Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Ismerkedéskor hányadik randin...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ismerkedéskor hányadik randin (mikor) illik elmondani hogy felépülő szenvedélybeteg vagyok?

Figyelt kérdés

Felépülő alkoholista vagyok, bő 20 hónapja absztinens.

Ez az eddigi leghosszabb absztinenciám, 2-3 hónapos leállásaim már voltak korábban is, illetve egyszer visszaestem 15 hónap után. Most sokkal komolyabban veszem az egészet és tényleg nem akarok többet inni.

Első randin nyilván meredek szóba hozni ezt a témát mert ijesztő.

De valamikor el kell mondani mert letagadni nem fogom.

F/33

dec. 5. 12:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/105 anonim ***** válasza:
Én novemberben egyszer sem ittam alkoholt, ahogy az azt megelőző években sem.🤷
dec. 5. 12:50
 12/105 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nincs olyan értelmes nő, aki tudva egy gyógyuló alkoholistával kezd. Bocs. Teljesen más, amikor tudod, hogy gázos valaki, és úgy kezdesz vele, vagy később alakul ki, és majd együtt megküzdötök vele. Lehet, hogy fáj az igazság, amit itt sokan írtak is, de legalább látod, hogy eléggé egyöntetű a vélemény, hogy minél hamarabb mondd el, hogy ne húzd senki idejét.
dec. 5. 12:51
 13/105 anonim ***** válasza:
0%

#6 Hiába "viszi be a témát" az AA gyűlések egyik alapszabálya, hogy nem reflektálunk a másik mondandójára, szóval ez nem segítség. Esetleg gyűlés után, akikkel jóban vagy elmondják a véleményüket, ha kéred.

Én tuti nem indítanék ezzel.

Sok az előítéletes ember és így kiesnének a potenciális párjelöltek.

Ha valakivel összejössz és kialakul a bizalom, szerintem akkor bőven ráér ezt közölni.

dec. 5. 12:51
 14/105 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy kidobom azt, aki a kapcsolatban alkoholistává válik! Mit gondolsz, majd kiteszem magamat, meg a gyereket egy ilyennek???

Az ismerkedéskor már el kell mondani. Legyen a másiknak lehetősége eldönteni, hogy szeretne-e ismerkedni tovább. Én soha nem iszom alkoholt. Nagy kivétel volt, mikor a karácsonyi vásárban megkóstoltam a puncsot. A környezetemben szinte senki nem iszik alkoholt. Emiatt nekem nem tűnne fel, ha a randim sem inna. A helyedben én még egyedül lennék egy ideig, nem kell, hogy az első csalódás miatt megint vedelni kezdj. Legyen hobbid, sportolj, vagy ami tetszik. Ismerkedni ráérsz fél év múlva is. Éd akkor is mondd el az elején.

dec. 5. 12:53
 15/105 anonim ***** válasza:
80%
Az ember nem megy direkt házhoz pofonért, és ez szerintem nem előítéleteskedés. Elég, ha van a családban alkesz, a közelemben sem akarok olyat tudni, nemhogy az életemben, akivel hasonló problémák vannak. Akármennyire szimpatikus, akarna a franc tovább ismerkedni olyannal, akiből újra bármikor kitörhet az alkoholizmus, meg pláne úgy, hogy egy pezsgőt, egy bort ne lehessen vele vagy a társaságában meginni. Most könnyebb elébe menni a problémának, mint a közös életet felszámolni...
dec. 5. 12:59
 16/105 anonim ***** válasza:
60%

8.

Amúgy én megértem a problémádat, csak a legtöbb ember nem fogja ezt elfogadni és ez ellen nem nagyon tehetsz. Nekem is megvan a magam függősége és tudom, hogy sosem fogják elfogadni. Ez egy ilyen dolog.

Az egyetlen, ahol ismerkedhetsz az az elvonó vagy az AA gyűlés, ahol egy hasonló helyzetű nővel esetleg van esélye, mert ő nem kiálthat rád kígyót-békát és érteni fogja, hogy miről van szó.

dec. 5. 13:02
 17/105 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez egyszer történik meg, az egy pozitív dolog. Mert azt mutatja, hogy bár esetleg régen egy szar időszakodban nem volt lelkierőd (vagy csak rossz volt a közeg, te meg fiatal kis hülye), de azóta nagyon is van lelkierőd, mert a leszokáshoz sokkal erősebbnek kell lenni, mint a rászokás megtagadásához. Tanultál a dologból, megerősödve jöttél ki belőle.

Viszont te többször is visszaestél, egyszer még 15 hónap után is. Ezek után nincs sok hitele annak sem, hogy most épp 20 hónapja nem ittál.

dec. 5. 13:06
 18/105 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként tele a korosztályod félalkoholista férfiakkal, akik bőven többet isznak mint egészséges lenne, de egy pillanatig sem ismerik el hogy bármit is másképp kéne. És sokszor még ők is sikerrel ismerkednek, és a párjuk is tudja, tudta az elejétől.
dec. 5. 13:08
 19/105 anonim ***** válasza:
100%

18.

Ez inkább rossz, mint jó dolog, hogy az alkoholizmus ennyire elterjedt, "jól van az" dolog. Iszik a bunkómunkás, iszik az értelmiségi, iszik a szaki, iszik a munkanélküli, mindenki.

Iszik a fiatal, mert buli, iszik a középkorú, mert "kell, hogy túléljem a hetet" vagy "ezt mekkő innyi", iszik a nyugdíjas, "mert az orvosság".

Ok meg mindig van: születés, halál, esküvő, válás, nyertünk, vesztettünk, egészségünkre, Jenci bácsit tizedszer vitte el a mentő a májával, meleg van, hideg van, semmilyen az idő, Gyurcsány-csomag, Orbán-csomag, mert sok pénzem van, mert épp semmim nincs, mert bevonták a jogsit, mert csak, mert a férjem hülye, mert az asszony hülye, mert ma este se nyertem a lottón, mert... mert... mert.

dec. 5. 13:11
 20/105 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként viszont tényleg meg kell várni, hogy kellően távoli múlt legyen belőle. Mint azok a hülyeségek, amiket az ember 17 éves fejjel csinált, de érettebb fejjel ezer százalék, hogy nem csinálná újra.
dec. 5. 13:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!