Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Érthető részemről, ha egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érthető részemről, ha egy ilyen betegség után nem látom a jövőt a párommal?

Figyelt kérdés

Tavaly áprilisban nagyon beteg lett a párom, teljesen lebénult köldöktől lefelé, nem tudott üríteni, sem járni, kb. 2 hétig tartott ez, de 3 hétig volt kórházban. Begyulladt a gerince, azért volt ez, autoimmun természetű gyulladás. Nem tudták kideríteni az okát, előtte 2-3 hétten volt covidos, rákenték arra, pedig kb. 5 nap alatt meggyógyult, enyhe tünetei voltak.

Szóval jelenleg gyógyultnak van mondva, és semmi kontrollra nem kell járnia, pedig a talpa és a feneke egy kis része azóta is néha zsibbadós, tompább benne a normál érzés, és abnormális talpreflexei vannak.

Ahogy utánajártam rendesen, azt olvastam, hogy a betegek kevesebb mint a fele gyógyul meg rendesen, és akik igen, azok is csak hitték, és idős korukra lerobbannak, visszajönnek a vizelési és járási problémák, meg azt is olvastam hogy az, hogy "nem tudják az okát", leginkább hazugság, hiába mondják ezt az esetek több mint a felére. Mindenféle szunnyadó autoimmunbetegség, genetikai elfajulás, vagy akár rák állhat mögötte, egy facebook-os csoportban is több tucat bejegyzést láttam, hogy az ilyen betegek később rákosak lettek, vagy már a gerincggyulladás is a rákot jelezte előre.

Nos, hát azt tudni kell, hogy nekem NAGYON FONTOS a család, nagyon szeretnék gyerekeket, ez a fő életcéljaim egyike. Egyszerűen enélkül nekem nem élet az élet, ez szinte a kizárólagos jövőképem.

A páromat szeretem, főleg, hogy előtte 7 évig voltam egyedül és végre találtam valakit aki viszontszeret... de én így biztosan nem ejteném teherbe. Ő tudja, hogy nekem mennyire fontos és kapálózik, hogy ő is szeretne gyereket még mindig, de ez engem nemhogy nem nyugtat meg, hanem ellenérzéseim is vannak, szerintem felelőtlen az, aki így szeretne gyereket szülni, hogy teljesen bizonytalan a jövője és benne van a pakliban hogy ápolót csinál a párjából és traumatizálja a gyerekeit.

Érthető, ha én nem tudom ezt így tovább csinálni? Hogyan mondjam el neki úgy hogy megértse és ne szégyenítsen meg, ne keltse rossz hírem? Baromira nem érdemelném azt...

25/N

34/F

2023. febr. 17. 11:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/89 Hans Pötterman ***** válasza:
33%

Baszki 😔

Nem irigyellek, nem is tudom mit tanácsoljak... Igazából érthetőek teljesen az aggályaid, én se merném ilyen alapokra helyezni a családalapítást. Valahogy keresni kéne komolyabb orvosokat, vizsgálatokat hogy biztos beazonosítható legyen mi is a helyzet, aztán az alapján meghozni a döntést,ami rohadt nehéz lesz,bárhogy is döntesz sok erőt és kitartást!

2023. febr. 17. 11:39
 2/89 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem szakíts vele. Olyan agymemésed van ettől, hogy valószínűleg te nem szereted őt. Remélem, hogyha esetleg te leszel nagyon beteg (esetleg rákos) a partnered nemhogy melletted fog állni, hanem elhagy minél hamarabb. Önző vagy. Nem is kicsit!
2023. febr. 17. 11:41
 3/89 anonim ***** válasza:
97%
Milyen betegség ez pontosan? A szakorvos mit mond? Interneten sok hülyeség terjed, inkább hozzáértővel beszéljetek.
2023. febr. 17. 11:42
 4/89 anonim ***** válasza:
95%
Miért van az, hogy az akar mindenáron gyereket akiből a legrosszabb szülő lesz, mert totál alkalmatlan?
2023. febr. 17. 11:44
 5/89 A kérdező kommentje:

De szeretem, csak a realitásban szeretek élni.

A betegség magyar neve haránt irányú gerincvelő gyulladás.

A szakorvos annyit mondott, hogy mivel nem találtak más betegséget amivel összefügghet a dolog, ezért nem tudnak semmi továbbit tenni érte, és annak a valószínűsége a legnagyobb, hogy soha többé nem lesz ezzel gondja. Meg, hogy a covid váltotta ki.

2023. febr. 17. 11:46
 6/89 anonim ***** válasza:
94%
Betegség, baleset bármikor bárkivel történhet, még veled is. A jövő mindig bizonytalan. A gyerekvállalásról az orvosokkal kellene konzultálni, nem a facebookról infókat levenni.
2023. febr. 17. 11:46
 7/89 A kérdező kommentje:
Álljon már meg a menet! A magyar egészségügy egy vágóhíd szintjén van nyílván, így persze hogy nincs rendes utánkövetés és nen istápolják a hátralevő életét hogy mi lesz belőle. A fb csoportokban meg rengeteg valódi beteget találtam, akik leírták a tapasztalataikat, és egyetlen egyet se találtam aki valóban kigyógyult volna ebből! Pedig nekik is azt mondták hogy nincs különösebb oka és nem kell aggódni.
2023. febr. 17. 11:49
 8/89 anonim ***** válasza:
97%

Ő sem érdemelné ezt. Nyilván nem tehet arról, hogy beteg lett. És te már elkönyvelted, neki annyi. Én biztos, hogy még jobban utánajárnék, több orvost felkeresnék. Gondolj bele, hogy milyen szörnyű lenne neki, ha emiatt elhagynád. Ezt nem tudod úgy elmondani, hogy ne vegye magára. Olyan, mintha nem is szeretnéd, rögtön elhajítanád, csak mert beteg lett. Én ezt sosem tudnám megtenni a párommal. Életem végéig furdalna a lelkiismeret.

Bár ha valaki ennyire szemellenzősen ragaszkodik egy ideálhoz, hogy semmilyen kompromisszumra sem képes... Nem tudom. Összevissza olvastál a neten, de beszéltél orvosokkal személyesen? Inkább kihajítanád. Senki nem mondta, hogy nem gyógyul meg, sőt...! Te már rögtön magadat félted, hogy jaj, mi van, ha gondoskodnod kell arról, akit állítólag szeretsz. Önző vagy szerintem.

2023. febr. 17. 11:51
 9/89 anonim ***** válasza:
97%

" a páromat szeretem"

Nem. Ez a kérdés alapján ez nem igaz. Ha így lenne, fel sem merülne ez a kérdés.

Gondolom nem vagytok házasok. Nem véletlenül hangzik el az esküszövegben az, hogy "együtt jóban, rosszban, egészségben, betegségben". Sz*rt sem érne a házasság intézménye, ha csak addig szólna, amíg jó és nincsenek bajok. Ha te el akarod hagyni azért, mert beteg, akkor valójában te azt szeretted a párodban a legjobban, hogy a puszt alétévéel beleillett a terviedbe. Most, hogy kicsit át kéne variálni a terveidet a betegség által, már nem is jó rá, nem is tervezel vele.

Hagyd el nyugodtan, nem érdemled meg, csak húzod az idejét, amit olynanal is tölthetne, aki szereti.

2023. febr. 17. 11:52
 10/89 anonim ***** válasza:
97%
Hagyd el! A leírtakból egyértelmű, hogy nem szereted (már), ne húzd az idejét és a sajátod sem.
2023. febr. 17. 11:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!