Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lett divat, hogy 40 évesen akar szülni egy csomó nő?
Keresgélek a korosztályomban, 38 vagyok. Pl rengeteg régi osztálytársnő ennyi idősen gyerektelen. De tényleg nagyon sok! Főleg a legcsinosabbak. De munkatársnő is van több. Amikor beszélgetéskor kérdezem, hogy van-e gyerek, a válasz szinte mindig az “ráérek még, élni akarok, bulizni, kirándulni”. Hova akarnak várni majd 40 évesen? Nem értem. Rám meg ferde szemmel néznek amikor mondom, hogy van egy 17 és egy 14 éves gyerekem. Mint valami eszement bolondra. Sokszor ezen megy el az ismerkedés, mert nem tudnak ezek a nők semmit kezdeni azzal, hogy nekem ekkora gyerekeim vannak. A vicces most volt hétvégén, randi, 37 éves gyerektelen nő. A témái nagyrésze az volt amit a 17 éves fiam szokott mondani. Milyen Majka (stb) koncert lesz amire el kéne menni, hova lehetne még menni nyaralni, ilyen-olyan autók, celebek. Közben ez a nő nem egy hajtós típus, hanem komoly diplomás középvezető. Nem is kértem volna több randit, bár ő utasított vissza mert idézem túl komoly vagyok és az én életvitelemhez jobban illene egy korombeli nő, de amúgy egy tizest letagadhatnék külsőleg. Hát amikor mondtam neki, hogy egyidősek vagyunk, csak nézett. Miért fura, hogy 38 évesen nem azon izgulok, hogy mi lesz a Szigeten a tinik között? Semmi baj azzal, de ne én legyek már a furcsa különc.
Ti is tapasztaltátok ezt?
Te elváltál vagy özvegy vagy?
Ha hála a jó égnek csak elváltál, akkor szerinted a volt nejed erre vágyott? Nem érezte azt váláskor, hogy rosszul választott és elpazarolta melletted a legszebb éveit?
#8 "Van igazság abban amit írsz, mert gyerek nélkül hosszútávon nem marad meg egy férfi (miért tenné? mindig lesz fiatalabb neki)"
Kicsim, most sincs neked egy fiatal se, később mitől lenne?
#7 + 13
"szűz fiú" + "kicsim"
Ismerjük egymást? Illetve miért nekem válaszolgattok? A kérdésre válaszoljatok. Furcsák ezen az oldalon a nők, mintha valami amazonok lennének, akikkel mintha kibasztak volna az életben a férfiak és itt vezetik le. Furcsa.
Ahelyett, hogy velem ismeretlenül személyeskedtek ha már feltétlen velem akartok beszélgetni (inkább ne tegyétek), akkor írjátok le miben tévedtem. Talán ahogy öregszenek a nők egyre szebbek lesznek? Talán nem akkor élvezik az életet meg a férfiakat, amíg fiatalok és szépek?
Miért fura az, hogy szeretne élni?
Ahogy a környezetemben látom, a gyereknevelés csak az anya dolga. Apjok dolgozik, barátkozik, elmegy ide-oda. Van élete.
A háztartás,gyerek anya dolga (akkor is ha dolgozik is - ami mondjuk a mai anyáknál nem divat-).
Micsoda élet. A házimunkával, gyerekneveléssel, apjok pesztrálásával menjenek el a fiatal évei. Nem lesz újra 20 éves, ha felnő és kirepül a gyerek. Nem kapja vissza a fiatalságát. Nem tűnnek el a ráncai. Nem fog már úgy sminkelni mint egy fiatal 20 éves. Nem múlnak el a szülés után előjött eü gondjai.
Lehet 50 évesen meghal. Annyi az élet hogy kijárja a sulit, anya lesz és csövi? Semmi utazás, világot meglátás, önmegvalósítás?
Mert ma már a legtöbb nő csak magára számíthat, magyarul akkor csinál magának gyereket, miután felhúzott egy erre alkalmas életet és nem csak a bölcsibe bebaszni képes meg a nagyihoz lepasszolni a gyerekét, amint lehet és húzni vissza dolgozni.
Amúgy nem most lett divat, 25 évvel ezelőtt anyám pont hasonló megfontolásból vállalt be engem. A saját bőrömön tapasztaltam ennek a helyzetnek minden előnyét és csekély hátrányát. Jó volt úgy felnőni, hogy nem vagyok leszarva, mert anyámnak tényleg nem maradt más hátra azon a bizonyos listán, mint egy család.
Én sem vállalnék 35 előtt gyereket. Lehet, hogy utána sem, lehet, hogy nem is lehet utána. De egyszerűen nem érik meg rá az életem, másban meg nem bízom, ha a gyerekemről van szó. Akkor sem, ha az apja. Az én apám sincs sehol 10 éves korom óta. Eltűnt, mint szar a gazban. Ezért nem éri meg kiszolgáltatottá válni.
Az én házasságom hogy jön ide? Nekem vannak gyerekeim.
Nem kell átesni a ló túloldalára. Attól, hogy felelős felnőtt vagyok, miért vagyok öreges, begyöpösödött? Szerintem igenis fura, hogy egy majd 40 éves nő, aki albérletben él, nincs semmi ami felépített, olyanokról beszél egy randin mint 17 évesen. Hogy milyen zenét szeretek, ő milyen koncertekre jár a Parkba, milyen volt a Sound és Sziget, már alig várja jövőre … Persze ez is lehet téma, de a terveiről szívesebben hallottam volna vagy valami komoly hobbiról, ilyesmi. De ez a majd lesz valahogy, még fiatal vagyok stílus …. Hát nem vagy! Sok nőnél mintha egy álomvilágban élő tinilánnyal beszélnék. A volt osztálytársaim közül is, volt akinél agyilag totálisan megállt az idő, mintha tegnap beszéltünk volna utoljára. Aztán ismerek olyanokat akik elmúltak 40 és szó szerint átkattan valami a bulikról és kétségbeesetten akarnak gyereket bármi áron. Lúzereket szednek össze akikkel szóba se álltak volna addig, lombikprogram vagy marad a nagy elvárás és minden pasi szemét, szídnak minket. Ha meg összejön a gyerek okoskodnak, hogy 43 évesen legjobb először szülni, stb. Hány ilyen ősz, nagymamának tűnő 50 éves anyuka van a játszótereken … (unokaöcsém ovis)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!