Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A párom közös bankszámlát...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom közös bankszámlát szeretne, de én még hezitálok.... Jó ötlet e? Érdemes e? (Tudom, h ezt nekem kell eldönteni, de érdekelnének azért a vélemények!)

Figyelt kérdés
2023. ápr. 20. 11:06
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem értelmetlen. Nekünk a saját mindennapi számláink mellett (amire pl a fizetéseinket kapjuk) van egy közös megtakarítási számlánk, de elképzelhetetlen, hogy ne legyen sajátom semmilyen formában. Ez nem bizalom kérdése, ez nettó hülyeség.
2023. ápr. 20. 11:27
 12/53 anonim ***** válasza:
80%
Én biztosan nem mennék bele.Akármennyire is megbizom a páromban és tudom,hogy nem ver át akkor se mennék bele.Fontos lenne számomra,hogy legyen önálló szférám.
2023. ápr. 20. 11:36
 13/53 anonim ***** válasza:
69%
Egyetértek magánszférával, de nekem pont ezért az is elképzelhetetlen, hogy más számlájára kérjem a fizetésem, szóval érdekes.
2023. ápr. 20. 11:39
 14/53 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb banknál nem lehet a számlának(az új számláknál) több tulajdonosa. Úgy szokták megoldani, hogy az egyik fél a tulajdonos, a másik csak rendelkező. Éppen ezért nincsenek azonos jogok a számla felett.
2023. ápr. 20. 11:50
 15/53 anonim ***** válasza:
95%
Én nem mennék bele úgy, hogy nem vagyunk házasok.
2023. ápr. 20. 12:12
 16/53 anonim ***** válasza:
84%

Én sehogy nem mennék bele, még házasság esetén sem.

Miért? Mert kell a magán szféra, kell a függetlenség. Igen, tudom, hogy ha valakivel összejön az ember, vagy eljut a házasságig, akkor nem az az első gondolata, hogy egyszer véget érHET, de benne van a pakliban.

Rengeteg történetet olvasok, hallok, hogy a nőnek nincs pénze, nem tud lépni.

Szerintem igen is kell az anyagi függetlenség, saját számla. Főleg, hogy ez szerintem a mai világban alapszükséglet.

Két ember, attól még, hogy szereti egymást, nem egy entitás, külön élettel rendelkező egyedek, nem kell az autonómiát ezer százalékig feladni egy párkapcsolat kedvéért.

2023. ápr. 20. 12:31
 17/53 anonim ***** válasza:
84%

Csak úgy menj ilyenbe bele, ha mindkettőtöknek a bankszámlájához van hozzáférése a másik embernek, házasságban éltek, és van vagyonjogi szerződésetek.

Alap a közös kassza házasság alatt. Akár keveset keres az egyik fél, akár sokat.

A házastárs tolvajlása ott kezdődik, hogy elvárja az egyik a közös kasszáűt-jellemzően a kevesebbet kereső, ugyan akkor ragaszkodik a saját számlájához. Ott már elég gázos a dolog, mert 99%-ban ki szokott derülni, hogy szépen "csippentget" magának a "közösből" de jellemzően a társa pénzéből. Majd amikor osztozkodásra kerülne a sor-akkor neki-a kevesebbet keresőnek "nincs pénze-semmi..

2023. ápr. 20. 12:43
 18/53 anonim ***** válasza:
100%
*kasszát
2023. ápr. 20. 12:44
 19/53 anonim ***** válasza:
74%
*ragaszkodik a saját számlájához és nem ad hozzáférést hozzá
2023. ápr. 20. 12:45
 20/53 anonim ***** válasza:
78%

Önmagában már egy biztos jel, ha megtagadja a hozzáférést a számlájához.

Amikor ilyen van, érdemes felderíteni más bankoknál válás esetén más számlákat..rendszerint ki szokott derülni 1-2 titkos számla. Bíróság is bekérheti az erre utaló vizsgálatot válás esetén-akár visszamenőleg is.

2023. ápr. 20. 12:54
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!