Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet ezt finoman tálalni?
Üdv,
Házasodni készülök minden szép és jó kivéve, hogy nem akarom a menyasszonyomat a családom vagyona közelébe engedni. Szeretem természetesen, de azért realista vagyok, bármi közbejöhet sajnos, pláne ha az ember ránéz a válási statisztikákra.
Házassági szerződést szeretnék vele kötni ezzel kapcsolatban, hogy amit az enyém vagy a családomé, ahhoz semmilyen formában nem juthat hozzá ha esetleg különválnánk.
Van itt olyan esetleg akinek hasonló helyzete volt ? Hogyan lehet ezt finoman beadni egy nőnek ?
Köszi!
Vannak nők, akiknek simán és vannak, akiknél ez cirkusszal, szakítással jár.
Egyébként a családod vagyonához (ági vagyon), a te örökségedhez, a te családodtól ajándékba kapott ingatlanhoz, nagy értékű gépjárműhöz, ékszerhez, kötvényhez, készpénzhez, ...stb. házassági szerződés nélkül sincs semmi köze.
Csak ezeket le kell papírozni te és a családod között, hogy később ne képezhesse vita tárgyát.
Házassági szerződést akkor érdemes kötni, ha van valaki, aki keres nettó 2milliót havonta, a másik nem dolgozik, csak parádézik, majd gondol egyet és válni akar és vinni a megkeresett pénz felét.
Mivel a házasság alatt szerzett minden dolog közös szerzeménynek számít, ilyen esetre szoktak szerződést kötni ELŐRE, a házasságkötés előtt, hogy az egyik tudomásul veszi, hogyha felbomlik a házasság a nem dolgozó hibájából, akkor semmilyen igényt nem támaszthat.
De beszélj ügyvéddel, mert nem babra megy a játék!
Hogy a kérdésedre válaszoljak, én gond nélkül aláírnám, mert nekem is vannak javaim, amiket féltek, de a nők 90%-a úgy áll hozzá a kérdéshez, hogy te bekalkulálod a válást és ilyen felfogással, biztos nem is szereted igazán.
Ebből nem lehet jól kijönni ...
Köszi a válaszokat.
Pontosan ez a bajom 79%, igen :)
78% igen ez igaz, de saját cégem van(szintén örökségből jött) és annak a hozamát sem biztos, hogy szeretném mással felezni.
Kedves Kérdező, minek akarsz házasodni?
Komolyan kérdem, minden él nélkül.
Egyszerűbb nem házasodni, mint egy ilyen szerződést aláíratni.
Szerintem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!