Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A párom közös bankszámlát...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom közös bankszámlát szeretne, de én még hezitálok.... Jó ötlet e? Érdemes e? (Tudom, h ezt nekem kell eldönteni, de érdekelnének azért a vélemények!)

Figyelt kérdés
2023. ápr. 20. 11:06
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően a külön számlát javaslom én is nektek. Viszont egy közösség vagytok,tehát bizonyis kiadásaitokat együtt kell fizetnetek valamilyen szinten. Szabályok kellenek, ki mit fizessen.

Viszont ami szemet szúrt, ne szóljon bele kinek miért utalsz. Gondolom ha saját számlád lenne akkor titkolnád. Azért jó kapcsolat ahol valaki tílt valamit(beleszól) és/vagy valaki titkol.

2023. máj. 10. 22:09
 42/53 anonim ***** válasza:
100%
Ha házasok vagytok, tök mindegy. Minden közös vagyon, ami nem a házasság előtt került a tulajdonotokba.
2023. máj. 11. 14:18
 43/53 anonim ***** válasza:
70%
Nem közösködnék olyannal, akinek végrehajtói inkasszó van a számláján.
2023. máj. 11. 19:54
 44/53 anonim ***** válasza:
100%
Közös kassza okè, közös bankszamla KIZÀRT részemről.
2023. máj. 12. 06:07
 45/53 anonim ***** válasza:
35%
Szia! Ha több a bevétele mint neked,- akkor lehet közös bankszámla!
2023. máj. 19. 13:00
 46/53 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk van közös számla, de mindkettőnknek van saját is, oda kapjuk a fizetésünket és havonta utalunk a közösre a fizetéseink arányában. A maradékot szabadon elkölthetjük, de azért (is) működik jól a kapcsolatunk, mert ebben is hasonlóan gondolkodunk, nem herdáljuk el.
2023. máj. 20. 00:41
 47/53 anonim ***** válasza:
100%
46-os vagyok, kiegészítés. A közös számláról fizetjük a rezsit, és mindkettőnknek van hozzá kártyája, azzal fizetünk minden egyebet (élelmiszer, tisztálkodó és takarítószerek, BKV bérlet, kaja, normálisan szükséges ruhák, közös programok, háztartásba szükséges dolgok stb.). Saját számlánkról hobbikat, ajándékokat, meg olyasmit fizetünk, amit úgy érezzük, hogy nem feltétlenül "szükséges", pl. ha én veszek magamnak valami drága kozmetikumot vagy beszabadulok egy könyvesboltba, a férjem pl. a hobbijait.
2023. máj. 20. 00:46
 48/53 anonim ***** válasza:
Házasság előtt valóban felelőtlenség a közös számla. Házasság után viszont abszolút járható, sőt a külön számlázás veszti el az értelmét, mert a házasság alatt szerzett vagyon közös vagyon. Minden sokkal egyszerűbbé válik, ha összesen 1 számla van. Csak ugye ezt nehezen lépik meg az emberek, mert nem bíznak a másikban és irtóznak attól a gondolattól, hogy ez a pénz már közös és nincs már olyan hogy enyém-tiéd.
2023. júl. 30. 08:13
 49/53 anonim ***** válasza:
Hàzasok vagytok vagy csak egyûtt éltek!?
2023. júl. 30. 08:44
 50/53 anonim ***** válasza:
A kaja, rezsi stb sajat költségek egyértelműen mehetnek a közösből. De sajat számlát nem csináltatnék. Lehet felváltva fizetni a bevásárlást stb. Ha meg azt nézitek, hogy tegnap kié volt több akkor úgyis mindegy már...
2023. júl. 30. 09:29
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!