Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Érthető részemről, ha egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érthető részemről, ha egy ilyen betegség után nem látom a jövőt a párommal?

Figyelt kérdés

Tavaly áprilisban nagyon beteg lett a párom, teljesen lebénult köldöktől lefelé, nem tudott üríteni, sem járni, kb. 2 hétig tartott ez, de 3 hétig volt kórházban. Begyulladt a gerince, azért volt ez, autoimmun természetű gyulladás. Nem tudták kideríteni az okát, előtte 2-3 hétten volt covidos, rákenték arra, pedig kb. 5 nap alatt meggyógyult, enyhe tünetei voltak.

Szóval jelenleg gyógyultnak van mondva, és semmi kontrollra nem kell járnia, pedig a talpa és a feneke egy kis része azóta is néha zsibbadós, tompább benne a normál érzés, és abnormális talpreflexei vannak.

Ahogy utánajártam rendesen, azt olvastam, hogy a betegek kevesebb mint a fele gyógyul meg rendesen, és akik igen, azok is csak hitték, és idős korukra lerobbannak, visszajönnek a vizelési és járási problémák, meg azt is olvastam hogy az, hogy "nem tudják az okát", leginkább hazugság, hiába mondják ezt az esetek több mint a felére. Mindenféle szunnyadó autoimmunbetegség, genetikai elfajulás, vagy akár rák állhat mögötte, egy facebook-os csoportban is több tucat bejegyzést láttam, hogy az ilyen betegek később rákosak lettek, vagy már a gerincggyulladás is a rákot jelezte előre.

Nos, hát azt tudni kell, hogy nekem NAGYON FONTOS a család, nagyon szeretnék gyerekeket, ez a fő életcéljaim egyike. Egyszerűen enélkül nekem nem élet az élet, ez szinte a kizárólagos jövőképem.

A páromat szeretem, főleg, hogy előtte 7 évig voltam egyedül és végre találtam valakit aki viszontszeret... de én így biztosan nem ejteném teherbe. Ő tudja, hogy nekem mennyire fontos és kapálózik, hogy ő is szeretne gyereket még mindig, de ez engem nemhogy nem nyugtat meg, hanem ellenérzéseim is vannak, szerintem felelőtlen az, aki így szeretne gyereket szülni, hogy teljesen bizonytalan a jövője és benne van a pakliban hogy ápolót csinál a párjából és traumatizálja a gyerekeit.

Érthető, ha én nem tudom ezt így tovább csinálni? Hogyan mondjam el neki úgy hogy megértse és ne szégyenítsen meg, ne keltse rossz hírem? Baromira nem érdemelném azt...

25/N

34/F

2023. febr. 17. 11:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/89 anonim ***** válasza:
95%

“ megszoktam hogy feminista világban nincs olyan női részről hogy felelősség”

Fél oldallal később: brühühü sértegetnek 😭

2023. febr. 17. 14:00
 42/89 anonim ***** válasza:
96%
Bszd meg kérdező, akkor maradj vele. De kussoljál oké? Így nem lesz rossz hïred keltve, mert neked csak ez a lényeg. Hogy akarsz te gyereket nevelni, ha a saját döntéseidet és a következményeit sem mered mindenki előtt felvállalni? 🤔
2023. febr. 17. 14:02
 43/89 anonim ***** válasza:
95%

NEM ÉRTED, hogy semmi akadálya annak, hogy terhes legyen??? Kérdezz meg 5 neurológust, mind ezt fogja mondani, fogjad már fel. Még krónikus autoimmun betegségekkel is lehet szülni, olyanokkal, amelyeknél tényleg van vaskos esély arra, hogy idővel megjelennek újabb gyulladásos gócok.

