Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Romokban a házasságom, én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Romokban a házasságom, én pedig nem tudom, hogy meg akarom-e menteni. Éreztetek már így?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nem igazán tanácsért jövök, inkább személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Ha érzett valaki így, mi lett a vége?

Röviden miről is van szó. A kapcsolatunk nagyon szarul áll, igazából tök mindegy miért, de jelenleg csak élünk egymás mellett. Szerintem, ha mindketten akarjuk, kemény munkával még megoldható lenne. Kérdés persze, hogy akarja-e egyáltalán a párom (? házastársam, lakótársam, minek nevezzem ilyen körülmények mellett), de most nem erről van szó, hanem rólam. Nem tudom, hogy meg akarom-e menteni a házasságunkat. Válásban egyelőre nem gondolkodok. De érzem/tudom, hogy ha most nem teszünk sürgős lépéseket, visszafordíthatatlan lesz az elhidegülés. Mégsem teszek semmit, nem tudom rákényszeríteni magam, hogy leüljek vele beszélni. Egyszerűen annyira fáradtnak érzem magam ettől a kapcsolattól, hogy csak hagyom, hogy végérvényes legyen a tönkremenetel. Nem nevezném ezt közömbösségnek sem, még ha így is hangzik, csak nem tudom érdemes-e küzdeni tovább, újra, mégegyszer...

2022. okt. 23. 19:00
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
28%
El kell engedni. Jobb lesz nektek kulon
2022. okt. 23. 21:23
 22/45 A kérdező kommentje:

Sejtettem, hogy jönnek majd a szeretős meg az új pasis kommentek, ezért nem is kezdtem azzal, hogy nő vagyok. Jelen pillanatban el sem tudnék képzelni egy új kapcsolatot, nem célom lecserélni a férjemet, még csak nem is hiszem azt, hogy mással élhetnék örökkön-örökké pillangókkal teli hassal. Minden házasságban/kapcsolatban jó és rossz időszakok, nincsenek romantikus képzelgéseim a sírig tartó, folyton boldog szerelemről.

Nem ver, akkor miért sírok? Ez jön át néhány kommentből és megértem, hogy valakinek elég, ha a házastársával együtt tud élni nagyobb gondok nélkül. Szerintem a házasság nem ennyi. Szerintem az egy szövetség (kellene hogy legyen). Egy közös élet, nem egy egymás melletti. Remélem, érthető mit akarok mondani, még ha picit talál össze-vissza írok is.

A gyerekek. Igen, a gyerekekért érdemes. Hiszen nem is tervezem a válást, elsősorban miattuk. De egy ilyen vegetáló házasságnak könnyen lehet az a vége. Ez bekövetkezhet 15 év múlva is, amikor rájuk ez már nem igazán lesz hatással, mert bőven felnőttek lesznek.

Ebben a zagyvaságban kicsit elveszett a kérdésem valójában. Úgyhogy összefoglalom: adott egy nem működő kapcsolat, ahol most nem vizsgáljuk a férj szemszögét, hogy ő akar-e változtatni (egyébként azt hiszem, hogy nincs tisztában a helyzet súlyosságával). Ez a kapcsolat elvegetálhat még így évekig, aztán valamilyen módon véget érhet. Vagy megjavítható, nehezen, de nem lehetetlen. Ezek a tények. Aztán vagyok én, aki nem tudja, hogy meg akarja-e javítani. Elméletben igen, gyakorlatilag nem tudom rászánni magam, hogy legalább megpróbáljam. A kérdésem pedig arra irányult, hogy aki hasonló helyzetben volt valaha, mit tett? Hogyan alakult a házassága? Szerzett elég akaraterőt, hogy megpróbálja helyrehozni? (Nyilván nem ez az első krízisünk, de most érzem azt, hogy nincs erőm/akaratom már helyrehozni) Sikerült-e megoldani a problémát, bármi volt is az? Hagytátok az egészet a fenébe és válás lett a vége?

2022. okt. 23. 21:35
 23/45 anonim ***** válasza:
11%

"megértem, hogy valakinek elég, ha a házastársával együtt tud élni nagyobb gondok nélkül. Szerintem a házasság nem ennyi."

Szerintem sem ennyi, csakhogy én nem mentem hozzá és nem csináltam gyerekeket egy olyan társsal, akihez semmi közöm. Nagyon sajnálod magadat, de ki tehet a helyzetről, ki sodort ebbe ártatlan gyerekeket? A helyedben vállalnám a felelősséget és csinálnám tovább. Könnyű villogni az esküvővel meg a férjjel a barátnők előtt, egy felelős választás mar nem annyira könnyű. Meg kell fizetni az árát sajnos.

