Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Romokban a házasságom, én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Romokban a házasságom, én pedig nem tudom, hogy meg akarom-e menteni. Éreztetek már így?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nem igazán tanácsért jövök, inkább személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Ha érzett valaki így, mi lett a vége?

Röviden miről is van szó. A kapcsolatunk nagyon szarul áll, igazából tök mindegy miért, de jelenleg csak élünk egymás mellett. Szerintem, ha mindketten akarjuk, kemény munkával még megoldható lenne. Kérdés persze, hogy akarja-e egyáltalán a párom (? házastársam, lakótársam, minek nevezzem ilyen körülmények mellett), de most nem erről van szó, hanem rólam. Nem tudom, hogy meg akarom-e menteni a házasságunkat. Válásban egyelőre nem gondolkodok. De érzem/tudom, hogy ha most nem teszünk sürgős lépéseket, visszafordíthatatlan lesz az elhidegülés. Mégsem teszek semmit, nem tudom rákényszeríteni magam, hogy leüljek vele beszélni. Egyszerűen annyira fáradtnak érzem magam ettől a kapcsolattól, hogy csak hagyom, hogy végérvényes legyen a tönkremenetel. Nem nevezném ezt közömbösségnek sem, még ha így is hangzik, csak nem tudom érdemes-e küzdeni tovább, újra, mégegyszer...

2022. okt. 23. 19:00
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
0%
Ez sok mindentől függ, de leginkább attól, hogy van-e közös gyerek. Hány évesek vagytok?
2022. okt. 23. 19:01
 2/45 anonim ***** válasza:
6%
Szerintem is az a kérdés, hogy van-e gyerek, és ha igen, hány éves.
2022. okt. 23. 19:02
 3/45 A kérdező kommentje:
Vannak gyerekeink (ezért nem is gondolok a válásra, mint lehetőségre a közeljövőben, de lehet, hogy egyszer elkerülhetetlen lesz), 30+-osak vagyunk mindketten.
2022. okt. 23. 19:05
 4/45 anonim ***** válasza:
57%
El is lehet vegetálni egy házasságba, én is ezt teszem. Hobbik, pótcselekvések, munka. A mai gazdasági helyzetben egy válás a biztos lecsúszás, lehetsz te nő vagy férfi. Esetleg tartani kell egy szeretőt, akkor kielégül mindenkinek a vágya, és megy minden tovább.
2022. okt. 23. 19:07
 5/45 anonim ***** válasza:
88%

Aki nem tudja, hogy meg akarja-e menteni, az nem akarja.

A megmentéshez először is nagyon erős elhatározás szükséges mindkét fél részéről és még akkor se biztos, hogy sikerül.

Valószínűleg ellesztek még egy darabig, mint lakótársak, aztán egyikőtök szerelembe esik valakivel és jön egy viharos válás.

2022. okt. 23. 19:11
 6/45 anonim ***** válasza:
100%
Leírásod alapján, ha így folytatjátok belép egy harmadik fél, na majd akkor fogtok válni. Megvárod?
2022. okt. 23. 19:18
 7/45 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy valószínűleg így fog végződni a dolog, ha nem teszünk valamit. Vagy ő talál valakit, vagy én mondom, hogy nem megy tovább. Mégsem tudom, hogy akarok-e tenni azért, hogy ez ne következzen be.
2022. okt. 23. 19:45
 8/45 anonim ***** válasza:
Hogyan jutottatok idáig? Mi az oka szerinted ennek? Mert itt csak egy eredményt látunk. Sok volt? Sokat akar? Nem ugyanaz a preferencia?
2022. okt. 23. 19:53
 9/45 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősömtől hallottam hasonló helyzetben, hogy azt mondta: Szeretném akarni - de nem megy! Az akkor még férje ezerszer a fejéhez vágta ezt a mondatát, pedig elég jól leírja azt, amiben feltehetően te is vagy (meg amiben volt).
2022. okt. 23. 19:55
 10/45 A kérdező kommentje:
9# igen, az ismerősöd valószínűleg ugyanazt élhette át, amit én jelenleg. Ezek szerint nem sikerült megoldást találnia, illetve a megoldás a válás lett.
2022. okt. 23. 20:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!