A másik pedig, hogy a jelenlegi állás szerint ő nem beteg. A helyzet az információk ismeretében annyi, hogy van egy sérülése, ami nem 100%-ra gyógyult (bár még ezt sem tudjuk, mert az idegek lassan regenerálódnak, lehet, hogy jövő ilyenkorra még a szenzoros maradványok is elmúlnak). Ha valakinek eltörik a lába, és úgy forr össze, hogy van ott egy göb, és hosszabb futás vagy túra esetén fájdalmas lehet, az az ember BETEG és attól kell tartani, hogy biztos, hogy újabb csonttörései lesznek? Ugyanis most, ha nincs igazolható immunológiai háttere a betegségének, ennyi értelme van. Csak ez egy nagyon ritka betegség, vszeg itt most rajtam kívül senki sem ismeri részleteiben, a többiek vszeg nem is nagyon hallottak róla, és pont ezt próbálod most kihasználni.

2023. febr. 17. 14:04
 44/89 anonim ***** válasza:
90%
Én nagyon szeretem a páromat. Belegondoltam a te helyzetedbe. Nekem jó eséllyel az lenne döntésem, hogy vele maradok, és nem lesz gyerekünk, akármennyire is szeretnénk, mert nekem az ő egészsége, az ő élete és az, hogy együtt maradjunk, mindennél fontosabb, úgyhogy az egyetlen megoldás elengedni ezt az álmot. Nekem még megfordult a fejemben az örökbefogadás is, én attól sem zárkózom el, mivel nálam nem a vérségi kapcsolattól függ, hogy kötődök-e a gyerekedhez vagy sem, ez is működhetne. Na meg nagy előnye az örökbefogadásnak, hogy anyaként nem kell kitenned magad a terhességgel és a szüléssel járó egészségügyi kockázatoknak.
2023. febr. 17. 14:50
 45/89 anonim ***** válasza:
100%

44

De miért kellene elengedni?

2023. febr. 17. 14:57
 46/89 anonim ***** válasza:
94%

Én nem engedném el, mert ott van az örökbefogadás, nekem az oké,de nem mindenkinek az. Mivel a kérdező nagyon rá van parázva a terhességgel, szüléssel járó kockázatokra, neki lehet megoldás az örökbefogadás vagy pedig az elengedés, ha annyira nagyon szereti a párját, de elzárkózik az örökbefogadástól.

2023. febr. 17. 15:03
 47/89 anonim ***** válasza:
88%

De nincsen több kockázata a szülésnek, mint bárki másnál. Ezt magyarázom, hogy leír valótlan dolgokat, és kihasználja, hogy hozzád hasonló jóhiszemű emberek azok fényében válaszolnak, amiket ő összehord erről a betegségről.

Azért az egy lényeges info, hogy a ráparázása ok nélküli...

2023. febr. 17. 15:05
 48/89 anonim ***** válasza:
95%
Én csak abban bízom, hogy ez csak valami napi incel kamu történet, mert igaznak brutális lenne (főleg a kérdező megnyilvánulásai alapján...)
2023. febr. 17. 15:12
 49/89 anonim ***** válasza:
94%
Az a baj, hogy szerintem nem kamu, mert ez egy nagyon ritka betegség, amiről a lakosság egy maréknyi része hallott csak, nem tudom, hogyan tudott volna kitalálni ilyen részletekbe menően ilyesmit...
2023. febr. 17. 15:14
 50/89 anonim ***** válasza:
96%

Teljesen mindegy hogy van e kockázat, ha a kérdező fejében megragadt ez a gondolat. Ez is valahol egy bizalomvesztés. Csinálhat a csaj bármit már nem fog benne száz százalékosan megbízni a kérdező (vagyis a csaj szervezetének működésében). Ezek fejben dőlnek el. Lehet kérni még 2-3 helyről szakvéleményt, de aki így fél mint a kérdező (amihez joga van), annak jobb ha hagyja ezt az egészet. Ha csak náthás lesz innentől kezdve a párja már akkor is pánikolni fog a kérdező.

Ha az orvosi szakvélemények engedik a terhességet(!), akkor érdemes lenne még pszichológushoz is ellátogatni, mert érthető okokból pszichésen is megviselte mindkettőjüket a betegség. A bizalomvesztést is vissza kellene állítani.

2023. febr. 17. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!