Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Teherbe estem az exemtől, hogy mondjam el neki?
Egy hete szakítottunk, tegnap a sejtés bizonyossággá vált, 7 hetes terhes vagyok. Biztos, hogy elvetetem :( nem akarom tönkretenni az ártatlan életét. Hogy mondjam el az exemnek?
22l
Mondjuk, hogy igazad van. Szerinted jó helye lenne egy gyereknek egy ilyen anya mellett? Őszintén.
#33 Ezért is nem értem az emberek gondolkodását. Az eutanázia sokkalta jobban van támadva mint az abortusz. Miért is? Szerintem egy embernek előbb van joga a saját élete felett, mintsem másé felett dönteni.
És akkor jönnek azzal hogy az embrió még nem érez, nincsenek gondolatai. Egy felnőtt ember is ugyanolyan sejthalmaz, csak mellette ott van a tudat. Utóbbi miatt azt hiszi magáról hogy több mint amikor megfogant? Ja, hát felszedett magára egy kis sújt. Ha visszamehetnél az időben, rábeszélnéd anyádat hogy vetessen el? Ha igen, akkor még most is lehetőséged van rá eltenni magadat láb alól.
Rákattintottam erre a kérdésre, de mi a fenét is vártam?
Nem kellene abortuszügyi vitát nyitni, mert nem az volt a kérdés.
Én a másik fél helyében ezt inkább személyesen szeretném hallani - pontosabban nem szeretném, mert ezt ugye ki szeretné hallani, de hosszú távon jobb, ha tud róla. És talán neked is könnyebb lesz.
Elmondod magát a tényt, hogy voltál a nőgyógyászodnál és azt állapította meg, hogy ennyi hetes terhes vagy. Itt valszeg reagálni fog a saját temperamentumától függően, bár az is lehet, hogy csak simán leveri a víz és elvörösödik.
Utána felvázolhatod neki az elképzelésedet a továbbiakról, esetleg megemlíted neki, hogy a költség egy részét is vállalhatná, ahogy gondolod.
30F
Anyukad is vetett volna el teged anno ! Te szer*ncsetlen , b*szn* azert tudsz igaz? Elvezni a f**zt gumi nelkul ...vagy ,hogy estel teherbe? mindjar irod " vedekeztunk"
Remelem nem lesz tobb gyereked nem erdemled meg ! Szerintem inkabb elne szegenyen , apa nelkul mint sehogy ..te meg elveszed az eletet, mert jajj tonkre teszed magad ..vicc
Amugy meg minek mondanad el ? Mikor megvolt az abortusz irj neki egy uzenetet , hogy terhes voltal, de semmi baj, mert elvetetted..
"Érdekes, a huncutkodásra sokan már 15-16 évesen kész vannak, de felelőséget vállalni a tetteikért, hárítani, az mindenhol megy. Lehet a könnyebb utat választani, de a szememben az ilyen ember (most a gyilkosságtól eltekintve) egy senki."
hol hárított itt bárkire bármit?
"A meg sem születéstől semmi sem rosszabb. Még ebben a tetves országban sem."
mondod ezt úgy, hogy te már megszülettél. az a valami azt se tudja hogy létezik és megszülethetne.
" Abortusz után később ha lenne majd gyereked, a szemébe mernéd mondani, hogy te vagy az első akit életben hagytam?"
lol
"Vicces hogy ez kell ahhoz, hogy elgondolkodj hogy 3 ember életéről van szó."
ezt nem értem. mikor kellett volna elgondolkodnia 3 ember életéről? még most sincsenek hárman. ő van, a szemét volt barát, és egy megtermékenyített petesejt.
"Attól hogy nem hiszek valamiben, nem jár azzal hogy tagadom. Te sem tudod bizonyítani valaminek a nem létezését."
ha állítasz valamit, neked kell bizonyítanod az igazad, nem másnak azt hogy tévedsz. tudományban sem így működik, hogy valaki mond valami hülyeséget, mások meg bizonygassák hogy az hülyeség.
"Végülis miért kellene empatikusnak lenni vele? Mert ő már leélt 22 évet? Elképesztő."
életkortól függ az empátia? :D hihetetlen intelligens lehetsz. vagy csak autista/nárcisztikus/aspergeres.
"#8! ".A semmi várna itt rá, a hányattatás." Világos. De a leirásodbol az tünik ki, hogy te is hányattatások közepette létezel. Akkor téged is ki kellene SZERINTED!!!! végezni?"
pontosan. egy kifejlett, tudattal rendelkező emberi életet elvenni ugyanaz, mint egy gondolkodni, érezni képtelen sejtét.
az abortusz nem véletlenül úgy van a törvényben, ahogy. ha már van bármiféle tudata, emberszerű valaminek nevezhető, akkor már a nő se dönthet úgy, hogy elveteti. kivéve ha valami nagyon súlyos betegsége van.
nincs szó babáról, emberről. ha ezt nem képes felfogni valaki, akkor nincs értelme beszélni róla.
ennyi erővel tojást se egyél, kaviárt, mit tudom én miket.
"És akkor jönnek azzal hogy az embrió még nem érez, nincsenek gondolatai. Egy felnőtt ember is ugyanolyan sejthalmaz, csak mellette ott van a tudat. Utóbbi miatt azt hiszi magáról hogy több mint amikor megfogant?"
tehát te egy szinten érzed magad egy gilisztával? az is egy sejthalmaz tudat nélkül. de bármi más élőlényt is mondhatnánk.
"Ha visszamehetnél az időben, rábeszélnéd anyádat hogy vetessen el? Ha igen, akkor még most is lehetőséged van rá eltenni magadat láb alól."
"Sajnos nem, de mint írtam, az élet mindennél előrébb való, ha most valaki megkérdezné hogy vagy meghalok, vagy újjászületek valami nyomornegyedbe, az utóbbit választanám."
írjátok ezt úgy, hogy már megszülettetek, képesek vagytok "gondolkodni". :D nyilván ha valaki MÁR MEGSZÜLETETT, akkor az elsődleges és legerősebb benne, hogy életben kell maradnia (evolúció).
szerintem felesleges volt feltenni a kérdést. egyértelmű volt, hogy majd ír a sok tudatlan, hogy gyilkos vagy stb stb a szokásos agresszív stílusban.
szerintem felesleges elmondani neki, ha már úgyse fogtok kibékülni. megcsalt, nem szeret, te se őt, közel 0% az esélye, hogy ő akar tőled gyereket.
ha neked könnyebb lenne, te vágysz rá hogy elmondd, akkor tedd. de amúgy nem sok értelmét látom.
ha elmondod akkor hívd fel, mondd hogy beszélnetek kell egy fontos dologról és elmondod. nem kell ezt túlbonyolítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!