Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lett divat, hogy 40 évesen akar szülni egy csomó nő?
Keresgélek a korosztályomban, 38 vagyok. Pl rengeteg régi osztálytársnő ennyi idősen gyerektelen. De tényleg nagyon sok! Főleg a legcsinosabbak. De munkatársnő is van több. Amikor beszélgetéskor kérdezem, hogy van-e gyerek, a válasz szinte mindig az “ráérek még, élni akarok, bulizni, kirándulni”. Hova akarnak várni majd 40 évesen? Nem értem. Rám meg ferde szemmel néznek amikor mondom, hogy van egy 17 és egy 14 éves gyerekem. Mint valami eszement bolondra. Sokszor ezen megy el az ismerkedés, mert nem tudnak ezek a nők semmit kezdeni azzal, hogy nekem ekkora gyerekeim vannak. A vicces most volt hétvégén, randi, 37 éves gyerektelen nő. A témái nagyrésze az volt amit a 17 éves fiam szokott mondani. Milyen Majka (stb) koncert lesz amire el kéne menni, hova lehetne még menni nyaralni, ilyen-olyan autók, celebek. Közben ez a nő nem egy hajtós típus, hanem komoly diplomás középvezető. Nem is kértem volna több randit, bár ő utasított vissza mert idézem túl komoly vagyok és az én életvitelemhez jobban illene egy korombeli nő, de amúgy egy tizest letagadhatnék külsőleg. Hát amikor mondtam neki, hogy egyidősek vagyunk, csak nézett. Miért fura, hogy 38 évesen nem azon izgulok, hogy mi lesz a Szigeten a tinik között? Semmi baj azzal, de ne én legyek már a furcsa különc.
Ti is tapasztaltátok ezt?
31: Erre a válasz: elmagányosodás.
Sokan ma nem ismerkednek a másik nemmel, viszont a fejükben él egy kép arról, hogy a másiknak milyennek is kellene lennie. Közben meg vannak róla győződve, hogy velük minden rendben, csak mivel a másik nem tagjai nem olyanok, amilyennek lenniük kellene, ezért vannak egyedül. Akik hardcore szinten nyomják, azok pedig próbálják ráerőszakolni magukra azt a nézetet, hogy sokkal jobb egyedül. Sőt, még hangoztatják is, miközben belül mindennél jobban vágynának végre egy társra.
34
Őszintén szólva nem hallani túl sok hírt arról, hogy 40-es nők tömegesen halnának bele a szülésbe. Párszáz éve egészséges huszonévesből több halt bele...
"Honnan tudod biztosan, hogy a mai 20-50 közötti generációkból a nők tovább fognak élni?"
Úgy hívják, "következtető statisztika", illetve nincs okunk az ellenkezőjét feltételezni.
35: Persze hogy nem, mivel az orvosok jó esetben nem is engedik addig jutni a dolgot. Azok a pár száz évvel ezelőtti huszonévesek teljesen más higiéniai körülmények között éltek, így felesleges az összehasonlítás. Ráadásul ki tudja mennyire voltak egészségesek? Még ma is rengeteg nő csak akkor szembesül vele, hogy nincs minden teljesen rendben, mikor gyerekvállalásra adja a fejét. Akár egy kis pajzsmirigy alul/túlműködés, hormonális gondok, amik tip-top egészségesnek látszó fiatal nőknél is előfordulhatnak. Pár száz éve ilyenekről még csak nem is tudtak.
A következtető statisztikával csak az a baj, hogy teljesen más életvitelű generációk adatai alapján következtet. Ma már a férfiak zöme sem nehéz fizikai munkát végez 14 éves korától a szabadban, ahogy a nők is kezdenek egyre inkább szerepet vállalni a versenyszférában, ahol jóval nagyobb nyomás, teljesítmény kényszer éri őket, mint a korábbi háztartásbeli szerepben.
Ki beszélt arról, hogy egy 20 éves mit csinál? Ilyet én nem írtam, hogy annak lakásának kéne lennie vagy hogy egyáltalán nekem bármi dolgom lett volna 20 évesekkel. A saját lakás nélküliek ezek a majd 40 éves nők akikről írok! Ha a férfiakat szídjátok, ha az anyjuknál laknak 40 évesen vagy gépeznek, akkor ez a 40 évesen nincs semmim, majd lesz egy pasi akinek mindene megvan és az enyém lesz, ráérek még a női megfelelője ennek. Full szánalom!
