Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom közös bankszámlát szeretne, de én még hezitálok.... Jó ötlet e? Érdemes e? (Tudom, h ezt nekem kell eldönteni, de érdekelnének azért a vélemények!)
"nem akarom, h esetleg beleszóljon, h kinek miért utalok, stb."
Akkor ne menj bele.
Nem vagytok házasok, és te így látod jónak a magad részéről, erre van szükséged. Pont.
Én nem mennék bele.
Rossz tapasztalatom van.
Ha így is egyet használtok, és nem is terveztél sajátot használni, akkor persze, jó ötlet.
De én egyébként nem preferálnám. Ilyen formán a közös kasszát egyáltalán nem tartom jónak. Nyilván az ellenkezőjét sem, ahol fillérre kiszámolva be van osztva, hogy ki mit fizet, én a rugalmasság híve vagyok. De azért ne kelljen már egymás pénztárcájában turkálnunk, ha valamit venni akarunk. Kifejezetten sok konfliktust képes okozni, ha a "közös kasszából" nagyon eltérő mértékben költenek a felek.
Új számláknál már tényleg nincs ilyen, hogy egy bankszámlának két tulajdonosa legyen.
Nekünk volt két külön számlánk, de számunkra praktikusabb lett volna az egy közös, így bementünk a bankba, és az én számlámon 50%-os tulajdonos lett (pár éve még lehetett ilyet csinálni), az övé pedig meg lett szüntetve (nagyon macerás volt a bankja, meg a banknak az internetbanki alkalmazása is).
Nálunk ez tök jól működik, már házasok voltunk pár éve, amikor közös lett a számla. Ja, 10 év után házasodtunk, szóval azért sikerült megismerni egymást.
De ennél hamarabb nem hiszem, hogy belementem volna a közös számlába, meg ha nem ő lenne a férjem, akkor mással sem biztos. Szerintem ez nagyban függ a másik személyiségétől is.
Ha csak egy pici kételyed is van a dologgal kapcsolatban, szerintem ne menj bele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!