Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom közös bankszámlát szeretne, de én még hezitálok.... Jó ötlet e? Érdemes e? (Tudom, h ezt nekem kell eldönteni, de érdekelnének azért a vélemények!)
Én sehogy nem mennék bele, még házasság esetén sem.
Miért? Mert kell a magán szféra, kell a függetlenség. Igen, tudom, hogy ha valakivel összejön az ember, vagy eljut a házasságig, akkor nem az az első gondolata, hogy egyszer véget érHET, de benne van a pakliban.
Rengeteg történetet olvasok, hallok, hogy a nőnek nincs pénze, nem tud lépni.
Szerintem igen is kell az anyagi függetlenség, saját számla. Főleg, hogy ez szerintem a mai világban alapszükséglet.
Két ember, attól még, hogy szereti egymást, nem egy entitás, külön élettel rendelkező egyedek, nem kell az autonómiát ezer százalékig feladni egy párkapcsolat kedvéért.
Csak úgy menj ilyenbe bele, ha mindkettőtöknek a bankszámlájához van hozzáférése a másik embernek, házasságban éltek, és van vagyonjogi szerződésetek.
Alap a közös kassza házasság alatt. Akár keveset keres az egyik fél, akár sokat.
A házastárs tolvajlása ott kezdődik, hogy elvárja az egyik a közös kasszáűt-jellemzően a kevesebbet kereső, ugyan akkor ragaszkodik a saját számlájához. Ott már elég gázos a dolog, mert 99%-ban ki szokott derülni, hogy szépen "csippentget" magának a "közösből" de jellemzően a társa pénzéből. Majd amikor osztozkodásra kerülne a sor-akkor neki-a kevesebbet keresőnek "nincs pénze-semmi..
Önmagában már egy biztos jel, ha megtagadja a hozzáférést a számlájához.
Amikor ilyen van, érdemes felderíteni más bankoknál válás esetén más számlákat..rendszerint ki szokott derülni 1-2 titkos számla. Bíróság is bekérheti az erre utaló vizsgálatot válás esetén-akár visszamenőleg is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!