Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért "kapják fel a vizet" egyből a nők, amint szóba kerül a házassági szerződés kérdése?
42-es válaszoló vagyok. Valahol megértem a nőket is. Elmondom, hogy én hogy kezelném.
Nem vagyok híve a házasságnak, ha már együtt élünk egy ideje, akkor érdemes leülni megbeszélni, hogy írjunk egy szerződést.
Nem kell eltartani egy felnőtt dolgozni képes embert, vagyis ne maradjon otthon a nő htb-nek. Nekem fontos, hogy magamat látom el, nem vagyok rászorulva kiszolgálásra. Így a nőnek sem kell félnie, hogy ő mosott, főzött, takarított, aztán egy szál semmiben lesz kidobva amikor a férje beszervál egy fiatalabbat.
Ha gyerekem lesz én is szeretnék majd otthon maradni vele. Így a párom sem esik ki a munkából olyan hosszú időre.
Mi 3 hónapja költöztünk össze, és idővel szeretném majd rendezni ezeket a jogi dolgokat, pedig még nem is gondolunk családalapításra.
Abszolút nem hiszek abban, hogy a gyerekem anyja lesz az utolsó nő az életemben.
Tehát érdemes ezeket már a kapcsolat első hónapjaiban tisztázni. Valóban nem hangzik jól, hogy évek óta boldogan éltek és az esküvő előtti nap: "drágám szaladjunk gyorsan a közjegyzőhöz"
Én csak akkor kezdek el komolyan tervezni valakivel, ha már a külön kassza, külön vagyon alap.
"Abszolút nem hiszek abban, hogy a gyerekem anyja lesz az utolsó nő az életemben"
Ès innentől kezdve a gyermeked anyja tarthat attól, mikor kell egyedül ellátnia a közös gyereket, mert te továbblèptèl rajta. Mert ugye, ha neked ítèlik a gyereket(nem fogják,hisz te nem tartasz majd rá igènyt) , akkor nem tudsz majd csajozni,rendesen dolgozni.
Az örökség mindig le van papírozva. :)
Ohh félreértettem, bocsi.
"Abszolút nem hiszek abban, hogy a gyerekem anyja lesz az utolsó nő az életemben."
Aha. Szóval ne akarjon tőled anyagilag semmit, és ha megunod, akkor kotródjon is el a pulyával együtt.
Így mondjuk megértem, hogy nem vagy híve a házasságnak...
Szerintem nem hülyeség a házassági szerződés. Senki sem úgy megy bele, hogy úgyis elválunk.
De elég megnézni a statisztikákat, kb több mint a házasságok fele válással végződik.Legtöbbször elég csúnyán és sokszor ténylegesen ki is fosztják egymást, aláásnak a másiknak.
Sokan nagyon jól járnának, ha gondtak volna a házassági szerződésre.
Én nem zárom ki teljesen, pedig romantikus típus vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!