Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Miben különbözik egy évekkel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miben különbözik egy évekkel ezelőtti megcsalás egy tegnap történttől?

Figyelt kérdés
Nemrég derült ki, hogy a feleségem 4 éve megcsalt. Megbeszéltük a miérteket, majd elhagytam. Mindenki, akire támaszkodnék valamiért engem támad, de az érveik hülyén hangzanak. Például, hogy nem is szeretem. A feleségem csalt meg, ő nem szeret engem. De négy éve bizonyít. Dehogy, ha nem tudom, hogy bizonyítania kell, hogy bizonyíthat nekem bármit? Őszinte nem volt, most sem tőle tudtam meg. Megcsaltak, mint kiderült, "hirtelen fellángolásból", pont egy nehéz időszakban, úgy, hogy se előtte, se utána nem volt probléma. Válás előtt állok és még a saját húgom is a feleségemet pártolja, pedig szerintem ő is sértett kellene, hogy legyen az ügyben. Tényleg ekkora a különbség?
2016. jan. 28. 10:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/105 Ági 22 ***** válasza:
100%

#13-as vagyok:

Összegezve véleményem szerint teljesen mindegy, hogy 4 éve, vagy 4 napja történt, az áldozatnak sehogy sem könnyű. Talán a 4 éves titkolózás még ocsmányabb. A 4 év esetleg akkor számíthatna, ha akkor megmondta volna és azóta mi van.

Szerintetek ha valakit szembesítenek azzal, hogy megcsalja a párját (de bizonyíték van rá, amit ugyan nem fed fel a másik fél), és így is tagad, tagad, tagad, győzködi a társát hogy szereti, stb., ez mire vall? Gyorsan leszámolt a szeretővel? Esetleg tovább akarja folytatni, védi magát, hogy lenyugodjanak a kedélyek? De miért tagad? Nem lenne jobb bevallani?

2016. jan. 28. 12:45
 22/105 A kérdező kommentje:

Semmit. A feleségem ment bele. Hiába próbálok elcsábítani valakit, ha nem engedi.

Édesanyám halt meg akkoriban. Igen, sokat gyászoltam, túl sokat, többet, mint ami egészséges. Emiatt csalt meg. Ezért zavar, hogy a húgom mellette áll. Ilyen vagyok, minden szerettem elvesztését nehezen dolgozom fel. Azt hiszik, hogy ez az egész is könnyű nekem, hát nem.

2016. jan. 28. 12:45
 23/105 anonim ***** válasza:
71%

Ezt most nehéz megállapítani így messziről, de én azt mondanám még mindig, hogy ezek szerint a feleséged mégsem akart megbántani.

Nehéz megítélni, hogy mi a sunyiság. Szerintem mindenki máshogy kezeli a megcsalást is. Vannak kicsapongó emberek, akiknek a dolgairól még ha tud is a házastársuk nem foglalkozik vele, mert egyébként elégedett a kapcsolatukkal minden téren (jól bánik a házastárssal a gyerekekkel, haza viszi a pénzt és nem a szeretőre költi, stb.)

És vannak olyan emberek, akik hibáznak, ezért titkolják a dolgot, de próbálnak mindent helyrehozni, és őket gyötri a lelki ismeretfurdalás. (Ezért nem is értem, miért lenne jobb ilyen esetben őszintének lenni, ő megkönnyebbül a párjának meg rosszabb lesz.)

És vannak azok (szerintem ők az igazán sunyik), akik csak az önös érdekeiket nézik, a szeretőre fordítanak több energiát, oda viszik a pénzt és esetleg tervezik vele a kilépést a kapcsolatukból (nem törődve esetleg ha vannak gyerekek, vagy más érintettek, stb).

Tudom, hogy most sértetten érzed magad, de érdemes lenne megvizsgálnod azért azt is, hogy te mit ronthattál el régen, hogy sor került erre. Mert tudod, minden két emberen múlik...Lehet, hogy ez az feleséged egyszeri hibája, de lehet, hogy volt benne közöd.

