Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezért miért vagyok proli?
Van egy csaj akivel összeakartunk jönni, tinderen ismertem meg. Azt mondta hogy addig nem talàlkozik velem amíg nem oltatom be magam. Én mondtam neki h kurv*ra oltásellenes vagyok, kisérleti fegyvereket belém nem lőnek. Azt mondta, hogy korlátolt a gondolkozásaom és hogy proli vagyok amiért ellenzem az oltàst ha tanultam volna biológiát akkor tudnám h szűkség van a vakcínákra. Szerintetek proli vagyok azért mert nem áldozom fel magamat kisérleti célokból?
A vicc az, h nem ez a csaj az első aki osztja az észt nekem ezmiatt.
Én azt mondtam volna a nőnek, hogyha beoltatom magam, akkor már talizni velem? Kockáztatná, az oltás utáni első 2 hétben, amíg nem alakul ki a védettség, hogy megfertőzzön? 🤣
Amúgy én az oltás beadása után szakítottam volna. Azért, mert nem hagyja, hogy mások szuverén emberként éljenek.
Mielőtt nekem esik az oltáspárti, jellemzően ellenzéki, liberális társaság, nem vagyok oltásellenes, be vagyok lőve október óta 2 Pfizerrel. 🤣🤷♂️
Én ugyan be vagyok oltva (bár szívem szerint nem adattam volna be egyelőre, csak kb rá voltam kényszerítve, mivel gusztustalan módon meg vannak különböztetve az oltottak és nem oltottak), de ha nekem közölné a srác, akivel éppen ismerkedem, hogy csak akkor hajlandó velem találkozni, ha oltva vagyok, akkor az oltásom ellenére is azonnal lapátra tenném és onnantól felejtős az egész ismerkedés. Annyira gyomorforgató, ami folyik mostanság - ahogy egymásnak feszülnek az oltottak és nem oltottak, ahogy fikázva és minden utolsó szarnak le vannak hordva azok, akik nem oltatták be magukat -, hogy az valami elképesztő. És ez a szarházi kormány még direkt provokálja is a jó népet és generálja a feszültséget, hogy minél jobban egymásnak menjen a két tábor. Csak tudnám ez mire jó. Barátságok szakadnak meg, rokonok/családtagok mennek egymásnak, mert fúj-fúj nincs oltva stb. Borzalom.
Az oltás nem kötelező, tehát igen is mindenkinek joga van eldönteni, hogy beadatja-e vagy sem. Magánügye. Ahogy neked jogod van azt mondani, hogy igen beoltatom magam, úgy a másiknak pontosan ugyanennyi joga van azt mondani, hogy kösz nem.
Amúgy megszámolni nem tudom hány barátunk/ismerősünk lett oltás óta covidos, sőt van aki kórházba is került annyira szarul volt. A többieknél pedig elég erőteljesen jelentkeztek a tünetek. Azzal, hogy te beoltattad magad megtetted részedről, amit meglehetett, innentől örülj annak, hogy elvileg védve vagy és ha el is kapod, akkor majd enyhe tüneteid lesznek, ne pedig azzal foglalkozz, hogy XY oltva van-e.
"Az oltás nem kötelező..." Még.
"tehát igen is mindenkinek joga van eldönteni, hogy beadatja-e vagy sem. Magánügye." Hogy kullancs encephalitis ellen beoltatod-e magad, az a magánügyed. Ez viszont egy potenciálisan halálos légúti fertőzés, tehát marhára közügy, hogy be vagy-e oltva vagy sem. Ahogy egyébként az is az lenne, hogy az oltott és kórházba került betegek közül vajon hányan kaptak pl. Sinopharmot. Csakhogy ha a kormány ezt az adatot nyilvánosságra hozná, abba konkrétan belebukna.
Amíg oltatlan és egyelőre nem oltható gyerekek és egyéb betegség miatt nem oltható emberek járnak-kelnek közöttünk, addig marhára nem mindegy, be vagy-e oltva. Amíg a kórházak a leterheltségtől nem tudnak ellátni más típusú, meg nem előzhető betegségeket, addig marhára nem magánügy, hogy be vagy-e oltva.
Felőlem hőböröghetsz, de akkor is magánügye mindenkinek, hogy beoltatja-e magát vagy sem, lévén nem kötelező oltásról beszélünk, ennyi! Nem én tettem opcionálisan válaszhatóvá, úgyhogy nem értem miért nekem magyarázod ezt igazából.
Ha az oltás állítólag annyira szuper, védettséget ad vagy esetleges fertőzés esetén enyhék lesznek a tünetek, akkor miért vagytok úgy betojva, hogy jaj X meg Y nincs beoltva? Te bevagy, az elvileg megvéd, hisz úton-útfélen ezt reklámozzák. Akkor meg? Egyébként nagyon sokan kerülnek oltottan is kórházba, nem csak oltatlanok vannak ám bent, tehát nem csak ők terhelik le az eü dolgozókat, de valamiért ezt nem szeretik hangoztatni, mert hát mégis csak azt nyomták le mindenki torkán, hogy az oltás majd jól megvéd. Az erről szolgáló statisztikát meg ott csalják el, ahol csak akarják és tudják.
Jelen állás szerint senki nem kötelezhető oltásra, innentől nincs miről beszélni, mindenki eldönti majd egyénileg, hogy oltat-e vagy sem, ezen kár rúgozni.
