Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi a véleményetek erről a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről a házasságról ami inkább "szerződés"?

Figyelt kérdés

Túlbonyolítva nem akarom,de ha mondjuk én és a párom, összeházasodtunk. Szeretjük egymást de nem ez a világ leglobogóbb szerelme, kár lenne tagadni. Nincs nyílván különösebb "igényünk" egymás felé. Fogalmazzunk úgy hogy nem a szerelem, hanem egyikőnknek is meg a másiknak is, egy kis érdek volt a motiváció. Tudatosan. Egy adott pillanatban mindkettőnknek a házasság volt az érdeke, és egymás. (Sokminden forgott kockán és sokmindenre nyílt lehetőség. Pénz, jogok, egy előnyös frigy volt, az a lényeg ne szépítsük és ne bonyolítsuk.) De a válás még sosem merült fel, főleg mert nem is kertelt egyikőnk se egyiket se csapta be ezzel a másik, tudott dolog volt. Szal együtt maradunk, de ez érdek volt és valszeg lesz is, de ha nem érzem kényszernek? és ha soha nem éreztem rosszul magam emiatt? kellene?

Mi a véleményetek? Borzasztó dolog ez? Megvetésre méltó?

2017. máj. 27. 22:31
1 2 3 4 5 6
 1/60 A kérdező kommentje:
1: nem. ilyenkor szoktunk nem írni valahova.
2017. máj. 27. 22:39
 2/60 anonim ***** válasza:
100%
Nem rossz, ha nektek ez jó és elég. Csak nehogy időközben találjatok olyat, akibe valóban szerelmesek vagytok, mert akkor könnyen válás lehet a vége.
2017. máj. 27. 22:41
 3/60 Interferencia ***** válasza:
100%
Ha nektek ez így jó, egyáltalán nem ítélem el.
2017. máj. 27. 22:43
 4/60 anonim ***** válasza:
100%
Engem sem érdekel. Ez egy válasz. Mert nem kérsz semmi tanácsot. Az meg nem érdekel, hogyan éltek.
2017. máj. 27. 22:43
 5/60 A kérdező kommentje:
3: az s érdekes hogy ettől még sosem féltünk, és így nem tudjuk hogy zavarna e minket ha így történne.
2017. máj. 27. 22:45
 6/60 anonim ***** válasza:
79%

Ez így oké - miért, mindenki szerelemből házasodik? Na ugye nem... :) Az csak tündérmese.

Nem is maga a házasság, hanem a hosszabb távon elköteleződés az, amibe szerintem sem lehet ilyen előretekintés - mármint az érdekek/célok/előnyök meg ugye a lehetséges negatívumok áttekintése - nélkül beleugrani, szóval nekem egyáltalán nincs rossz véleményem a dologról.

Sőt, az is a jobbik eset, hogy mindkét fél így gondolja / tud róla.

Ha ezen kívül jól megvagytok, oké a mindennapos közös életetek minden területe, az csak bónusz. Még az is lehet így lesz tartósabb, mintha hirtelen fellángolásból ment volna az egész.

2017. máj. 27. 22:46
 7/60 A kérdező kommentje:
5: talán a vélemény lenne egy "tanácsadó" jelen pillanatban. Ezért van a kérdés.
2017. máj. 27. 22:46
 8/60 anonim ***** válasza:
59%

#8 de ennek így semmi értelme. Nekem nem borzasztó. És nem mondhatom meg én neked, hogy neked az e. Semmi rosszat nem tesztek, se nekem se másnak. Ezért nem is vetlek meg titeket.

Létezik szerelem. És ez nektek kimarad. Ez a dolog másik oldala. De mindenkinek kimarad valami.

2017. máj. 27. 22:51
 9/60 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat.

(Még egy megjegyzés:

A kérdés ihletője egyébként pont ez, hogy sokan az érdekházasságot megvetik. És engem érintettként érdekel hogy miért.

ezt különben anno egyikőnk találta ki egy adott pillanatban, hogy egyiknek kell egy férj meg valami, a másiknak egy feleség meg valami. Feleslegesek a részletek. És szoros értelemben sokat nyertünk rajta. Szóval ja, érdek de kapcsolat. És akiket ismerünk sejti az véresrongynak néz. )

2017. máj. 27. 22:53
 10/60 A kérdező kommentje:
9: igen ilyen egyszerűen is lehet tekinteni tudom, értem is.
2017. máj. 27. 22:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!