Erről meg, hogy a másik fél mártotta be, én nem gondolnám, hogy most megint lett volna valami. Szerintem lehet, hogy a fickó megint bepróbálkozott, a nejed meg nemet mondott, erre bosszút állt a pali.

Szóval nem tudom, hogy mi járhat a feleséged fejében vagy, hogy mi vihette rá 4 éve a megcsalásra, de úgy tűnik, hogy ő maradni szeretne valami okból.

Így a te kezedben a döntés, hogy neked megfelelt-e a kapcsolatotok addig, amíg ki nem derült ez az egész dolog.

2016. jan. 28. 12:48
 24/105 anonim ***** válasza:
38%
Igy főleg elválnèk.Gyászolsz ès mèg belèd is rúg.Nemhogy támogatott volna a gyászodban.A hugod biztos csalja a párját,ezèrt olyan megèrtő.
2016. jan. 28. 12:51
 25/105 anonim ***** válasza:
79%
Csak egyszeri alkalom volt?Igazad van a legrosszabb az egészben hogy téged hibáztat mindenki és még ő az áldozat.Jól gondold meg mert nincs visszaút.
2016. jan. 28. 12:56
 26/105 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem helyes döntés a válás! Én sosem tudnék egy megcsalást megbocsájtani. Minden bizalmamat elveszteném a másik irányába és mindig ott lenne a kisördög a fejemben, hogy most hol jár, mit csinál, kivel van...stb. Ne hagyd, hogy befolyásoljanak téged! Elég érdekes, hogy nem állnak melléd a szeretteid, de helyesen cselekszel! A feleséged pedig elképesztően pofátlan, hogy amikor gyászolsz, becsap és évekig hazudozik neked. Én is válnék, nem számít, hogy tegnap vagy 4 éve csaltak meg.
2016. jan. 28. 13:19
 27/105 anonim ***** válasza:
Érdemben nincs különbség. Megértelek. A feleség hogy reagált arra, hogy kiderült és válni akarsz?
2016. jan. 28. 13:38
 28/105 anonim ***** válasza:
72%

Én voltam abban a szerencsétlen helyzetben, hogy kiderüljön elég csúnya mód, hogy megcsalnak. Gyerek született és az anya zargatni kezdem, hogy én nem engedem, hogy a babát láthassa. Én meg azt sem tudtam, hogy mi van és amikor született már 1 éve jártunk pontosan. És esküdözött, hogy de csak azért csinálta, mert még nem tudta, hogy engem ennyire meg annyira szeret. Hát adtam neki pár hónapot, hadd bizonyítsa be, mennyire szeret. Kicsit elhidegültebben kezeltem őt, erre bebizonyitotta, hogy az sztneinek nem tud parancsolni. Újra megcsalt, na és vajon kivel? Hát avval, kinek csinált egy gyereket. Akkor lett elegem.

Én gerinctelennek tartom a megcsalást, maximum akkor tudnám lenyelni a helyedben, ha azóta százszor bizonyitotta, hogy téged szeret. Bár nem tudtál róla, hogy bizonyítania kell. Annyiban szólnék mellette, hogy ha nem szeretne téged, miért maradt volna azóta is veled?

Bár ez nem mentség semmire sem...

2016. jan. 28. 13:43
 29/105 A kérdező kommentje:
Amikor összepakoltam, magába roskadva üldögélt és sírt, de egy szóval nem monda, hogy ne menjek. Azóta nem láttam, próbálja felvenni velem a kapcsolatot, de nem veszem fel a telefont és olvasom el, amit ír. A húgom szerint nincs jól, de ki tudja. Lehet, hogy még örül is, hogy végre elmentem.
2016. jan. 28. 13:47
 30/105 Ági 22 ***** válasza:
Gyerekek vannak?
2016. jan. 28. 14:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!