Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért lett divat, hogy 40...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért lett divat, hogy 40 évesen akar szülni egy csomó nő?

Figyelt kérdés

Keresgélek a korosztályomban, 38 vagyok. Pl rengeteg régi osztálytársnő ennyi idősen gyerektelen. De tényleg nagyon sok! Főleg a legcsinosabbak. De munkatársnő is van több. Amikor beszélgetéskor kérdezem, hogy van-e gyerek, a válasz szinte mindig az “ráérek még, élni akarok, bulizni, kirándulni”. Hova akarnak várni majd 40 évesen? Nem értem. Rám meg ferde szemmel néznek amikor mondom, hogy van egy 17 és egy 14 éves gyerekem. Mint valami eszement bolondra. Sokszor ezen megy el az ismerkedés, mert nem tudnak ezek a nők semmit kezdeni azzal, hogy nekem ekkora gyerekeim vannak. A vicces most volt hétvégén, randi, 37 éves gyerektelen nő. A témái nagyrésze az volt amit a 17 éves fiam szokott mondani. Milyen Majka (stb) koncert lesz amire el kéne menni, hova lehetne még menni nyaralni, ilyen-olyan autók, celebek. Közben ez a nő nem egy hajtós típus, hanem komoly diplomás középvezető. Nem is kértem volna több randit, bár ő utasított vissza mert idézem túl komoly vagyok és az én életvitelemhez jobban illene egy korombeli nő, de amúgy egy tizest letagadhatnék külsőleg. Hát amikor mondtam neki, hogy egyidősek vagyunk, csak nézett. Miért fura, hogy 38 évesen nem azon izgulok, hogy mi lesz a Szigeten a tinik között? Semmi baj azzal, de ne én legyek már a furcsa különc.

Ti is tapasztaltátok ezt?

2022. szept. 8. 20:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/88 anonim ***** válasza:
93%

62-ezt képletesen értettem.

Szeretem a gyerekeket, a diplomám is gyerekközpontú, de az, hogy 3 éves koráig 0-24 otthon vagyok vele (kisarkítva), mert sok helyen még mindig arról szól, hogy a nő nem szórakozik, nem megy egy kávéra, mert apuka "épp csak besegít" a gyerek körüli dolgokba (igen, sajnos sok családnál a mai napig ez a módi), addig igen, ez gyak. otthon satnyulok vele.

2022. szept. 11. 07:34
 82/88 anonim ***** válasza:
81%

Azt pedig, hogy tudod, kivel vállalj gyereket, egy bullsht.

Nem tudhatod, hogy milyen apa lesz a férjedből.

Én is azt hittem, hogy jó apám van - jó volt... egészen addig, míg nem lett egy mostohafia.

Onnantól ő volt a szent, én meg "a lány" (pedig én vagyok vérszerinti gyereke, de ő fiút akart, és "kapott").

2022. szept. 11. 08:04
 83/88 anonim ***** válasza:
63%

82 komment és a kérdező válaszolgat.

Erről eszembe jutott, mikor tinikoromban apám mindig lerázott valami szarral, mert lusta tetű volt gyereket nevelni. Csak a mellét döngette anyám nevelésére és az én munkámra a sportban és a tanulmányaimban, amihez ezáltal semmi köze nem volt.

Végigpofáztad gyakorin a hétvégét, nőket szidva azért, mert 40 körül vállalnak gyereket. Mi volt ennek a haszna a gyerekeid jövője szempontjából? Semmi. Senki nem profitált a majomkodásodból, pedig megtölthetted volna a fejed értelmesebb gondolatokkal is. A család szentségéről pofázni akkor, mikor velük kellene foglalkozni szerintem az egyik legbicskanyitogatóbb dolog a világon.

Te vagy az, apu?

2022. szept. 11. 08:26
 84/88 anonim ***** válasza:
70%

Másrészt remélem nem lányaid vannak. Vagy ha igen, nem akarsz belőlük sikeressé orvost, mérnököt, vállalkozót.

Mert ahhoz az kell, hogy csak akkor menjen el az ember szülni, ha végzett a tanulmányaival és eltöltött annyi időt a szakmában, hogy tárt karokkal várják vissza ugyanabba a poziba, magasabb bérrel (azért magasabbal, mert 2 év alatt az infláció jelentős mértékű akkor is, ha épp nincs gazdasági válság).

Ami történetesen 30+ éves kort jelent szülésnek.

