Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Teherbe estem az exemtől,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Teherbe estem az exemtől, hogy mondjam el neki?

Figyelt kérdés

Egy hete szakítottunk, tegnap a sejtés bizonyossággá vált, 7 hetes terhes vagyok. Biztos, hogy elvetetem :( nem akarom tönkretenni az ártatlan életét. Hogy mondjam el az exemnek?

22l

2017. jan. 24. 20:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 anonim válasza:
36%
70-es! Ha olyan nagy felelősségnek és értéknek tartod a gyermeket, akkor azt mondd meg, milyen körülmények között gondolod, hogy ideális egy gyermek megszületése? Nohát, ezek a körülmények, amit annyira idealizálsz, igen ritka esetben állnak meg. A másik oldalon a kisgyermeket egy élet elrontójának tekinteni igen önző és mocskos történet! Nem ő rontja el az életét egy nőnek, hanem mi magunk, nem egy kisgyermek felelős a felnőttek tetteiért, 18 év felett igencsak mi vagyunk kérdőre vonhatók. Mégis mikorra tenné a nagy felelősségvállalást? 50 évesen? Akkor már unokázni szokás.Sejtcsomó mögé bújni pedig igen csak nagy tudatlanságot mutat, lévén a daganatsejtek sokszor a kiindulószövetre sem hasonlítanak, ezzel szemben a magzatnak 8 hetesen már minden sejtje differenciáltan működik, vannak ugye idegsejtjei, bőre, keze, lába, ja és igen, ami Önnek nem biztos, szíve is, ami dobog. Élni akar, az édesanyjával szimbiózisban (egyesek szerint élősködőként) egy test, mégis külön élet, egyszeri és megismételhetetlen. A magzat gyermek a fogantatástól számítva. Ezt csak az életellenesek póbálják megkérdőjelezni. Emberi lény, csak a kezdetén. Nem érdekel az apja, az ex pasi, a gyermeket sem fogja, én apa nélkül nőttem fel, nyugi, fel lehet. Az édesanyjára azonban mindenkinek szüksége van élete végéig, csak gondoljanak a sajátjukra! Aki ott volt Önöknek és vállalta a "szopást" Önökkel, gondozta ápolta. Ha nem volt ott, akkor a dühük jogos! De felnőtt emberként már mi vagyunk felelőséek a tetteinkért. A normális az, hogy az édesanya van és szeret, a kezdetektől az utolsókig.
2017. jan. 29. 17:41
 72/85 anonim ***** válasza:
46%

Utolsó: és ha az édesanya nem szeret? Ha azt látja a gyerekben, hogy igenis ő tette tönkre az életét? Nem mindenki olyan érett ám, hogy felfogja, felnőttként ő a felelős a tetteiért, és ne a gyereket hibáztassa. Egy ideális világban valóban nem haragudna senki a gyerekére, de ez a helyzet mondjuk miben más, mint mikor erőszak által fogan meg? Általában ez egy kivételes helyzet szokott lenni azoknál is, akik pedig ellenzik az abortuszt. Ez itt most miért más? Az akkor nem élet, ha erőszak áldozata volt az anya? És ha a születésekor a gyerek az erőszakra emlékeztetné, itt most nem emlékeztetné folyton a csaló exére? Miért jobb ez a helyzet, mint mikor erőszakból fogan, ezt magyarázza el nekem valaki?

És az ideális az lenne, amikor két felnőtt önszántából elhatározza magát, hogy debizony ők gyereket vállalnak. Szerintem nem olyan nagy kitétel. Ebben az esetben viszont sem közös, sem döntés nem áll fenn.

2017. jan. 29. 19:39
 73/85 anonim ***** válasza:
52%
#72 Ki mondta hogy elfogadható az abortusz, ha erőszak miatt kellene? Azért kíváncsi lennék, hogy az összes abortusznak hányad részét teszi ki ez. Bármiben fogadnék hogy 1 ezreléket sem ér el, nem is érdemes erről beszélni. A legtöbb a felelőtlenségből adódik.
2017. jan. 29. 19:43
 74/85 anonim ***** válasza:
45%

73.

És a kérdező hol volt felelőtlen?

Védekeztek, de valami félrement, és becsúszott a terhesség.

Inkább vetesse el amíg lehet, minthogy tönkretegyen három életet.