Nehogy már én legyek a vaskalapos, régimódi nem tudom mi, azért mert egy 40 éves nőből kinézem, hogy van egy 10 éves gyereke mondjuk vagy egy saját lakása! Senki sem beszélt arról hogy 18 évesen kellett volna szülnie, kiforgatjátok! Szándékosan nem 20 évesekkel ismerkedtem. Komoly, felnőtt nőt keresek (tem)! Ha ilyen tinglitangli, lesz majd valami, irány a buli nőt keresek, akkor inkább egy 20 éves mint egy 40, ha a kettő ugyanúgy viselkedik, ugyanazok az életcéljai.
Jelzem, majdnem 20 évig voltam a feleségemmel! Soroljatok fel szépen párokat akik ennyi ideje vannak együtt a korosztályomból! Ne a nagyszüleiteket, mert akkor “kötelező világ” volt. Soha nem csaltam meg a feleségemet, stb! Jéé. Még én vagyok az abnormális.
Számomra amit tanultam itt a visszajelzésekből: igenis igaza van azoknak a férfitársaimnak, akik 40 felé huszonévesekkel vannak. Eddig megítéltem őket, sőt védtem a korombeli nőket, hogy ugyanolyan szépek, stb. de nem volt igazam! Ha a 20 éves meg a 40 éves ugyanazt nyújtja szellemileg, akkor inkább a fiatalabbat fogom választani! Megjegyzem ma a konditeremben kellemesen elbeszélgettem egy 24 éves nővel, flörtöltünk és semmiben nem mondott mást, más érdeklődési kört mint a 37 éves nő. A 37 éves már nem nagyon fog változni, de a fiatalabb még talán! Ebből a csajból simán kinézem, hogy 3-4 év múlva gyereket akar, saját dolgokat, terveket. Beszélt is ilyesmiről.
Végülis megköszönöm a hozzászólásokat, nélkületek az elveim miatt nem nyitottam volna a huszonéves korosztályra. De úgy néz ki jobban járok. Hasonló helyzetben lévő férfitársaimtól bocsánatot kérek innen is, régen csúnyán leszóltam őket, vén perverz stb.
De most mit akarsz hallani, kérdező?
Elhiheted, a legtöbb 30 éves nő szeretne gyereket, csak nincs hova vagy nincs kinek.
Statisztikailag még mindig az az igazság, hogy a 30-39 éves férfiak felének(!) nincs gyereke, ez az arány a nőknél kb. 20%, tehát pont az a kérdés merül fel, hogy a pasiknál miért lett divat 40 évesen, vagy akkor sem gyereket vállalni, miért lett divat huszonéves puncikra hajtani a gyermekre vágyó 30-asok helyett, miért lett divat, hogy váltogatják a csajokat ahelyett, hogy megállapodnának?
Látod, te is csak elváltál, csak nem maradtak együtt a feleségeddel és még te magad mondod, hogy különleges vagy, mert 20 évig együtt voltatok, hát mire fel vállaljanak a nők gyereket, ha úgyis tudják, hogy előbb-utóbb szinte úgyis egyedül maradnak?
Egyébként, pont az a gond, és pont azért nincs sok 30 éves nőnek gyereke, mert a korabeli pasijaik nem akarnak házasodni, nem akarnak elkötelezödni, nem akarnak gyereket nevelni, csak húzzák a nők idejét.
"Megjegyzem ma a konditeremben kellemesen elbeszélgettem egy 24 éves nővel, flörtöltünk és semmiben nem mondott mást, más érdeklődési kört mint a 37 éves nő"
Ja, lehet, hogy elflörtölget veled, de egy 24 éves fiatal lány általában nem egy majdnem 40-es, gyerekes elvált apával akar komoly kapcsolatot, bocsi :D
Na, és làtod, pont ezért nincs gyereke sok 30 évesnek, mert aki hozzá illene korban, az meg 15-20 évvel fiatalabb csajokra hajt 🤣
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!