"Ahogy egyébként az is az lenne, hogy az oltott és kórházba került betegek közül vajon hányan kaptak pl. Sinopharmot. Csakhogy ha a kormány ezt az adatot nyilvánosságra hozná, abba konkrétan belebukna."
Borzasztóan naiv vagy, ha az gondolod, hogy ebbe belebukna a kormány. Pegasus mond valamit neked? Abba sem buktak bele. Rabszolgatörvénybe sem buktak bele. Majd pont a Sinopharmba buknának. 🤣🤦♂️
Amúgy akkor lenne közügy az oltás felvétele, ha a vakcinák már olyan hatékonyak lennének, mint az eddig bevállt oltások. A gyermekkori oltásokkal szoktatok jönni. Igen, de azok fixen működnek. Amíg beoltott emberek is elkapják a vírust, és olykor lélegeztetőgépre kerülnek, ne adj Isten meg is hal valaki, addig ez nem elvárható. Ha a betegek, igazolt fertőzöttek 100 százaléka oltatlan lenne, akkor megérteném a hőbörgéseteket. Sajnos oltottak is megbetegedhetnek.
Egy kérdés, ha ez közügy, akkor az influenza elleni oltás miért nem közügy?
Amúgy örülök az oltásoknak, felvettem én is 2, plusz 1 pfizert, de senki mástól nem várom el ezt, a kötelezését pedig undorítónak tartom, amikor tudjuk, hogy igazából nem teljesen tuti ez a vakcina még. 3 év múlva lehet az lesz, de még jelenleg nem az. 🤷♂️
Fordítsd meg a kérdést: Te boldog lennél egy divatrettegő nővel? Tudnál vele hosszútávon együttélni?
Egyébként azt senki nem indokolja meg, hogy aki önként vállalja, hogy ő inkább átesik az igazi fertőzésen, aki önként vállalja, hogy őt ne lássák el coviddal, viszont HA FIZETI A TB-t, akkor a többi dolog járjon neki, vagy opcionálisan választhassa azt, hogy akkor nem fizeti (és nem halmozódik a tartozás majd jön a letiltás, úgyis magánba jár már fogorvoshoz is de innentől akkor rutinvizsgálatokra is oda fog, hiszen adófizető, semmilyen kedvezményre nem jogosult gyermektelen "életerős" állampolgárként ez az osztályrésze).
Szóval az ilyen embernek MIÉRT kell kötelezni? MIÉRT kell korlátozni? Hiszen elvileg az oltás véd... Ha meg csak akkor véd, ha már mindenki oltott, akkor az olyan, mintha azt mondom, hogy ha minden ajtót hermetikusan bezársz és bent nincs por, levegő, stb. akkor utána már nem is fog keletkezni. Ehhez nem kell Nobel-díj, ennyi erővel ugyanezt sóoldatos oltással is bebizonyítom, hogy mindenkinek PCR teszt, maszk, távolságtartás, fertőtlenítés, beadom a csiribí-csiribá csodaszert és utána tadám, zárt csoporton belül nem lesz többé vírus.
De aztán jön a gonosz Hókuszpók az oltatlanok képében és háborgatja szegény törpöket... Rájuk tüsszögi az orráig lehúzott maszkból a vírust. Ha ők nem lennének, akkor minden szép és jó lenne és állandóan sütne a nap is.
A másik, hogy ha elméletileg tényleg az a hatásmechanizmusa, amit mondanak, akkor ugyanúgy a megkapott covid fertőzéstől is kialakulnak az antitestek és azok ugyanúgy eltűnnek x hónap után. Ha semmi csúnyaság nincs benne. És nem tervezik, hogy lesz benne az elkövetkezendő években, amikor már mindenki olyan rutinból szuratja magába, mint amilyen rutinból fogat mos.
#11: "Az oltás mellett is elkaphatod a vírust, soha nem volt ennek ellenkezője állítva. Csak enyhébb lefolyást ígérnek. Hogy ez már igaz vagy sem, az más kérdés."
A fájdalomcsillapító intelligens keresőrészecskéi meg megkeresik a fájdalom középpontját és csak ott hatnak és pillanatokon belül elmulasztanak minden fájdalmat. És a mellékhatásokról is mélyen kussolnak, elrejtve az apróbetűs részbe...
Aztán szintén csendben visszahívnak gyógyszereket, vagy még nagyobb csendben megváltoztatják az újaknak már az összetevőjét és remélik, hogy olyanban nem okozott mellékhatást, akinek van ideje, pénze és szándéka is pereskedni.
Gondolom nekem akartad címezni. Többi országról nem tudok nyilatkozni, de Mo-ban 100% hogy nem vállal érte felelősséget az állam.
Az említett kitöltendő lapról beszéltem, igen. Az aláírásoddal szignózod, hogy bizony a felelősséget vállalod. És ezt nem én mondom, hanem az egyik egyészségügyben dolgozó ápoló ismerősöm, hogy az azért van, ha valami gebasz van az oltással, akkor nem lehet majd őket perelni, mert ott a papír a kezükben. Persze megnyugtatásként, azért bent tartanak 10-15 percet az oltás után, ha valami már akkor kijön rajtad, ott helyben kezelésbe tudjanak venni. Kettőnk kötül nem én vagyok, aki hazudozik. (Most elképzeltem, hogy valaki azt mondja, hogy ezt a papírt nem írom alá, na vajon akkor be fogják neki adni az oltást? Pedig ő szeretné megkapni)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!