2022. szept. 11. 08:31
 85/88 anonim ***** válasza:
5%

80

Nem te voltál tegnap még a nem elég szép, nem elég sovány nő, aki szülne, de nem veszik nőszámba?

Érdemes lenne nyugvópontra jutni azzal, hogy mitől is rossz neked.

A kérdésre a válaszom pedig az, hogy találkoztam az aktív társkeresős időszakomban egy-két nővel az említett korosztályból/típusból. Arra jutottam, hogy egy negyvenhez közelítő nő, aki mindent összerakott, hogy ennyi idős korára akármilyen körülmények közé is vállaljon gyereket, nagyon tudatos általában. Vigyáz az egészségére, sportol, fiatalosan tartja a testét, felkészült, anyagilag is rendben minden.

Végtelen energia van beletéve, hogy ez így fennmaradjon, hülye lenne beáldozni valami félig-meddig megfelelő férfi kedvéért, neki az kell, aki ezt kiérdemli.

Az a baj, hogy az a férfi, aki megfelel a kívánalmaknak, amúgy sincs túl sok (legyen családcentrikus, de 40 körül ne legyen még neki se gyereke mégse, plusz legyen kívül-belül csilli-villi), de akik mégis ilyenek, azok elég kapósak a 30-as korosztályban is. ...és tudom, hogy nem számít a kor, meg negyven évesen a legjobb szülni, viszont ezek a férfiak nem feltétlenül gondolják így.

Ilyenkor mi mást tehet az egyedülálló nő, minthogy strukturálja a fennmaradó szabadidejét, így jön képbe a fesztivál meg a koncertek, ráadásul ezeken a helyeken bármikor jöhet szembe egy jóképű fiatal, akivel be lehet bizonyítani önmagának is, hogy nem csökkent a vonzerő, illetve pillanatnyi figyelemelterelésre is alkalmas.

Ahova a saját korosztálya jár szórakozni, ott meg amúgy is pánikrohamot és hányingert kapna.

Aztán azt is tapasztaltam, hogyha már gyereked van, még akkor eleve csak kompromisszumként jöhetsz számítasba, ha magasan hozod az összes elvárást, és hát ki a fene akar kompromisszum lenni, aki ad magára? De ami ennél is fontosabb, ki akarja a gyerekét egy olyan közegbe tenni, ahol ő lesz a piszokfolt a tündérmese aktuális fehér lapján?

Nekem mondjuk ez az egész nem okozott bosszúságot, mert egy rakás ugyanilyen jó karban levő anyuka bolyongott a társkeresők között és igyekszem megtisztelni azzal a kérdésben pellengérre állított nőket, hogy ne álljak az álmaik megvalósításanak útjába, ha összeakadtunk, akkor próbáltam minél rövidebben visszaélni a drága idejükkel.

2022. szept. 11. 09:01
 86/88 anonim ***** válasza:
77%
40-es férfiakból is vannak e logika mentén az örök gyerek mamahotelesek, a csilivilin szabad és önálló, de kötődésképtelen és nárcisztikus magányos farkasok, meg a kapuzárás miatt otthonról 15-20 év után kirakott gyerekesek. Ebből szocializációt tekintve tapasztalatom szerint még talán az utóbbiak a legalkalmasabbak családban élésre... de csak ha már kipipáltak 1-2 év pszichológust és nem ragaszkodnak ahhoz, hogy minden csak az exük hibája volt (pláne ha meg is csalták, mint leggyakoribb válóok).
2022. szept. 11. 10:30
 87/88 anonim ***** válasza:
65%

86

A zöm valószínűleg a férfiaknál is így áll össze, valóban.

2022. szept. 11. 10:38
 88/88 anonim ***** válasza:
76%

Egyrészt mert a 40 év egyfajta határvonal. Ekkor érzik azt sokan, hogy talán az utolsó esélyük van gyereket vállalni. Nincs ezzel semmi baj, feltéve ha az orvosaik szerint is még alkalmasak rá, akkor inkább szüljenek és legyenek anyukák. Sok nő életében eddig talán nem volt megfelelő pillanat a gyerekvállalásra, másoknak talán lett volna, de nem ismerték fel.

Amit viszont nagyon károsnak tartok, amikor 20-25-30 éves nők szándékosan akarják kitolni a gyerekvállalást, mindenféle, szerintük racionális és megalapozott érvek alapján és meg akarnak győzni másokat is, hogy valójában 40 évesen kellene szülni.

2022. szept. 11. 11:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!