igazi menzás gyöngyölthúst. Valakinek van receptje esetleg? A gugli sajna nem a barátom, mivel csak a flancos/ünnepi verziókat adja találatnak. A mi sulinkban tuti nem karajból volt :D

Figyelt kérdés

#Göngyölthús
2021. márc. 6. 06:06
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Mikor a combot írtátok pont nem néztem, de az amúgy is van itthon. A dagadóba meg csinálok egy kis kolbászhúst akkor :)
2021. márc. 6. 10:26
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

#11

Vagy csinálj belőle egyszer töltött káposztát, ahhoz valójában ez az ideális. Addig meg fagyaszd le!

2021. márc. 6. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 A kérdező kommentje:
#11 az sem rossz ötlet... Na a diéta megint megy a levesbe :DD
2021. márc. 6. 10:31
 14/19 anonim ***** válasza:

#13


:):):):):)

2021. márc. 6. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
64%

De akkor miért nem csinálod meg a dagadóból? Nem értem.

Nem karaj kellett, vettél helyette dagadót, és mégse abból csinálod...


Én amúgy a dagadót is göngyölni szoktam. Nem vészesen több munka , és a végeredményt jobban szeretem.

Tehát nem felszúrom a dagadót, hanem teljesen kinyitom, akkora lepedőre, amekkorára csak tudom. Még meg is ütöm kloffolóval, hagy lapuljon, így hamarabb meg is sül. Az összes porcot kivágom belőle, később ne zavarjon a felszeletelésnél. Ha valahol kiszakad, azt a leeső darabokkal betapasztom.

Belepakolom rúd alakban a tölteléket, felcsavarom, hurokkötözéssel megkötöm, és úgy sütöm.


Szebb, egyenletesebb, jobban szeletelhető, nincs az, hogy a végébe nincs töltelék, a közepe meg csak töltelékből áll, hús rajta körben csak vékony, és az is kiszáradt.

Itt mindenhol ugyanannyi a hús, a töltelék, egyformák a szeletek, jobban meghatározható, mennyi legyen a hús, mennyi a töltelék.


Még rétegezni is lehet, pl a kiterített dagadóra lehet bacon szeleteket rakni, teljes felületére, arra lapos csíkban a zsemletöltelék felét, annak a közepére egy vékony csíkban akár egy réteg pirított gombát, májat, erre a zsemletöltelék másik felét.

Ezt felgöngyölöm, sütés után tehát szeletelésnél úgy néz ki kívülről befelé, hús, bacon, zsemle, gombás-májas "ragu".

2021. márc. 6. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
71%

#15

Mert konkrétan a menzás érdekelte, azt meg neked is be kell látnod, hogy a menzán nem dagadóból és nem úgy csinálták, ahogy te otthon!

2021. márc. 6. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
50%
#16, már csak azért is nehéz lenne belátnom, mert ezt a verziót (igaz, nem a rétegeltet, csak a simát) menzán is megcsináltam jó néhányszor.
2021. márc. 6. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

#17

Hát, ahogy gondolod! Én a menzán nem találkoztam a dagadós változattal, menzán sem dolgoztam, de attól még lehet, ha te mondod.

2021. márc. 6. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:

Na látod, ez pl valószínűleg alapvető különbség lehet köztünk, hogy te ismersz 1 menzát, én meg vagy 10-et, meg vagy 50 egyéb étterem konyháját.

Meg igénybe vettél menzás étkeztetést pár évig, én meg '92 óta kb különböző konyhákon élek.

2021. márc. 6. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!