Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkedéskor hányadik randin (mikor) illik elmondani hogy felépülő szenvedélybeteg vagyok?
Felépülő alkoholista vagyok, bő 20 hónapja absztinens.
Ez az eddigi leghosszabb absztinenciám, 2-3 hónapos leállásaim már voltak korábban is, illetve egyszer visszaestem 15 hónap után. Most sokkal komolyabban veszem az egészet és tényleg nem akarok többet inni.
Első randin nyilván meredek szóba hozni ezt a témát mert ijesztő.
De valamikor el kell mondani mert letagadni nem fogom.
F/33
89: Az feltűnt hogy én nem vedelek? Tehát nem iszom alkoholt? Nektek meg jó ivást. Biztos vagyok benne hogy többet iszik a férjed is meg te is mint évi pár alkalom, csak ugye az fancy, elfogadott dolog. Az alkoholizmus meg fuj fuj.
S egyesek ezt próbálják beállítani valami jellemhibának hogy én egyáltalán nem iszom.
91.
De elég sokszor visszaestél az alkoholista szintre, ez a gond. Ez így nem több, mint egy Garfield háromképkockás.
"1.kép Most fogyózom. 2.kép (Bedob egy fánkot) Most nem fogyózom. 3.Most fogyózom
Meg lehet iszol, csak suttyomban. Apám is eljátssza, hogy ő nem iszik meg "leszokott", de inkább csak nem iszik mások előtt, csak amikor nincs ott senki + azokra van dumája. A gyomorkeserű az "orvosság", "egy sör nem számít", "túl sok az üveg és nem fér be a szekrénybe, muszáj egyet meginni" stb.
Te se olvasol 92? Több mint 20 hónapja absztinens vagyok! MI értelme lenne a neten ezt kamuzni? Semmi! Még ha a családnak kamuzza az alkesz hogy nem iszik azt értem, de ennek 0 értelme lenne!
Napra pontosan tudom mikor ittam utoljára.
Csak így lehet felépülni belőle. Amit apád csinál az nem leszokás, ő iszik, ennyi.
Ne belőle indulj ki, én komolyan veszem a felépülést. Még alkoholmentes italt se iszom.
94: Én azért nem iszom mert nem szeretnék meghalni idő előtt. Egyébként aktív koromban se ittam önkívületre magam, meg tudtam állni egy szintnél, csak túl sokat ittam, úgy összességében.
Aki meg otthon borozgat csak úgy, just for fun, már az se normális.
A normál szint valahol ott ér véget hogy van valami alkalom amire iszunk, ritkán, akkor se sokat. Nem az hogy pár naponta borozol a pasiddal filmezés közben.
Mert igenis ez az átlag, ezek vagytok ti. Ti ezt nevezitek kevésnek. A 2-3 naponta megiszunk egy üveg bort a pasimmal szintet.
Ez a magyar társadalom ahol az alkoholfogyasztás elfogadott, elvárt, de ha gyógyuló alkoholista vagy, megvetnek mint egy rühes kutyát.
Pedig te nem iszol, a többiek (ki mennyit) igen...
"Biztos vagyok benne hogy többet iszik a férjed is meg te is mint évi pár alkalom, csak ugye az fancy, elfogadott dolog. Az alkoholizmus meg fuj fuj."
Nem azt mondtam, hogy évi pár alkalommal iszunk. Inkább kétheti egyszer, mondjuk egy pohár bort vagy nyáron egy üveg sört. Évi 3szor nyári bográcsozáson többet, berźgni nem szoktunk mondjuk, mert gyerekeink vannak.
Az alkohollal az égvilágon semmi baj nincs, ha az ember tud mértéket tartani benne. Te nem tudtál, többször sem, de a többseg egesz életében nem lesz alkoholista. Te nem bírtad ki, mert megvan benned a függőségre valo hajlam, es ez itt a probléma, hogy míg másban nincs meg vagy nem valószímü, benned már tuti.
96: Na, csak kiderült hogy már 2 hetente isztok. S a férjed lehet hogy rákapcsol idővel, vagy akár te. Vagy az az 1 sör nem is 1, inkább 2-3...
Azt viszont kibírom hogy ne igyak, úgy hogy alkoholista vagyok. Nem kicsi akaraterő kell hozzá, bár így lassan 2 évesen már könnyebb mint 3 hónap után.
97: Igen, nagyon valószínű hogy csak pár havonta van egy kellemes este...frusztrált vagy, hiányzik a borocska? Tölts egyet.
Hisz te nem vagy függő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!