Kicsit rámtört a retró vágy, úgyhogy csinálnék egy igazi menzás gyöngyölthúst. Valakinek van receptje esetleg? A gugli sajna nem a barátom, mivel csak a flancos/ünnepi verziókat adja találatnak. A mi sulinkban tuti nem karajból volt :D
#11
Vagy csinálj belőle egyszer töltött káposztát, ahhoz valójában ez az ideális. Addig meg fagyaszd le!
De akkor miért nem csinálod meg a dagadóból? Nem értem.
Nem karaj kellett, vettél helyette dagadót, és mégse abból csinálod...
Én amúgy a dagadót is göngyölni szoktam. Nem vészesen több munka , és a végeredményt jobban szeretem.
Tehát nem felszúrom a dagadót, hanem teljesen kinyitom, akkora lepedőre, amekkorára csak tudom. Még meg is ütöm kloffolóval, hagy lapuljon, így hamarabb meg is sül. Az összes porcot kivágom belőle, később ne zavarjon a felszeletelésnél. Ha valahol kiszakad, azt a leeső darabokkal betapasztom.
Belepakolom rúd alakban a tölteléket, felcsavarom, hurokkötözéssel megkötöm, és úgy sütöm.
Szebb, egyenletesebb, jobban szeletelhető, nincs az, hogy a végébe nincs töltelék, a közepe meg csak töltelékből áll, hús rajta körben csak vékony, és az is kiszáradt.
Itt mindenhol ugyanannyi a hús, a töltelék, egyformák a szeletek, jobban meghatározható, mennyi legyen a hús, mennyi a töltelék.
Még rétegezni is lehet, pl a kiterített dagadóra lehet bacon szeleteket rakni, teljes felületére, arra lapos csíkban a zsemletöltelék felét, annak a közepére egy vékony csíkban akár egy réteg pirított gombát, májat, erre a zsemletöltelék másik felét.
Ezt felgöngyölöm, sütés után tehát szeletelésnél úgy néz ki kívülről befelé, hús, bacon, zsemle, gombás-májas "ragu".
#15
Mert konkrétan a menzás érdekelte, azt meg neked is be kell látnod, hogy a menzán nem dagadóból és nem úgy csinálták, ahogy te otthon!
#17
Hát, ahogy gondolod! Én a menzán nem találkoztam a dagadós változattal, menzán sem dolgoztam, de attól még lehet, ha te mondod.
Na látod, ez pl valószínűleg alapvető különbség lehet köztünk, hogy te ismersz 1 menzát, én meg vagy 10-et, meg vagy 50 egyéb étterem konyháját.
Meg igénybe vettél menzás étkeztetést pár évig, én meg '92 óta kb különböző konyhákon élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!