2017. jan. 29. 19:58
 75/85 anonim ***** válasza:
31%
#74 Aki alapból úgy fekszik le valakivel, hogy ha becsúszik a gyerek akkor elveteti, milyen "ember" lehet szerinted? A te és hozzád hasonló gondolkodásmódúaknak nem tudom miért előbbrevaló egy x éves *sejtcsomó* egy x naposnál.
2017. jan. 29. 21:08
 76/85 anonim ***** válasza:
55%

75.

Gondolom a szex, mint szükséglet nem mondd neked semmit, ugye?

A szex az nem csak arra való, hogy gyereked lehessen.

Bár az ilyen szűk látókörű, a sejtcsomó-mindenekfelett emberek az ilyet úgysem értik.

2017. jan. 29. 21:25
 77/85 anonim ***** válasza:
56%

#75 tehát te mondjuk 16 évesen, amikor elvesztetted a szüzességed, már akkor úgy voltál vele, hogy ha terhes lesz a nő, akkor sebaj, majd felnevelitek valahogy?

valaki írta azt is, hogy az anyagiak egyáltalán nem olyan fontosak blabla. mégis miről beszél az ilyen? :D nyilván azért van olyan sok nehéz sorsú, kitörni képtelen, aluliskolázott ember, mert az anyagiak nem fontosak. de végülis az alapvető szükségleteiket ki tudják elégíteni, igaz? eszik a fehér kenyeret meg a farhátat minden mennyiségben.

azért arra kíváncsi lennék, hogy hányan állnak empatikusan akkor egy disznó, marha, delfin, bálna stb legyilkolásához, akik még éreznek is fájdalmat, értelmes emlősök. az embrió/magzat nem érez fájdalmat, fel se fogja mi történik. de persze ez más, igaz? de csak az egyéni megítélésed szerint, saját érzéseid alapján.

egyébként az állatvilágban sem így van ez. ott is hátrahagyják a gyereket. pl nemrég néztem egy természetfilmet is, amiben egy antilop szült, de már a tigris ott áll lesben hogy megegye. az anya antilop otthagyta a gyereket, elvégre még felállni se tudott, ő pedig simán kihord egy új kis antilopot. pedig az már valóban egy antilop volt. kisbaba antilop. érted? sokkal előbbre való egy felnőtt ember élete, az ő sorsa, mint egy magzaté.

kíváncsi lennék, hogy ezek a nagy abortusz ellenesek férfiak, vagy nők? nőket nem nagyon szoktam hallani ítélkezni más ilyen helyzetbe került nők felett, mert jobban felfogják a dolog súlyát. férfiként nem valami bonyolult. elvégre nem neked kell elszenvedned a terhességet, és aztán gondoskodni a gyerekről. a te testedben semmiféle változást nem okoz, hogy teherbe ejtesz egy nőt. ha gondolod még le is léphetsz, félrekúrhatsz, elvégre az a szerencsétlen úgyse hagy el, mert egyedül nem tudja fenntartani magát is meg a kisbabát is, amikor egész nap otthon kell lennie vele.

2017. jan. 29. 21:54
 78/85 anonim ***** válasza:
Kérdező, mizujs?
2017. jan. 29. 23:28
 79/85 anonim válasza:
37%
Abortuszellenes nő vagyok, gyermekeim vannak és pontosan tudom, hogy mit jelent kihordani és megszülni egy gyermeket! Ítélkezik a nyavalya, nem, nem ítélkezem, hanem ténymegállapítás, hogy a magzatot széttépik, holott fel tudja nevelni egyedül is, és lehet jó édesanya attól, hogy hülye a pasija. Felkészülni 22 évesen már semmire sem kell, hanem majd a gyermeke megtanítja, hogy mit jelent édesanyának lenni, ez a normális felelősségvállalás, az abortusz inkább egy menekülés, hivatkozni arra, hogy a magzatnak jobb így? Széttépve? Holott ugye van fizetése, nem szabadtéren lakik... Egy kiságy csak befér a szobájába... Mi a francért fél ma itt mindenki egy kisgyerektől? Simán férjhez mehet még 1 gyermekkel is, még 3-mal is...Nem ez a lényeg. Nem vagyunk állatok, és ha már az antilopos-tigrises állatpéldát hozták, akkor úgy eszembe is villan az államokbeli abortuszbotrány, ahol magzatokat árultak jó pénzért, hogy kellenek a magzatok és lesben állnak a laborosok...
2017. jan. 30. 09:23
 80/85 anonim ***** válasza:
59%
Utolsó, ha gyerekeid vannak, pontosan kéne tudnod, hogy egy gyermek érkezése nem csak arról szól, hogy befér-e a kiságy a szobába...
2017. jan. 30. 11:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!