Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Romokban a házasságom, én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Romokban a házasságom, én pedig nem tudom, hogy meg akarom-e menteni. Éreztetek már így?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nem igazán tanácsért jövök, inkább személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Ha érzett valaki így, mi lett a vége?

Röviden miről is van szó. A kapcsolatunk nagyon szarul áll, igazából tök mindegy miért, de jelenleg csak élünk egymás mellett. Szerintem, ha mindketten akarjuk, kemény munkával még megoldható lenne. Kérdés persze, hogy akarja-e egyáltalán a párom (? házastársam, lakótársam, minek nevezzem ilyen körülmények mellett), de most nem erről van szó, hanem rólam. Nem tudom, hogy meg akarom-e menteni a házasságunkat. Válásban egyelőre nem gondolkodok. De érzem/tudom, hogy ha most nem teszünk sürgős lépéseket, visszafordíthatatlan lesz az elhidegülés. Mégsem teszek semmit, nem tudom rákényszeríteni magam, hogy leüljek vele beszélni. Egyszerűen annyira fáradtnak érzem magam ettől a kapcsolattól, hogy csak hagyom, hogy végérvényes legyen a tönkremenetel. Nem nevezném ezt közömbösségnek sem, még ha így is hangzik, csak nem tudom érdemes-e küzdeni tovább, újra, mégegyszer...

2022. okt. 23. 19:00
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
Az speciális helyzet volt (bántalmazó kapcsolat, ő kínjában beleszeretett valakibe plátóian, stb.), nálatok nem tudjuk, mi van. De remélem nálatok mégis lesz megoldás.
2022. okt. 23. 20:12
 12/45 A kérdező kommentje:
Nálunk nem történt semmi olyan súlyos tett, ami miatt azt mondhatnám, jobb ha elválunk. Nincs bántalmazás, nem volt megcsalás (vagy csak nem tudok róla), de nincs egymás megérteni akarása sem, nincs összetartás, nincsenek őszinte beszélgetések, felületesség van, hétköznapi problémák és rengeteg apró csalódás.
2022. okt. 23. 20:20
 13/45 anonim ***** válasza:

Milyen apró csalódás?

őszinte beszélgetés?

a motivációk elmentek?

2022. okt. 23. 20:23
 14/45 anonim ***** válasza:
100%
Kb ezt nevezik elhidegülésnek, nem? Amikor magányosabb vagy, mintha egyedül élnél, mert még alkalmazkodni IS kell amellett, hogy számítani már nem tudsz a másikra, semmilyen értelemben. A hétköznapi logisztikázásnál azért többről kéne, hogy szóljon a házasság.
2022. okt. 23. 20:23
 15/45 anonim ***** válasza:
24%
A feleség vagy a férj vagy kérdező?
2022. okt. 23. 20:28
 16/45 A kérdező kommentje:
Feleség, de ez nem tudom miért számít.
2022. okt. 23. 20:40
 17/45 anonim ***** válasza:
30%
Ha nincs bántalmazás/elhanyagolás, ha a férjed dolgozik és amúgy normális, tisztelettel bánik veled, akkor szerintem érdemes megpróbálni javítani a helyzeten, mivel vannak gyerekek.
2022. okt. 23. 20:45
 18/45 anonim ***** válasza:
50%
A bántalmazás nem csak fizikai lehet. Az elhanyagolás is az, az érzelemmegvonás is... ki tudja, mit jelent az összetartás hiánya, a hétköznapi problémák és a sok apró csalódás. Úgy érzem, itt bőven volna megbeszélnivaló, legalább tudná a kérdező, a másik hányadán áll ezekkel: egyáltalán észleli-e, hogy probléma van, és hajlandó-e megoldáson gondolkodni, és tenni érte / értük.
2022. okt. 23. 20:49
 19/45 anonim ***** válasza:
43%

Érdekes, hogy aki azt mondja, hogyha vannak gyerekek érdemes megmenteni, az 0 %.

Ennyire önző itt mindenki?

Nekem elváltak a szüleim. Nem volt sem megcsalás, sem bántalmazás, sem alkoholizmus.

Anyám viszont oltári módon megszívta, bár soha az életben nem vallotta be magának. Miután elváltak, kirúgták, nem talált munkahelyet, éheztünk. Aztán gyorsan hozzáment egy másik pasihoz, aki valóban alkoholista volt. Mennyivel jobb volt a második házassága, huh, de jó!

Minden kapcsolatért tenni kell. Az a legegyszerűbb, hogy azt mondom, hogy én ezt meguntam, és kilépek. De ahol vannak gyerekek, ott ez nem csak saját magadra, hanem rajtad kívül még legalább két személyre kihat. Vagy még többre, ha nem csak egy gyerek van. Az egy dolog, hogy te nyomorogni fogsz, de a gyerekeid is.

Az meg a másik, hogy a harmincas évek végén egy nő gyerekekkel? Szeretőt találhatsz, tartós kapcsolatot nem biztos.

Tudom, 0 %-os leszek, de nekem akkor is ez a véleményem.

Én biztos leülnék vele beszélgetni, hogy szerinte merre tart ez a dolog, és mi a cél.

2022. okt. 23. 20:57
 20/45 anonim ***** válasza:
18%
Teljesen egyetértek előzővel. Ha nem szemétkedik a másik fél, és vannak gyerekek akkor minimum hogy próbálkozni kell. Előbb kellett volna gondolkozni, a gyerekek előtt, hogy megfelelő-e a partner. Ha már így döntöttél, hogy több gyereket szülsz, akkor vállald a döntésedért a felelősséget. Nyilván kivétel, ha bántalmazó a házastárs.
2022. okt. 23. 21:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!