Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Romokban a házasságom, én pedig nem tudom, hogy meg akarom-e menteni. Éreztetek már így?
Sziasztok! Nem igazán tanácsért jövök, inkább személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Ha érzett valaki így, mi lett a vége?
Röviden miről is van szó. A kapcsolatunk nagyon szarul áll, igazából tök mindegy miért, de jelenleg csak élünk egymás mellett. Szerintem, ha mindketten akarjuk, kemény munkával még megoldható lenne. Kérdés persze, hogy akarja-e egyáltalán a párom (? házastársam, lakótársam, minek nevezzem ilyen körülmények mellett), de most nem erről van szó, hanem rólam. Nem tudom, hogy meg akarom-e menteni a házasságunkat. Válásban egyelőre nem gondolkodok. De érzem/tudom, hogy ha most nem teszünk sürgős lépéseket, visszafordíthatatlan lesz az elhidegülés. Mégsem teszek semmit, nem tudom rákényszeríteni magam, hogy leüljek vele beszélni. Egyszerűen annyira fáradtnak érzem magam ettől a kapcsolattól, hogy csak hagyom, hogy végérvényes legyen a tönkremenetel. Nem nevezném ezt közömbösségnek sem, még ha így is hangzik, csak nem tudom érdemes-e küzdeni tovább, újra, mégegyszer...
Sejtettem, hogy jönnek majd a szeretős meg az új pasis kommentek, ezért nem is kezdtem azzal, hogy nő vagyok. Jelen pillanatban el sem tudnék képzelni egy új kapcsolatot, nem célom lecserélni a férjemet, még csak nem is hiszem azt, hogy mással élhetnék örökkön-örökké pillangókkal teli hassal. Minden házasságban/kapcsolatban jó és rossz időszakok, nincsenek romantikus képzelgéseim a sírig tartó, folyton boldog szerelemről.
Nem ver, akkor miért sírok? Ez jön át néhány kommentből és megértem, hogy valakinek elég, ha a házastársával együtt tud élni nagyobb gondok nélkül. Szerintem a házasság nem ennyi. Szerintem az egy szövetség (kellene hogy legyen). Egy közös élet, nem egy egymás melletti. Remélem, érthető mit akarok mondani, még ha picit talál össze-vissza írok is.
A gyerekek. Igen, a gyerekekért érdemes. Hiszen nem is tervezem a válást, elsősorban miattuk. De egy ilyen vegetáló házasságnak könnyen lehet az a vége. Ez bekövetkezhet 15 év múlva is, amikor rájuk ez már nem igazán lesz hatással, mert bőven felnőttek lesznek.
Ebben a zagyvaságban kicsit elveszett a kérdésem valójában. Úgyhogy összefoglalom: adott egy nem működő kapcsolat, ahol most nem vizsgáljuk a férj szemszögét, hogy ő akar-e változtatni (egyébként azt hiszem, hogy nincs tisztában a helyzet súlyosságával). Ez a kapcsolat elvegetálhat még így évekig, aztán valamilyen módon véget érhet. Vagy megjavítható, nehezen, de nem lehetetlen. Ezek a tények. Aztán vagyok én, aki nem tudja, hogy meg akarja-e javítani. Elméletben igen, gyakorlatilag nem tudom rászánni magam, hogy legalább megpróbáljam. A kérdésem pedig arra irányult, hogy aki hasonló helyzetben volt valaha, mit tett? Hogyan alakult a házassága? Szerzett elég akaraterőt, hogy megpróbálja helyrehozni? (Nyilván nem ez az első krízisünk, de most érzem azt, hogy nincs erőm/akaratom már helyrehozni) Sikerült-e megoldani a problémát, bármi volt is az? Hagytátok az egészet a fenébe és válás lett a vége?
"megértem, hogy valakinek elég, ha a házastársával együtt tud élni nagyobb gondok nélkül. Szerintem a házasság nem ennyi."
Szerintem sem ennyi, csakhogy én nem mentem hozzá és nem csináltam gyerekeket egy olyan társsal, akihez semmi közöm. Nagyon sajnálod magadat, de ki tehet a helyzetről, ki sodort ebbe ártatlan gyerekeket? A helyedben vállalnám a felelősséget és csinálnám tovább. Könnyű villogni az esküvővel meg a férjjel a barátnők előtt, egy felelős választás mar nem annyira könnyű. Meg kell fizetni az árát sajnos.
Kedves #26.
Hangsúlyoztam, hogy CIVILKÉNT vagyok jelen. Nem "rendelek" és nem kérek pénzt sem. Aki érti, az elsőre is értett, aki nem AKARJA, annak ezerféleképpen is el lehet mondani. A frusztrációidat ne a kérdezőn éld ki, kérlek.
#26! Írásod alapján rád is rád férne egy szakember.😉
Nagy a baj, ha egy másik embernek írt normális válasz ilyen indulatokat vált ki belőled.
(Nem a #25 vagyok.)
#29 Támogatnám, de ugye az megvan, hogy ez generációkon keresztül "ment félre", tehát iskolában pszichológusként széllel szemben .... - az édeskevés! Rengeteget kellene beszélni önismeretről, asszertivitásról, kapcsolatokról, "gender-kérdésekről"(ez alatt a társadalmi nemet és nemi szerepeket értem, mielőtt még sorosista-libernyák-bérenc lennék, aki ovisokat akar unikornissá műttetni), de aztán szembejön a valóság otthon, az osztályban, az utcán, a neten, és csak azt látjuk, hogy még 100 év kell, mire valami érezhetően változik majd.
A válaszodból úgy tűnt, mintha a kérdezőről azt feltételeznéd, hogy meggondolatlanul, külső "nyomás" hatására házasodott és szült. Amennyire a válaszaiból láttam, erre semmi nem utal.(?)
Vagy ha csak általánosságban írtad, akkor lehet létjogosultsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!