Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Alapítanátok családot egy olyan férfival aki nettó 170 ezret keres havonta?
El tudnátok képzelni a jövőt vele?
F/31
Amúgy neked miért fixaideád, hogy a nő a gyerek 10 éves koráig csak fekszik otthon és netezik? 1,5 éves a lányom, és teljes állásban dolgozom mellette, szerintem nem vagyok egyedül (már csak azért sem, mert a bölcsiben nem ő az egyetlen 1,5 éves, és ez egy állami bölcsi, szóval munkáltatói igazolás kell mindenkitől). Én nem is ismerek olyat, aki nem ment vissza dolgozni a gyerek legkésőbb 2 éves korában. Viszont az igenis zavarna, ha addig, amíg én nem dolgozok, csak nyomorogni tudnánk. Egy havi bevásárlásunk több 170-nél, és nem lazacot vacsorázunk kaviárral minden este, ne szórakozz már. Oké, hogy Budapest, nem BAZ megye, de azért nem hiszem, hogy jelentősen olcsóbbak lennének az élelmiszerek, tisztítószerek, háztartási dolgok, stb BAZ-ban, mint BP-n. És akkor itt még a rezsit, a lakáshitelt, az autóval kapcsolatos költségeket, a bölcsis étkeztetést (állami bölcsi, igen, attól még nem 100% ingyenes), az ajánlott oltásokat, a ruhákat, pelenkát bele se számoltam. Hobbiról, szórakozásról meg szó sem esett. Szóval nem, bocs, de 170 nettó szerintem semmire sem elég. Persze, ha egyedül élsz és van tehermentes saját ingatlan, ahol lakhatsz, akkor a közmunkapénz is elég bármire, de ha már családról beszélünk akkor ez semmi, az meg igenis aggasztó lenne számomra, hogy ha velem valami történik, ami miatt nem tudok dolgozni, akkor adósodhatunk el vagy agyalhatunk rajta, hogy most enni adunk a gyereknek vagy befűtünk télire. Ilyen, hogy megtakarítás vagy befektetés, a gyerek jövőjének egyengetése fel sem merül ekkora fizetés mellett, márpedig minek vállal gyereket az, aki úgy van vele, hogy majd 18 évesen szélnek ereszti, hogy oldja meg az életét, ahogy akarja, ugyanabban a nyomorban, mint ő maga?
Szóval az őszinte válaszom: nem, nem tudnék elképzelni jövőt olyan férfivel, aki 170 nettót keres, és ezzel elégedett is. Tudom, hogy sokan vannak, akik ennyiből élnek az országban, ez szomorú, nem helyénvaló, attól még előttem itt a döntési lehetőség (azaz, már nincs, mert már férjnél vagyok és van gyerek is, szóval már "mindegy"), és nem mennék bele tudatosan ebbe a szituációba.
Egyébként ha téged zavar, akkor nyugodtan költözz el máshová. Nem muszály BP-re költözni, az ország más régióiban is lehet élni, ahol van jobb munka, több lehetőség, de tudtommal Ózd környéke így a létező legrosszabb Mordor az országban, szóval ha a jelen helyeden nem tudsz előrelépni és szebb életet megteremteni magadnak, akkor vagy beletörődsz, vagy változtatsz.
Őszintén válaszolj már egy kerdesre: szerinted 170 ezer forint elég ahhoz hogy eltartsd legalább magadat és egy gyereket? Úgy hogy nem nélkülöztök.
Tegyük fel gyereket vállalsz egy átlag fizetésű nővel, de a példa kedvéért keressen mondjuk annyit amennyit te. Az 170 ezer.
A kettő együtt 340 egy hónapra.
Van mondjuk egy nyolcvan ezres lakashiteletek, marad 260.
Legyen 40 a rezsi, akkor 220.
A kaja kettotokre simán van egy 100as.
120 marad.
Egy csomag pelenka van vagy 5 ezer forint. 1 csomag! A gyerek kB két havonta kinovi a ruháit, sokat betegek még kicsik, a gyógyszer sokba kerül. Néha nektek is kell új ruha.
Ha van kocsitok akkor arra a biztosítás, benzin, néha javítás.
Később a gyerek tápszere, bébi étele. És ezt mind havi 120bol úgy hogy félre tenni se ártana hátha jön valami váratlan kiadás, vagy ne adj isten elmennetek egy nyaralasra.
És ez csak egy gyerekkel számolva!
Aztán tegyük fel elváltok. Akkor aki marad a lakásban az fizeti tovább a hitelt. Tegyük fel te. Máris elment a fizetesedbol 80 ezer. Maradt 90. Adni kellene valami reális értékű gyerektartast ami alsó hangon 30 ezer. Marad öcsém kemény 60 ezred minden másra!
Nos, szerinted ez a pénz elég a gyerekvallalasra?
Ne arra keresd a választ hogy elég e ez a fizetés egy nőnek, olyan mindig akad akinek elég. Nyilván a nyomortelepről jött ciganylanynak te lennél az isten. Arra keresd a választ hogy ez a te igenyeidet kielegiti e és legfőképpen arra hogy szerinted elég e hogy felnevelj úgy egy gyereket hogy az semmiben ne szenvedjen hiányt.
És a hiány alatt nem azt értem hogy globus ketchup helyett tescosat kell ennie, hanem hogy ne az osztalytarsai szüleinek kelljen mondjuk osszedobni a pénzt hogy elmehessen a szerencsétlen egy osztalykirandulasra.
154: ez a matek ott romlik el hogy nincs hitel, van egy lakás, ahol tudnánk családot alapítani.
40 a rezsi ott, de családdal se lenne sokkal több, a fűtés amúgyis annyi amennyi, az áram több lenne.
Szóval ha van mondjuk 340 jövedelmünk havonta, nehogy már azt vakerold le hogy 300 nem elég megélni mondjuk 3 főnek, amiből 1 bébi.
#156 de az az 1 bébi az nagyjából csak 1 évig lesz "bébi", az a gyerek egy szempillantás alatt felnő és minél idősebb, annál többe kerül egyébként.
Amúgy havi 300 szerintem igencsak csücskösen elég 2 felnőttre és 1 egyre nagyobb igényekkel rendelkező gyerekre. Kb létezni lehet ennyiből, éhen nem haltok, de hogy Balatonra sem juttok el, az is ziher. Az ilyen élet a legnagyobb szerelmet is kiöli az emberből, és aki ezt előre látja, az inkább nem megy bele a kapcsolatba, vagy erősen tesz érte, hogy ne így legyen.
157: miért ne lenne elég amúgy? Lesz mindig belőle ruhája a gyereknek, lesz étel, mi kellene még?
Igen, lakást nem fogok tudni venni neki érettségire. Az igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!