2022. okt. 24. 07:30
 24/45 anonim ***** válasza:
9%
Ne gyertek már ezzel a szent szöveggel, hogy ti aztán nem mentetek volna hozzá ilyen meg olyan férfihoz. Honnan tudjátok hogy ki milyenné válik, mit hoz az élet? Gondoljátok hogy a válás csak annyi hogy helló? Vannak olyan emberek akik tül sokat tettek bele, érzelmileg nem tudják feldolgozni. A kommersz ember hol itt fekszik valakivel, hol ezzel jár, hol azzal. Se istene se hazája. Vannak olyan emberek is, akik egy életre terveztek. Nem tudhatod hogy az az ember aki mellett elköteleződsz, mivé fog válni, vagy a körülmények mit hoznak. Oké, elváltál és? Ma hogy férfi vagy esetleg nő, teljesen két különböző szitut hoz. Mert hogy nőknt elválsz, az igazából még kalandnak is jó. Nem akarok hangzatos szavakkal élni, de a 21-ik században a nőknek csak megszületni volt nehéz. Próbáld ki elvált férfiként 2 gyerekkel 45 évesen az életet. Senkinek nem kellesz az ég világon! Ha már társas lény az ember, és vágyik társra, akkor majd észreveszed hogy egy biológiai hulladék vagy, aki már nem kell. Ezzel szemben a nőknél nincs ilyen, bárhogy néznek ki, bármilyen élethelyzetbe vannak, válogathatnak. Dönthetnek, válogathatnak, dönthetnek. Igy könnyű osztani az észt a nőknek hogy el kell válni. Hát persze, holnap ti már egy új herceg mellett ébredtek, aki esetleg kinyitotta az ajtót a lakásán, odarakta az autót a popsitok alá, ott a stabil egzisztencia stb. Jaaa, így tényleg én is azt mondanám válni kell. Van egy férj aki unalmas, jöhet az új kaland. Majd 3 év múlva megint leléptek és jöhet az új izgalmas sztori.
2022. okt. 24. 08:37
 25/45 anonim ***** válasza:
30%
Kérdező, ha gondolod, privátban (és civilként) szívesen beszélgetek veled a helyzetről. Szintén nő vagyok, pszichológus, és jobban értem amikről írsz, mint amennyire szeretném.
2022. okt. 24. 09:12
 26/45 anonim ***** válasza:
20%
A pszichológus asszony rendelést vállal: tarifa 10 like. Kérdező! Most már egenesben az életed, sőt felfelé fog ívelni. A pszicho asszony elmondja a rózsaszín mézes mázas 5 filléres okosságait. Ha van pénzed, személyesen is ad "tanácsot". Ő pszichológus, ő az aki minden ember felett áll, a 21-ik század Buddhája. Csakő, csak ő hirdeti az igazságot, ő az egyetlen értlemes ember a bolygón, ő a pszichológus. Annyira tuti az élete, annyire maga a tökély, hogy ki ne hagyd!
2022. okt. 24. 11:11
 27/45 anonim ***** válasza:
40%

Kedves #26.

Hangsúlyoztam, hogy CIVILKÉNT vagyok jelen. Nem "rendelek" és nem kérek pénzt sem. Aki érti, az elsőre is értett, aki nem AKARJA, annak ezerféleképpen is el lehet mondani. A frusztrációidat ne a kérdezőn éld ki, kérlek.

2022. okt. 24. 11:14
 28/45 anonim ***** válasza:
68%

#26! Írásod alapján rád is rád férne egy szakember.😉

Nagy a baj, ha egy másik embernek írt normális válasz ilyen indulatokat vált ki belőled.

(Nem a #25 vagyok.)

2022. okt. 24. 11:16
 29/45 anonim ***** válasza:
Sajnos az iskolákba kéne a pszichológus elmagyarázni a gyerekeknek hogy ne azért hazasodjanak mert a szülők meg a barátnők elvárják.
2022. okt. 24. 11:25
 30/45 anonim ***** válasza:
100%

#29 Támogatnám, de ugye az megvan, hogy ez generációkon keresztül "ment félre", tehát iskolában pszichológusként széllel szemben .... - az édeskevés! Rengeteget kellene beszélni önismeretről, asszertivitásról, kapcsolatokról, "gender-kérdésekről"(ez alatt a társadalmi nemet és nemi szerepeket értem, mielőtt még sorosista-libernyák-bérenc lennék, aki ovisokat akar unikornissá műttetni), de aztán szembejön a valóság otthon, az osztályban, az utcán, a neten, és csak azt látjuk, hogy még 100 év kell, mire valami érezhetően változik majd.

A válaszodból úgy tűnt, mintha a kérdezőről azt feltételeznéd, hogy meggondolatlanul, külső "nyomás" hatására házasodott és szült. Amennyire a válaszaiból láttam, erre semmi nem utal.(?)

Vagy ha csak általánosságban írtad, akkor lehet létjogosultsága.

2022. okt. 24. 11:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!