Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek, hogy ne érezzem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, hogy ne érezzem így magam?

Figyelt kérdés

Nem tudom valóság szerint miért írok ide ki kérdést, de úgy gondolom, hogy jól hátsóba rúgás hiányzik nekem, lehordás hátha észhez térek és kezdek magammal valamit.

Van egy nagyon jó párom akivel több mint 10 éve együtt élek, akit szeretek és még mielőtt valaki megvádolna nem, nem csalnám meg. Viszont oda jutottam, hogy hiányzik a bizsergés, pusztító vágy. Vele igazság szerint soha nem tapasztaltam meg az érzést. Éreztem valamilyen "pillangókat", stresszt, kedveltem, tetszett mint férfi, de több nem alakult ki.

Igazából még szerelmes sem voltam senkibe.

Szerintem ez a probléma gyökere, hogy szeretném átélni, de tudom, hogy vele nem lehetséges és a bűntudat megöl miért nem tudok hálás lenni amikor nagyon szeretetteljes kapcsolatban élek.

Nem segít, hogy szexelünk, eljárkálunk valahová.

Mit kéne csinálni?

(Elhagyni nem akarom ahhoz túlságosan is szeretem mint társam.)

31/N

tegnap 19:57
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

19#

Nem élek fantáziák világában, azt írtam, hogy elmúlik amire vágyom és nem fogom a működőképes kapcsolatom eldobni múlandó ösztönös vágyak miatt. Egyszerűen csak a fejemben kell "átprogramozni" ezt az ürességet. Amúgy romantikus filmeket nem szoktam nagyon nézni mert pontosan nem a valóságot tükrözik mint ahogyan szóba hoztad.

tegnap 21:09
 22/37 anonim ***** válasza:
49%

Nem olvastam el a válaszokat, ezért bocs, ha ugyanazt írom le, mint valaki más.

A "bizsergés" és a "pillangók" minden kapcsolatban el fognak tűnni.

Ha ezt akarod érezni mindig, akkor évente/két évente váltanod kéne partnert.

Viszont a szeretet, a mély szerelem (nem a pillangós), a bizalom az csak egy hosszútávú kapcsolatban alakulhat ki.

Néha uncsi? Igen. Megszokott? Persze.

Ennek ellenére nem kell besavanyodni.

Menjetek, csináljatok közös programokat, randizzatok.

Nyilván nem lesz meg az "újdonság varázsa", de egy idő után ez senkinél nem lesz meg. Én nem áldoznám be a társam csak azért, mert éppen "izgalomra" vágyok. Nem éri meg. Ezt mérlegeld.

tegnap 21:09
 23/37 anonim ***** válasza:
83%

Ez vagy megcsalás akkor, vagy nyitott kapcsolat. Kérdezd meg a párodat, hogy melyik legyen 😕

Értem amúgy, hát persze, ki ne vágyna a fellángolás szerelmes rózsaszín ködös időszakára? Én támogatom, hogy menj ez az érzés után, mert tényleg ezért élünk, hogy ilyeneket átéljünk. De közben meg tudod pontosan mit kockáztatsz vele...

Valószínűleg megszűnik ez a stabil biztonságos kiszámítható életed, és rengeteg dologról mondasz majd le nélküle, de mégis lesz lehetőséged rá, hogy átélj valami olyat, amit vele már biztosan nem.

Én is az vagyok, mint te... ülök a langyos hígfoscsiban, közben meg elmegy az élet!! Mert a komfortzónában bezárva lenni kényelmes... hát menj, hagyd ott, mozdulj ki belőle, ha ezt akarod, csak dönts! Mert idő van!! Nem akarlak persze belehajszolbi valami kapuzárási pánok dologba, de inkább még most, mint 40-50 évesen... később egyre csak nehezenb és nehezebb.

A morális részét azt döntsd el te, hogy megcsinálod vagy nem csinálod, szakítasz vagy nem szakítasz, nyitottan vagy megcsalva...

