Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek, hogy ne érezzem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, hogy ne érezzem így magam?

Figyelt kérdés

Nem tudom valóság szerint miért írok ide ki kérdést, de úgy gondolom, hogy jól hátsóba rúgás hiányzik nekem, lehordás hátha észhez térek és kezdek magammal valamit.

Van egy nagyon jó párom akivel több mint 10 éve együtt élek, akit szeretek és még mielőtt valaki megvádolna nem, nem csalnám meg. Viszont oda jutottam, hogy hiányzik a bizsergés, pusztító vágy. Vele igazság szerint soha nem tapasztaltam meg az érzést. Éreztem valamilyen "pillangókat", stresszt, kedveltem, tetszett mint férfi, de több nem alakult ki.

Igazából még szerelmes sem voltam senkibe.

Szerintem ez a probléma gyökere, hogy szeretném átélni, de tudom, hogy vele nem lehetséges és a bűntudat megöl miért nem tudok hálás lenni amikor nagyon szeretetteljes kapcsolatban élek.

Nem segít, hogy szexelünk, eljárkálunk valahová.

Mit kéne csinálni?

(Elhagyni nem akarom ahhoz túlságosan is szeretem mint társam.)

31/N

dec. 2. 19:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:
35%
61# Kezdjük ott, hogy te saját magadat sem szereted, hiszen, amit csinálsz az egy önmarcangolás, önkínzás. Mesterien megmagyarázod magadnak(és próbálod nekünk is), hogy az uncsi kis életed jó, nagyon jó, de mégse, de másra vágyom, de közben bűntudatom van. A fenének írtál ki kérdést? Ja, hogy csökkentsd a disszonáns érzéseidet. Olvasd vissza, hányszor írtad le, hogy szereted a párod. Kinek bizonygatod ennyire..Ez egy lufi..és ki fog pukkadni benned.És pontosan ezért van bűntudatod, mert legbelül érzed, hogy hamis, amit csinálsz.
dec. 4. 00:43
 72/83 anonim ***** válasza:
35%
#71 nekem is pont ezek jutottak eszembe... Szerintem is a bűntudat tartja még a párja mellett.
dec. 4. 01:56
 73/83 anonim ***** válasza:
35%
Nekem is az a gondolat jutott eszembe, amit 68-as leírt. Hogy oda kell figyelni, mert az élethazugságok sajnos akár betegségekhez is vezethetnek. Szerintem fontos, hogy önazonos életet éljünk. Kifejezzük azt is, ami nem kellemes és nem cukormáz. Kérdező esetében még nem jött el a harmadik személy, de a 60as válaszoló esetében már igen. Az ő esetében szerintem érthetetlen a döntése, már csak azért is, mert senki se fogja megdicsérni, hogy sorozatban megcsalja a férjét. 3 embert tesz tönkre ez a vergődés és nulla pozitív hozadéka van. Az élet már csak ilyen, hogy hiába kaparunk, úszunk az árral szemben, a változás beköszönt. És semmire sincsen garancia, mert ha egyszer a másik fél rájön, hogy nem szeretik eléggé, hogy szinte csak látszat meg színjáték az egész, amiben él, pláne, hogy meg is csalják, akkor jó eséllyel ő fog borítani mindent. Nehéz döntések ezek, és semmire sincs biztosíték. De szerintem érezni kell, ha valami már nem működik és komolyan kell venni az elsöprő érzéseket, nem pedig elnyomni. Mert úgyse lehet, és valahol ki fognak jönni.
dec. 4. 07:40
 74/83 anonim ***** válasza:
68%
Én pedig nem értem miért ment el ez a kérdés olyan irányba amely tök fölösleges az ő szempontjából nézve. Férjnél vagyok és még nálam is előfordul, hogy fantáziálok más férfiakkal való szexről, vagy, hogy újra átélem a szerelmet pedig én is szeretem a férjem. Vannak gyerekeink is és biztos vagyok benne 100%, hogy ő is gondol más nőkre. De egyikünk se akarja megcsalni a másikat. Teljesen természetes amit érez és mindenki életében van olyan szakasz, hogy elő bukkan. Aki azt mondja, hogy nem az hazudik vagy még nem ért el oda. Az a legnagyobb baj, hogy bűntudata van. Itt más gond nincs. Ha meg netán jön harmadik személy akkor majd dönt. Igaz az érzelmi megcsalás is gáz, de ha nem keresi más férfiak társaságát akkor nem hiszem, hogy sor kerülne rá. Nekem inkább a párja gyanús aki kijelentette, hogy ő ugyan kinek kéne és hazudott neki. Kétszer se ne mondom, hogy a vele való bizonytalanság okozza inkább ezeket a gondolatokat ha egy ideje érez így. Majd nehogy a párja lépjen le míg ti itt abriktoljátok csórit. Habár remélem, hogy ilyesmire nem kerül sor és ez elmúlik, rájönnek, hogy egymást keresik. 🤍
dec. 4. 07:54
 75/83 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem sincs szükség arra, hogy arra akarjuk rábeszélni, hogy szakítson mert semmi jogunk hozzá és mert úgyse fog.

Most vagy sok irigy egyed írt ide aki nem akarja, hogy jól érezze magát, vagy túl vannak már kb. 10 kapcsolaton és ha nincs meg a tűz már váltanak is. Aztán csak rájönnek, hogy nem lehet megtartani a nagy lángot örökkön örökké.

