Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érthető részemről, ha egy ilyen betegség után nem látom a jövőt a párommal?
Tavaly áprilisban nagyon beteg lett a párom, teljesen lebénult köldöktől lefelé, nem tudott üríteni, sem járni, kb. 2 hétig tartott ez, de 3 hétig volt kórházban. Begyulladt a gerince, azért volt ez, autoimmun természetű gyulladás. Nem tudták kideríteni az okát, előtte 2-3 hétten volt covidos, rákenték arra, pedig kb. 5 nap alatt meggyógyult, enyhe tünetei voltak.
Szóval jelenleg gyógyultnak van mondva, és semmi kontrollra nem kell járnia, pedig a talpa és a feneke egy kis része azóta is néha zsibbadós, tompább benne a normál érzés, és abnormális talpreflexei vannak.
Ahogy utánajártam rendesen, azt olvastam, hogy a betegek kevesebb mint a fele gyógyul meg rendesen, és akik igen, azok is csak hitték, és idős korukra lerobbannak, visszajönnek a vizelési és járási problémák, meg azt is olvastam hogy az, hogy "nem tudják az okát", leginkább hazugság, hiába mondják ezt az esetek több mint a felére. Mindenféle szunnyadó autoimmunbetegség, genetikai elfajulás, vagy akár rák állhat mögötte, egy facebook-os csoportban is több tucat bejegyzést láttam, hogy az ilyen betegek később rákosak lettek, vagy már a gerincggyulladás is a rákot jelezte előre.
Nos, hát azt tudni kell, hogy nekem NAGYON FONTOS a család, nagyon szeretnék gyerekeket, ez a fő életcéljaim egyike. Egyszerűen enélkül nekem nem élet az élet, ez szinte a kizárólagos jövőképem.
A páromat szeretem, főleg, hogy előtte 7 évig voltam egyedül és végre találtam valakit aki viszontszeret... de én így biztosan nem ejteném teherbe. Ő tudja, hogy nekem mennyire fontos és kapálózik, hogy ő is szeretne gyereket még mindig, de ez engem nemhogy nem nyugtat meg, hanem ellenérzéseim is vannak, szerintem felelőtlen az, aki így szeretne gyereket szülni, hogy teljesen bizonytalan a jövője és benne van a pakliban hogy ápolót csinál a párjából és traumatizálja a gyerekeit.
Érthető, ha én nem tudom ezt így tovább csinálni? Hogyan mondjam el neki úgy hogy megértse és ne szégyenítsen meg, ne keltse rossz hírem? Baromira nem érdemelném azt...
25/N
34/F
Ha kivizsgálták az a 17-es kommentemben említett 2 antitestre, valamint volt egy liquor immunológiai vizsgálat, akkor semmi mást nem lehet tenni, mint nézetni egy antoimmun panelt, ami magánban max. 30 000 ft (de abban minden benne van, és említettem észérvekkel együtt, hogy miért nem igazán szükséges), vagy ha NAGYON paranoiás, akkor esetleg egy Lyme-kór vizsgálat (csak ott meg esélyes a fals pozitív, szóval kell ELISA és Western-blot is). Ezen felül SEMMI nincs, amit tenni lehet, genetikai vizsgálatnak ennek a betegségnek a szempontjából zéró értelme van. Szóval nem kell Deákokat locsolni senkire, pláne nem az állami egészségügyben, ahol tilos, és felszámolni próbálják örökre eme szokást.
Ha mindene negatív, és csak szenzoros maradványtünetei vannak így 10 hónap után, akkor nincs semmi teendő, és nyugodtan vállalhat babát, ennyi.
Ami még nagyon fontos, az a sport, mozgás.
Biztos én vagyok a hülye meg szemét, hogy nem engedném hogy a gyerekem hordogassa ki egy olyan ember akinek a gerincvelőjéből abnormális reflexek erednek és nem mindenét érzi rendesen mint egy egészséges ember, és már egyszer megtörtént hogy még a saját vizeletét se tudta kiüríteni. Persze. Én vagyok a hülye ha komoly kockázati tényezőt látok hogy 10-15 kiló plusszal a hasán nem látnám biztonságosnak, ott van egy élőlény aki húzza a gerincét közben meg tele van hormonnal a vére ami ki tudja hogyan hat éppen az immunfolyamataira.
Elhiszem, hogy egyeseknek kényelmesebb optimista hazugságokban élni de nekem valóban mindenenm a baba, család, nem vágnék bele úgy hogy kockázatos.
Több tucat emberrel találkoztam a fb-on akinek szintén ugyanezeket a "nem tudjuk mitől volt de semmi baj" kamukat mondták, azóta pedig mégis súlyos betegek, tolószékben vagy akár ágyhoz kötve.
És tudom, hogy ha megmondanám neki akkor megszégyenítene, rosszhíremet keltené és nem, nem érdemlem meg, mert csak felelősségteljes vagyok és egészséges családot szeretnék.
Az is bullshit hogy nem genetika, mert akkor hogy lehet hogy nyugaton már elérhetőek olyan genetikai vizsgálatok amik misztikus jóslattal érnek már fel az illető egészségügyi előmenetelét illetően? Millió % hogy van köze ehhez.
De legyek megkövezve, azzal persze semmi gond nem volt hogy vagy 100 nő nézett azonnal selejtnek mert 180 cm alatti a magasságom, az teljesen rendben van, de az hogy nem akarok önző és felelőtlen gyerekvállalást, az kész skandallum... :D
Na jó te tényleg csak kifogásokat keresel hogy kidobhasd. Szakíts mielőbb, ennél csak jobbat érdemelhet szerencsétlen.
Te meg keress valami génszűrt pedigrés béranyát aztán örülj az aranyvérű gyereknek.
Pont azért keresel kifogásokat és nem csak lepattansz szó nélkül, mert félsz hogy újra évekig nem találsz olyan balekot akinek kellenél.
Hát kérdező, az az igazság hogy semmire nincs garancia.
Még egy egészséges nőnél, egy egészségesnek induló terhességnél is lehetnek később komplikációk. Bármi lehet. Én azt azért megértem, hogy ha valaki szeretne felkészülni ilyen szempontból is a jövőjére. De biztosíték semmire nincs.
Van ismerősöm ahol egészségesek voltak a szülők, a terhesség problémamentes volt, de a szülésnél került a gyerek oxigénhiányos állapotba, mert valami fertőzést kapott. Azóta fogyatékos a gyerek.
Ha te úgy gondolod hogy nem akarsz így gyereket, akkor ezt beszéld meg a pároddal. Mi mást lehet tanácsolni? Vagy bevállalod vagy nem.
Csak ezt időben közöld vele, mert akkor neki is van lehetősége mással párkapcsolatban lenni, mivel joga van hozzá.
"azzal persze semmi gond nem volt hogy vagy 100 nő nézett azonnal selejtnek mert 180 cm alatti a magasságom, az teljesen rendben van"
" 7 évembe telt mire összehoztam ezt a kapcsolatot...."
Itt az élő példa, miért nem szabad soha esélyt adni egy ilyen incel alkat h.ülyegyereknek.
Kajak incel vibes :D
29
Mondom én... :D
---
"Bezzeg arra éljenzene mindenki ha valaki azért nem akarna tőlem gyereket mert apám testvére skizofrén..."
Nagyon sok értelme annak se lenne, de még mindig több, mint annak, amit te csinálsz, ugyanis a skizofréniára való hajlam tényleg öröklődhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!