Én nem tudok híve lenni a megszokásból együtt vagyunk kapcsolatoknak...

tegnap 21:20
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

Még azt is el tudom képzelni, hogy ő is így érez, csak nem mer úgy viselkedni, ahogy nem illik, nem szokott stb.

Nem lehetséges?

tegnap 21:20
 25/37 A kérdező kommentje:

24#

Biztosan. Egyszer elszólta magát, hogy: "Kinek kellenék már 38 évesen". Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy azonosan érzünk. Viszont szerintem a nyitott kapcsolat nem jó ötlet. Attól még az is jobb ha szakítunk mert mindketten féltékeny típusúak vagyunk és kötve hiszem, hogy valamilyen érzések nem alakulnának ki a szexpartner iránt.

Vagyis bár testileg nem csalnánk meg egymást érzelmileg fixen.

Nem tudom mi lenne a jó megoldás.

tegnap 21:31
 26/37 anonim ***** válasza:
Beszéljetek erről őszintén. Új, felszabadult, boldog időszakotok lehet!
tegnap 21:37
 27/37 anonim ***** válasza:
26 vagyok - úgy értem, egymással, csak ti ketten.
tegnap 21:39
 28/37 A kérdező kommentje:

26#

Nem lehetséges mert terel, sőt letagadja, hogy ő neki hiányzik más nő, maga a pezsgés. Akkor rákérdeztem hogyan gondolja és azt mondta, válaszul, hogy sehogy, félreértettem. Erről ennyit. Végigfutott a fejemben, hogy majd ha mégis akadna más nő a hátam mögött fog vele kavarni miközben én nem tenném meg. De ha úgy lenne akkor egyértelműen vége. Azt hiszem azon múlik mit hoz utunkba az élet...

tegnap 21:47
 29/37 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező, egyfolytában racionalizálsz, letiltod magad, kissé tárggyá silányítod a kapcsolatot, nem hiszed, hogy létezik igaz szerelem... Mintha csak testből és teljesítményből állna az egész élet. Pont a lényeget hasítod le az érzelmeket és a lelked. Lehet valahol megsérültél és a félelem miatt ideológizálsz meg mindent. Az érzelmeket nem lehet irányítani ez a nagy bajod, mert az veszélyes. Inkább élsz egy kényelmes társas magányban, minthogy egy kis önismeretre tennél szert.

Ajánlom figyelmedbe a kötődési stílusokat, elkerülő kezdetnek megteszi. Elhagyási félelem séma, csökkentértékűség szégyen séma. Ismerd meg magad.

tegnap 22:07
 30/37 A kérdező kommentje:

29#

Őszintén szólva én tisztában vagyok vele, hogy kötődöm hozzá, de mindenki megtenné a helyemben mert a kapcsolatunk alapvetően nagyon jó. Szeretjük egymást csak az a híres kémia nincs ott. Az miatt viszont nem fogom elhagyni mert a kémiával nem jutok előbbre. Csak oda, hogy használgatnánk egymást a szexpartnerekkel és/vagy olyan kapcsolatban lennék amely fele annyira nem lenne olyan kielégítő érzelmi téren mint a jelenlegi.

Létezik szerelem is attól, hogy nem volt benne részem, de akkor sem fogok kockáztatni. Inkább maradok és ha rácseszek akkor úgy jártam. Nagyon fájna ha elhagyna, megcsalna, de hát ez feltételes mód. Senki sem tudja mit hoz a jövő tehát még egyszer leírom, hogy nem fogom a biztosat, jót lecserélni a rosszra és bizonytalanra.

Csináld meg te ha netán ilyen hasonló helyzetben kötsz ki. Bár nem is értem miért akarsz rábeszélni "analízissel" amikor nem azt kérdeztem, hogy elhagyjam-e.

tegnap 22:20
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!