Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A párom közös bankszámlát...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom közös bankszámlát szeretne, de én még hezitálok.... Jó ötlet e? Érdemes e? (Tudom, h ezt nekem kell eldönteni, de érdekelnének azért a vélemények!)

Figyelt kérdés
2023. ápr. 20. 11:06
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
35%
Atyaég! Egy pár vagyunk, egy család. Nálunk ez sosem okozott gondot és egyikünk sem élne ezzel soha vissza.
2023. ápr. 23. 00:24
 32/53 anonim ***** válasza:
100%
A szüleimnek közös bankszámlája van, semmi probléma nincs belőle, de mi például a párommal nem tervezünk ilyet. Azt elvárnám, hogy mondjuk havi szinten összesítsük hogy àllunk (a saját bankszámlámmal is ezt csinálom most), és nem okozna problémát, hogy mondjuk az egyikünk számlájáról fizetjük a hitelt, másikról a nagybevásárlásokat, de nem érzem szükségét közös számlának. Így belegondolva az általam felvázolt helyzet nagyobb bizalmat igényel, mint egy közös számla, ahol mindenki lát minden költést és egyértelműen közös a pénz.
2023. ápr. 23. 09:51
 33/53 anonim ***** válasza:
100%

"nem akarom, h esetleg beleszóljon, h kinek miért utalok, stb."

Akkor ne menj bele.

Nem vagytok házasok, és te így látod jónak a magad részéről, erre van szükséged. Pont.

2023. ápr. 23. 10:23
 34/53 anonim ***** válasza:
100%
Én boldog párkapcsolatban élek a párommal, de sosem mennék bele ilyenbe. Közös élet, oké, de sosem tudhatod, mit hoz a jövő. Legyen közös kassza, olyan esetleg amibe X összeget beleadtok havi szinten mind a ketten, és onnan költötök háztartásra, utazásra stb. De azért annyi önállósága legyen már egy egyénnek hogy a bankszámlájával nem közisködik..
2023. máj. 1. 15:47
 35/53 NTBS ***** válasza:
82%

Én nem mennék bele.

Rossz tapasztalatom van.

2023. máj. 1. 19:36
 36/53 anonim ***** válasza:
79%
7: Hallgass a megérzésedre!
2023. máj. 2. 04:18
 37/53 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk ez így van hogy van neki és nekem is külön szamlánk és van egy közös is. A futunk egy részét mind a ketten a kozosre utaljuk automatikusan, és ahhoz van mind a kettőnknek kartyája, onnan megy a rezsi, a közös bevasarlasok, biztosítás meg hasonlók. Viszont ha magunkra költünk valamit pl egy pizza a munka közben vagy épp a másiknak egy ajándék az már a saját számláról megy.
2023. máj. 2. 09:44
 38/53 anonim ***** válasza:
83%

Ha így is egyet használtok, és nem is terveztél sajátot használni, akkor persze, jó ötlet.

De én egyébként nem preferálnám. Ilyen formán a közös kasszát egyáltalán nem tartom jónak. Nyilván az ellenkezőjét sem, ahol fillérre kiszámolva be van osztva, hogy ki mit fizet, én a rugalmasság híve vagyok. De azért ne kelljen már egymás pénztárcájában turkálnunk, ha valamit venni akarunk. Kifejezetten sok konfliktust képes okozni, ha a "közös kasszából" nagyon eltérő mértékben költenek a felek.

2023. máj. 2. 12:26
 39/53 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked nem fér bele, akkor ne engedj.
2023. máj. 2. 13:35
 40/53 anonim ***** válasza:
100%

Új számláknál már tényleg nincs ilyen, hogy egy bankszámlának két tulajdonosa legyen.

Nekünk volt két külön számlánk, de számunkra praktikusabb lett volna az egy közös, így bementünk a bankba, és az én számlámon 50%-os tulajdonos lett (pár éve még lehetett ilyet csinálni), az övé pedig meg lett szüntetve (nagyon macerás volt a bankja, meg a banknak az internetbanki alkalmazása is).

Nálunk ez tök jól működik, már házasok voltunk pár éve, amikor közös lett a számla. Ja, 10 év után házasodtunk, szóval azért sikerült megismerni egymást.

De ennél hamarabb nem hiszem, hogy belementem volna a közös számlába, meg ha nem ő lenne a férjem, akkor mással sem biztos. Szerintem ez nagyban függ a másik személyiségétől is.

Ha csak egy pici kételyed is van a dologgal kapcsolatban, szerintem ne menj bele.

2023. máj. 2. 19:12
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!