Volt eddig 3 párkapcsolatom és egyiket se azért raktam ki mert elmúlt a szenvedély hanem mert nem illetünk össze. Valamint az egyik megcsalt szóval érthető.

"Nehéz döntések ezek, és semmire sincs biztosíték. De szerintem érezni kell, ha valami már nem működik és komolyan kell venni az elsöprő érzéseket, nem pedig elnyomni. "

Legvégül csak az egymás iránti szeretet és tisztelet marad. Ha valaki szereti és tiszteli a párját nem fogja hátba szúrni, azaz megcsalni inkább szól előtte hogyan érez és szakítanak, vagy mit tudom én nyílt kapcsolatban lesznek.

Úgy beszélnek itt mintha az emberek nem vennének részt orgiákban, hármasokban és mindegyik azzal végződik, hogy különválnak.

Mellesleg ha tényleg úgy van mint többször leírta, hogy szeretik egymást akkor tényleg felfoghatatlan miért cserélje le magányra, vagy más palira aki nem biztos, hogy szeretné.

De jó lesz már neki 10+ éves kapcsolatot kidobni és keresgélni a sok haszontalan férfiak közül egy normálisat.

Inkább maradjon ahol van és igenis majd az élet, "sors" elrendezi, hogy mi legyen.

dec. 4. 08:23
 76/83 anonim ***** válasza:
100%
Ezt kommunikációval lehet feloldani. Kérdezd meg a párod, hogy boldog-e veled? Vannak e olyan vágyai, amit szeretne megélni? Csináljatok beszélgetős estéket, olyan programokat, ami eddig nem volt. Aztán majd kiderül.
dec. 4. 10:20
 77/83 A kérdező kommentje:

71# 72# és 73#

Látom olyan típusú emberek vagytok akik nem képesek tiszteletben tartani más emberek kérését. Csak hajtjátok a magatékat mintha a ti életetek múlna rajta. Szerintem világosan kifejeztem magam valamelyikőtöknek, hogyha ti hasonló szituációba keveredtek akkor csináljátok másképp. Lejegyeztem azt is, hogy majd ha ráfizetek akkor úgy jártam, de mivel senki se tudja megjósolni a jövőt így nem fogok szakítani tehát fölöslegesen írjátok.

"Olvasd vissza, hányszor írtad le, hogy szereted a párod. Kinek bizonygatod ennyire..Ez egy lufi..és ki fog pukkadni benned.És pontosan ezért van bűntudatod, mert legbelül érzed, hogy hamis, amit csinálsz."

Inkább olvasd vissza, hogy mennyiszer játszottad el a többivel a "mindentudót" mintha pénzt kapnál érte. Inkább veletek vannak problémák ha ti ennyire szívén veszitek egy ismeretlen nő döntését.

74#,75# és 76#

Nektek köszönöm a hasznos válaszokat. Megpróbálok másképp állni a helyzethez. Gondolkodtam rajta, valószínűleg az a baj, hogy tapasztalatatlan vagyok és abban a hitben voltam, hogy rossz amit érzek, valamilyen mértékben olyan mintha megcsalnám a párom miközben többen leírták, hogy éreznek hasonlóan és teljesen normális.

Más szemszögből fogom megvizsgálni és inkább a kapcsolatomra fogok koncentrálni mint a lelkiismeret-furdalás.

Kérdésem lezártnak tekinthető, bárki ha véletlenül ír nem fogok rá reagálni. Kaptam elég pozitív választ amelyeket hasznomra fogom fordítani a párommal akivel szeretjük egymást.

dec. 4. 13:21
 78/83 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell reagálnod, rég túllépett rajtad ez a beszélgetés. Töröld a figyelt kérdéseid közül.
dec. 4. 13:33
 79/83 anonim ***** válasza:
70%
78 Kétlem ha példának okáért írtál neki. Én a 74 vagyok és örülök neki, hogy nem hagyja magát befolyásolni olyan válaszokkal amelyek erőszakosak. Majd ha netán puffan feláll (vagy se). Nem a mi dolgunk és pont azért nem kéne túlzásokba esni.
dec. 4. 14:06
 80/83 anonim ***** válasza:
48%
Szia! Kérlek, ha még olvasod egyáltalán ezt a kommentet . Ne szakíts vele nagyon ritka az aki nagyon szeret és tud is. Ritka kincs a mai világba ne keresd a szerelmet. Azt a mindent elsöprő dolgot. Az nem nevezhető szerelemnek. Csak vágynak. A szerelem egy idő után szeretette alakul. 10 év nem kis idő gratulálok neked tényleg. Viszont egyet tehetsz, hogy dolgozhattok ezen programok, kirándulások élmények, stb. Könyveket is tudsz a témában olvasni. Ne várd a csodát egy jó kapcsolatért dolgozni kell. Keresd a másikban azt, ami még benne van. Mindig mélyíteni a kapcsolatot és jobban megismerni egymást. Hogy soha ne muljon el a szeretet és a szerelem. Próbáld Ki. Én drukkolok neked úgy, hogy én össze tennem a két kezem egy ilyen férfiért!!!:)
jan. 25. 08:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!