Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elítélendő (ld. alább)...?

Figyelt kérdés
Ha van egy hölgy, aki kikerülvén a felsőoktatásról, elhelyezkedik első munkahelyén - végzettségének megfelelőn az állami szektorban -, ám többre vágyván öt év múltán jelentkezik a felettes szervhez (illetékes minisztériumhoz) munkavállalónak, ahová elképesztő szerencséjére fölveszik, s így megvalósulván fél évtizede dédelgetett álma, kiküldik külképviseletre dolgozni, vihetvén magával férjét is (akivel akkor már kilenc éve együtt éltek, másfél éve pedig házasságban), majd két év múltán összejön céltudatosan ott a külképviselet egyik vezető munkatársával - aki innentől biztosítja számára azt az életszínvonalat, mit a fölszarvazott férj nem volt képes (többszintes családi ház, az eddigieknél magasabb szintű nyaralások - nemcsak ócska horvát, uncsi szlovén tengerpart -, különböző országok külképviseletein való elhelyezkedés - Ausztráliától Kanadán s Litvánián keresztül, Egyiptomon s Bolívián át Törökországig - kilátása sat.) -, megcsalván, megalázván s eldobván így a vele együtt évek óta kint élő férjét (megszegvén néki tett templomi hűségesküjét: jóban-rosszban, egészségben-betegségben, gazdagságban-szegénységben azt mondván: "ilyenkor önzőnek kell lenni, csak a saját boldogságodat kell nézni, nem szabad szánalomból a másikkal maradni, majd talál magának valakit, nekem is csak egy életem van, ebből kell kihoznom a maximumot, a férjem - ki amúgy a tenyerén hordozta s kinyalta a fenekét - már nem tudja azt biztosítani, amire én karriérileg, anyagilag, életvitelileg vágyom, ígyhát szükséges szintet lépnem a saját jól fölfogott érdekemben"), akkor ez elítélendő, vagy a hűség, lojalitás kitartás már elavult, meghaladott, érvényesülésünket csak gátló elvárások és praktikusan kell kezelni az élethelyzeteket: el kell venni, amit az élet felkínál, nem túlgondolni a dolgokat, nem erkölcsi skrupulusok szerint dönteni, hanem kizárólag a magam érdekeit szem előtt tartani...?

2023. okt. 27. 04:44
 1331/2244 anonim ***** válasza:
91%

"Nemcsak karácsonykor kévánta látni a kicsike a házastársát. S zsarnoknak sem gondolta."

Ki mondta?

jan. 23. 15:12
 1332/2244 A kérdező kommentje:

1328-as:"nehogy megtudjuk a valódi okot"

Pedig ismeretes: nagyravágyás, kapzsiság, mohóság, értékválság...

jan. 23. 15:14
 1333/2244 anonim ***** válasza:
91%
Na, jól van, megyek inkább a dolgomra, meguntam ezt a pojácát. 😂
 1334/2244 A kérdező kommentje:
#1331 Mit...?
 1335/2244 Grizesteszta ***** válasza:
94%

'1323-as:"Ő ugyanis nem csalt meg senkit"

Á, nem, "csak" a felebarátját.'

Lehet, hogy Mangalica is úgy gondolja, mint én: nem bántok direkt senkit, nem lopok, nem hazudok, nem gyilkolok, nem keserítem meg senki életét öncélúan, de elismerem: magamnak én vagyok a legfontosabb. És ha a nagyon fontos, számomra nélkülözhetetlen jogaim gyakorlása bárkinek rossz érzést /kellemetlenséget okoz, akkor azt nagyon sajnálom, de azért fogom gyakorolni a jogaimat.

Pl: én is ott hagytam a férjemet, mert már nem volt jó vele élni. Ez után megismerkedtem mással és boldogan élek vele, mert ez jó nekem.És mindezt úgy tettem, hogy tisztában voltam vele: a férjemnek nem jó.

De nem állok a saját kerítésem mellé a kocsimmal, mert ettől a szemközti szomszéd nehezebben áll ki a sajátjával. Mondjuk, egy kamionnal is ki lehetne, de ő nem tud én meg elfogadom ezt.

A két dolog között szerintem egyetlen különbség van: az első esetben nincs alternatíva, a második esetben meg van. Így lehet a konzul is: sajnálja, ami történt, de mégis fontosabb neki önmaga, mint a felebarátja.

Hazudnia meg nem kellett: azt mondta, hogy ezt akarom, és jogom van hozz és lehetőségem is, hiszen a nő is ezt akarja... Mi ezzel a baj? Önként álltak össze, ahogyan Ádám és Éva... persze, Ádámnak mázlija volt, nem volt még konkurencia.:)

jan. 23. 15:16
 1336/2244 anonim ***** válasza:
91%

Megkeresem már a konzul urat, hogy megmutassam neki a róla szóló gyakoris topicot, pár estés szórakozásnak jó lesz neki és becses nejének. 😂

Már, ha egyáltalán érdekli még őket ennek a pojácának a szánalmas vergődése. 😂

jan. 23. 15:17
 1337/2244 Grizesteszta ***** válasza:
94%

#1333: Így vagyok vele én is, akkor szoktam ide felnézni, amíg fut a progim. Ezeket a 2-3 perceket használom ki... de azért nagyon szomorú, hogy ilyen sorsok vannak. És most higgyük el, hogy ő nem a férj, akkor még szomorúbb: valakit ott hagyott a felesége, az elhagyott jól van, túllépett rajta, ez a retardált meg 4. hónapja itt gyűlölködik.

És itt is látszik, hogy kár 'csomagolnia'- egyrészt senki se hiszi el, hogy nem ő a férj, másrészt meg mindenki sokkal -sokkal empatikusabb lenne, ha elismerte volna, hogy ő a férj. :)

Na, léptem én is :) Szia!

jan. 23. 15:23
 1338/2244 A kérdező kommentje:

1335-ös:"fontosabb neki önmaga, mint a felebarátja."

Így a keresztényi.

"nagyon fontos, számomra nélkülözhetetlen jogaim gyakorlása bárkinek rossz érzést /kellemetlenséget okoz, akkor azt nagyon sajnálom, de azért fogom gyakorolni a jogaimat"

Tehát, ez mangalica mentalitása: egy feudális önkényúré...(?)

jan. 23. 15:27
 1339/2244 A kérdező kommentje:

1335-ös:"Hazudnia meg nem kellett"

Aha, tehát folyamatosan tájékoztatta a férjet, hogy: bejön a nejed; épp most flörtölök vele; meg akarom húzni; épp most tcskölöm...

jan. 23. 15:31
 1340/2244 anonim ***** válasza:

Szerintem azzal nincs semmi baj, ha csak az egyik fél dolgozik, amennyiben eleget keres. Ebben az esetben az egyik fél gondoskodik a közös otthonról, a másik pedig biztosítja az ehhez szükséges anyagiakat. Ez nemektől függetlenül egy működőképes munkamegosztás lehet. Sokan alábecsülik az otthoni munkát. A probléma akkor van, ha nem pénzt kereső fél otthon se csinál semmit.

jan. 23. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!