Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Teherbe estem az exemtől, hogy mondjam el neki?
Egy hete szakítottunk, tegnap a sejtés bizonyossággá vált, 7 hetes terhes vagyok. Biztos, hogy elvetetem :( nem akarom tönkretenni az ártatlan életét. Hogy mondjam el az exemnek?
22l
Na már ide is beszivárogtak az elvakult, megrögzött abortuszellenesek, nem elég az állandó hiszti, amit az Abortusz témakörben levágnak.... Különben sem az volt a kérdése a kérdezőnek, hogy kinek mi a véleménye az abortuszról, ideje lenne megtanulni szöveget értelmezni....
Na mindegy kérdező, ne is foglalkozz velük, menthetetlenek. Ahogy leírtad a volt barátod megcsalt, azóta sem beszéltek, szóval én nem is igazán hinnem, hogy érdemes elmondani neki.. Különben is kétlem, hogy örülne neki, szerintem inkább fejvesztve menekülne. Te úgyis tudod, hogy nem fogod megtartani, szerintem nem kell tovább bonyolítani a dolgokat.
Nem az volt a kérdés mit szavazzunk meg a kérdezőnek a következő 30 évre legyen e vagy nem. Ez az ő döntése, nem mindenki akar, nem mindenki tud, nem mindenki tesz jót vele, nem mindenki való rá. Akármennyire is idegesít másokat a gondolat vagy ért egyet vele.
Mivel időd kevés és döntöttél így nagyon már nem a választást akarod neki megadni csak a helyzetet elmondani ha jól gondolom. Szeretnéd, hogy lelkileg melléd álljon exed az abortusz során? Vagytok oly beszélő viszonyban? Ő alapból hogy vélekedik ezekről?
Vagy csak simán szeretnéd ha tudná magát a tényt?
Nem tudom, mit írtak mások, de azt azért vedd figyelembe, hogy nem a TE gyereked, hanem a TIÉTEK.
Tehát az exednek akkor is joga van tudnia a létezéséről, ha szakítottatok, gondolom ő sem fog ragaszkodni, hogy a világra hozd.
Teljes mértékben rajtad múlik úgy is, hogy mi lesz a sorsa, az abortuszt nem tudja megakadályozni akkor se, ha ellene van.
De ettől még tedd meg a saját lelki békéd kedvéért, hogy elmondod neki az igazat, és úgy zárod le a kapcsolatot és a korai terhességet is, hogy tudod, hogy a legjobb döntést hoztad.
Már van egy ilyen "mi lett volna, ha tudja, hogy terhes voltam, és elvetettem" kérdezőnk, aki soha nem tudja magát túltenni a hibás döntésén, egy elég belőle.
Nem kell vele leülni lelkizni, egyszerűen közlöd a tényeket, hogy hét hetes terhes vagy, nem szeretnéd megtartani.
Neki sem árt tudnia, hogy nem sikerült védekezni, és következménye lett, ő is ott volt, mikor csináltátok.
Kérdező,
szerintem is el kellene mondanod neki, joga van tudni.
neked meg jogod van megosztani a lelki terhedet.
próbáld higgadtan, amennyire lehet.
mondd el, hogy ez a helyzet, és így és így határoztál.
nagyon sajnálom egyébként az ilyen szituációkat, elsősorban a meg nem született babát természetesen, de úgy gondolom, vannak élethelyzetek, amikor sajnos csak rossz megoldás van, ez is ilyen. :((
minél előbb indítsd el a procedúrát, Kérdező, hogy még tényleg a lehető legkisebb legyen az embrió, ilyenkor 1-2 nap is nagyon sokat számít!!
Ha ba***ni volt eszed, akkor gyereket nevelni is legyen... sz ember tudja ha mar szar egy kapcsolat... nekem ne mond h ez az egesz csak egy hete alakult ki... vedekezni kellett volna... ha nem is neki , neked gondoskodnid kellett volna errol...
Ha meg elveteted, akkor igenis tudjon rola😒 Nem csak a tied az a magzat.
Számomra rémisztő ez a mérhetetlen mocskolódás, ami itt folyik. Persze, egy életről van szó. De azt gondolom, a kérdező sokkal felelősségteljesebben próbálja átlátni a dolgot, mint itt nagyon sok kérdésben.
Mert ugye, ha valaki 20 évesen gyereket szül, aztán jön a kérdés, hogy "ver a pasim, gyűlöli a gyereket, nem tudok hova menni, mit csináljak", akkor a sok habzószájú életvédő ugyanilyen könnyedén közli a kérdezővel, hogy kellett neki ilyen alaknak gyereket szülni...
Kérdező!
Valahol írtad ugyan, hogy nagyon csúnyán váltatok el, azonban én a helyedben találkozót kérnék tőle, személyeset. Még ha a döntésed már meg is született, joga van tudni, hiszen ugyanúgy volt része is a dologban. Talán a saját döntésedben is segít - ha még bizonytalan vagy -, ha láthatod a reakcióját.
Nem akarok rosszindulatú lenni, de a körülményeket ismerve sejteni merem, hogy az első kérdése neki is az lesz, hogy ugye elveteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!