Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érthető részemről, ha egy ilyen betegség után nem látom a jövőt a párommal?
Tavaly áprilisban nagyon beteg lett a párom, teljesen lebénult köldöktől lefelé, nem tudott üríteni, sem járni, kb. 2 hétig tartott ez, de 3 hétig volt kórházban. Begyulladt a gerince, azért volt ez, autoimmun természetű gyulladás. Nem tudták kideríteni az okát, előtte 2-3 hétten volt covidos, rákenték arra, pedig kb. 5 nap alatt meggyógyult, enyhe tünetei voltak.
Szóval jelenleg gyógyultnak van mondva, és semmi kontrollra nem kell járnia, pedig a talpa és a feneke egy kis része azóta is néha zsibbadós, tompább benne a normál érzés, és abnormális talpreflexei vannak.
Ahogy utánajártam rendesen, azt olvastam, hogy a betegek kevesebb mint a fele gyógyul meg rendesen, és akik igen, azok is csak hitték, és idős korukra lerobbannak, visszajönnek a vizelési és járási problémák, meg azt is olvastam hogy az, hogy "nem tudják az okát", leginkább hazugság, hiába mondják ezt az esetek több mint a felére. Mindenféle szunnyadó autoimmunbetegség, genetikai elfajulás, vagy akár rák állhat mögötte, egy facebook-os csoportban is több tucat bejegyzést láttam, hogy az ilyen betegek később rákosak lettek, vagy már a gerincggyulladás is a rákot jelezte előre.
Nos, hát azt tudni kell, hogy nekem NAGYON FONTOS a család, nagyon szeretnék gyerekeket, ez a fő életcéljaim egyike. Egyszerűen enélkül nekem nem élet az élet, ez szinte a kizárólagos jövőképem.
A páromat szeretem, főleg, hogy előtte 7 évig voltam egyedül és végre találtam valakit aki viszontszeret... de én így biztosan nem ejteném teherbe. Ő tudja, hogy nekem mennyire fontos és kapálózik, hogy ő is szeretne gyereket még mindig, de ez engem nemhogy nem nyugtat meg, hanem ellenérzéseim is vannak, szerintem felelőtlen az, aki így szeretne gyereket szülni, hogy teljesen bizonytalan a jövője és benne van a pakliban hogy ápolót csinál a párjából és traumatizálja a gyerekeit.
Érthető, ha én nem tudom ezt így tovább csinálni? Hogyan mondjam el neki úgy hogy megértse és ne szégyenítsen meg, ne keltse rossz hírem? Baromira nem érdemelném azt...
25/N
34/F
Kérdező
Feltetted a kérdést, jöttek rá vélemények, és olyanok tapasztalata is akik konkrétan átestek a betegségen.
Innentől kezdve többet mi nem tudunk nyújtani neked. Minket nem kell meggyőznöd semmiről. Menj és dönts belátásod szerint.
Komolyan ekkora fogyatékos vagy, hogy nem vagy képes felfogni semmit?
"Transverse myelitis may be idiopathic in nature, such that a definite cause is not identified. In these cases, it is rare for patients to have a recurrence."
Azt írták, nem találták meg az okát, ez pedig azt jelenti, hogy idiopatikus. Az pedig nem azt jelenti, hogy miért ne történne meg megint, hanem a statisztikák alapján pont az ellenkezője látszik: Általában nem tér vissza.
"The cause of 60% of TM cases may remain unknown despite the presence of inflammatory mechanisms."
Itt van, 60%, tehát rohadtul nem ritka, hogy nem derül ki semmi, a többség ilyen.
A tényeket szeretnéd, vagy pedig kielégít az, hogy valami agyatlan tajparaszt ideír egy sort, hogy ilyen betegséggel ne is szüljön?
Az pedig hogyan függ össze a terhességgel, hogy a covid milyen utólagos hibás immunrekaciót váltott ki nála? Már ha egyáltalán az volt az oka... Azt ugye tudod, hogy ilyen "logikát" nem alkalmazhatsz csak úgy? Hanem bizonyítékokat kell felmutatni az összefüggésre. Tehát jelentleg neked azt kell bizonyítanod, hogy akinek volt valami hibás immunreakciója pl. egy fertőzés miatt, annak nagyobb eséllyel nem bírja a várandósságot a teste. Gyerünk, bizonyítsd.
Bármelyik szakorvos ugyanezt mondaná neked, mint amit én ide leírtam, ezt garantálom.
Szerinted kinek hiszek? Egy hisztérikának aki idemásolt valamit, amit elsőre talált a guglival vagy valódi embereknek, és egy több ezer fős közösségnek ahol egyetlen egy ember sincs aki teljesen meggyógyult?
Csak az önérzeteteket projektáljátok most ide, mert teljesen nyilvánvaló, hogy az ésszerűség mellettem áll.
Csak a nők képtelenek elviselni ha néha rajtuk kívül álló tényezők is beleszólnak abba, hogy szülhetnek-e vagy nem.
Minden oké, vagy esetleg nem oké minden, de az apuka vállalná akár a gyereket is és sírva könyörög érte? Kapartassuk ki akár gerilla módon, az apa tudta nélkül is!
Úgy áll anyagilag, hogy nem is tudná tisztességben felnevelni? Szüljük csak meg, könnyes szemmel beszéljük szentimentálisan a babáról! Jö ötlet!
Súlyos egészségügyi kockázata van a terhességnek? Akár két életet is veszélyeztet? NEMÉRDEKEL, akkor is kell a gyerek, igenis terhes leszek, mert nekemnekemnekem jogom van rááá, hogy ÉN ÉN ÉN szüljek!
Lehet, hogy katéteres, pelusos, tolószékes leszek egyik napról a másikra? Nem baj, KELL gyerek, sőt, majd a kölkeim ápolnak! Sebaj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!